Blog  
 Page Blog
Blog » King of Rackets 2011

King of Rackets 2011 Door Geert om 21:06 05/06/2011

In het verlengde weekend van 2, 3, 4 en 5 juni vond de King of Rackets plaats in Oudenaarde. Het grootste racketlon tornooi van België. Steeds een mooi tornooi tot in de puntjes georganiseerd. Mijn laatste racketlon tornooi was enkele jaren geleden, toen verloor ik de finale in het heren enkel C (verslag kan u hier lezen: deel 1deel 2).
Ook dit jaar deed ik terug mee in het heren enkel C. Ik had dit jaar een redelijke voorbereiding achter de rug, zo was ik een aantal keer gaan trainen op het tafeltennis, het tennis en het squashen. Badminton leek me wel ok te zijn 🙂

Mijn eerste wedstrijden speelde ik op vrijdag. Ik zat in een poule van 4 en moest 3 wedstrijden afwerken. Mijn eerste wedstrijd speelde ik tegen Wouter Kesteleyn (badminton B1), Wouter die ik vrij goed ken uit het badminton was een leuke tegenstander op mee te openen. We begonnen met tafeltennis en merkte al snel dat Wouter weinig ervaring had met effect. Ik won vrij gemakkelijk met 21-6. Daarna kwam het badminton, Wouter is zelf ook B1, dus het beloofde een spannende set te worden. Ik maakte aanvankelijk vrij veel fouten en kon niet echt een voorsprong nemen. Na het wisselen van de trage shuttle ging het een stuk beter en won ik nog met 21-15. Vervolgens gingen we van start met de squash. Ik speelde net iets sneller dan Wouter en kon vrij vlot winnen met 21-5. De winst was binnen, toch speelden we nog een partijtje tennis. Ook dat won ik met 21-10.
Een geslaagde start.

Daarna mocht ik het opnemen tegen Lieven Vande Weghe, Lieven is een uitstekende tennisser en squash is één van zijn betere sporten. Ik moest dus goed van start gaan in het tafeltennis. Dat lukte me ook vrij goed, ik won met 21-4. In het badminton kende ik weinig problemen, ik won met 21-1. In het squashen was het een leuke en spannende partij. Ik kon het squash nipt winnen met 21-19, waardoor de winst binnen was. Voor het plezier gingen we toch nog een balletje tennissen, daarin was ik duidelijk de mindere, ik verloor het tennis met 5-21.

Als laatste poulewedstrijd mocht ik het opnemen tegen Bjorn Neirinck. Bjorn heeft in het tafeltennis klassement B6, het werd dus moeilijk starten. Ik probeerde zoveel mogelijk punten te pakken en dit lukte me vrij aardig. Ik verloor met 10-21. In het badminton maakte ik dit meteen goed en won met 21-4. Ook in het squash wist ik goed te spelen en won met 21-10. In het tennis had ik nog 5 punten nodig om de winst te verzekeren, een haalbare kaart normaal. Ik begon meteen vrij goed en kwam uiteindelijk op een 6-8 achterstand, maar had de nodige punten binnen. Ik verloor het tennis tenslotte wel met 13-21.

Zo won ik vrijdag al mijn wedstrijden en werd ik winnaar van de poule. Op zondagmiddag mocht ik dan terug aantreden in de kwartfinale. Daarin mocht ik het meteen opnemen tegen een Duitser, Cornelius Gehrmann. Voornamelijk een goede tennis- en squash speler. Ik moest dus goed starten met tafeltennis. Ik begon vrij nerveus aan de partij en maakte vrij veel fouten. Ik won het tafeltennis wel, maar gaf ook enkele punten weg: 21-11. In het badminton kon ik mijn tegenstander op 21-4 houden. Ik moest dus nog 16 punten halen om zeker te zijn van winst. Ik merkte al snel dat het squashen niet gemakkelijk ging worden, maar ik vocht voor ieder punt. Ik verloor het squashen uiteindelijk zeer nipt met 19-21. Hierdoor was ik wel verzekerd van winst en stond ik in de halve finale.

In die halve finale mocht ik het opnemen tegen Nico Panis, een belg die als hoofdsport tafeltennis had (Had klassement B0). Ik startte dan ook met een zware achterstand. Ik verloor het tafeltennis met 3-21. In het badminton kon ik dat terug goed maken en won ik met 21-2. In het squashen waren we aan elkaar gewaagd. Het bleef lang gelijk opgaand. Toch kon ik op het einde een kloofje slaan en won ik met 21-15. Ik moest dus nog 15 punten scoren in het tennis. Stijf onder de stress begonnen we aan de partij. Ik was uiteindelijk goed op weg en kwam 9-6 voor te staan. Daarna blokkeerde ik en durfde ik bijna niet meer te slaan. Toch kon ik nog de 15 punten halen en stopten we uiteindelijk op 17-18. De winst was binnen en ik stond in de finale.

In de finale zou ik het dan normaal opnemen tegen de Duitse Florian Grohs, ware het niet dat de man nergens te bespeuren was en vermoedelijk reeds naar huis was (of een blessure had opgelopen). Zo had ik meteen ook de finale gewonnen!

>> Mijn spelers-profiel kan je hier nog bekijken

Het was al enkele jaren geleden dat ik had deelgenomen aan een racketlon tornooi, maar het is wel eens leuk om je te meten in andere sporten. Zo kan je eens zien wat je kan doen tegen iemand die bvb competitief tafeltennis speelt. Ook het spelen tegen een buitenlander geeft net dat tikkeltje extra. Het was leuk voor het seizoen af te sluiten, maar geef mij toch maar badminton als sport 🙂

Geplaatst onder: Sport,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor King of Rackets 2011
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje