Blog  
 Page Blog
Blog » Samenvatting seizoen 2013-2014

Samenvatting seizoen 2013-2014 Door Geert om 22:08 10/06/2014

Even kort terugblikken op het vorige seizoen, met de nieuwe aanwinsten was het toen afwachten wat we konden doen in de competities.
Ons eerste gemengde team maakte toen hun debuut in 3de liga. We eindigden daarin knap als 2de, waarbij de titel duidelijk nog niet voor ons was weggelegd, maar waar we toch enkele top ploegen achter ons konden houden. We deden toen als team en iedereen als speler heel wat ervaring op om mee te nemen naar het volgend seizoen.
Met ons versterkt herenteam waren we duidelijk een maatje te groot voor 2de provinciale en walsten we eigenlijk over alle tegenstanders heen. We speelden dan ook heel vlot kampioen om dit jaar te kunnen aantreden in de hoogste provinciale reeks.

Met het gemengde team mochten we dus opnieuw aantreden in 3de liga, waarin de wedstrijden gespeeld werden van september tot eind december. Terwijl de herencompetitie over het gehele seizoen plaatsvond, het werd dus een behoorlijke volle competitieagenda voor nieuwjaar.
Mijn doelstelling met het gemengde team was vooral meedoen met de top ploegen en waar we kunnen zeker voor een top 3 plaats spelen, echte titel ambities waren er niet meteen, waar wie weet …
We begonnen de gemengde competitie uitstekend met 3 uit-overwinningen op rij en namen daardoor de leiding in de tussenstand. Daarna kregen we enkele klappen we verloren zwaar tegen titelkandidaat Antwerp en speelden we 2 maal gelijk. In de terugronde kreeg ik mijn team terug op de rails en lieten we terug enkele overwinningen noteren. Hierdoor kwamen we terug aan de leiding in de tussenstand en werd duidelijk dat titel voor Oudegem zou zijn of voor ons. We verloren in Oudegem met 5-3 en het leek er sterk op dat Oudegem de titel zou pakken. Echter laten zij onverwachts punten liggen en kregen wij nog een minikans op de titel. We haalden alles uit de kast en wonnen onze laatste wedstrijd, hierdoor kwam Oudegem onder druk en konden ze niet overtuigen in hun laatste wedstrijd. Eikenlo 1G werd hierdoor dan ook kampioen in 3de liga!
We wonnen het kampioenschap op 1 enkele wedstrijd, zelden gezien! (en nog steeds verbluffend om de competitie zo beslist te zien!)
>> lees ook het kampioenenverslag …

We nemen uiteindelijk toch (wat onverwachts misschien) de titel, iets wat ik en de anderen vooraf zeker niet verwacht hadden. Al keken we wel vrij snel in de competitie naar de top 3 plaatsen in de stand. Het is een mooie overwinning voor gans het team waarin iedereen het beste van zichzelf heeft gegeven. Het is ook één van mijn persoonlijke hoogtepunten zover.

In de herencompetitie was onze doelstelling toch om ook dit jaar kampioen te spelen. Al realiseerde ik mij wel dat het waarschijnlijk niet zo vlot meer zou lopen als vorig seizoen. Toch wonnen we vlotter dan verwacht de eerste wedstrijden in de competitie en was eigenlijk zo de toon gezet. We moest steeds opletten, maar kwamen eigenlijk nooit onder druk te staan. Ook dit seizoen speelden we eigenlijk in een te lage reeks voor ons team en wisten we heel vlot het kampioenschap binnen te halen.

Met 2 behaalde kampioenschappen kan ik niet anders spreken als “een meer dan geslaagd seizoen!”
Ik ben dan ook uitermate trots op mijn spelers voor hun eindeloze inzet en prestaties!

Keep up the good work boy’s and girls!
Party figuur

Nog enkele leuke seizoenstatistieken: In de herencompetitie verloren we geen enkele ontmoeting! Ook in de gemengde competitie wist niemand ons te verslaan in Eeklo! Zelf verloor ik geen enkele mixwedstrijd samen met Kim en wist Kjell al zijn wedstrijden te winnen dit seizoen! In de herencompetitie kunnen we rustig zeggen dat ons team top van de reeks is, de eerste 3 beste spelers zijn dan ook van ons team (Kevin, Stijn en ikzelf). Ook in de gemengde competitie deed ik het zelf niet slecht en eindig als 3de beste speler van de reeks, meteen ook de hoogst genoteerde speler van onze ploeg.

Volgend seizoen schrijven we dan ook geschiedenis voor de club. Met het gemengde team maken we ons debuut in 2de liga! Een reeks om absoluut naar uit te kijken en stuk voor stuk toppers tegenonver ons. Als doelstelling moeten we hier absoluut voor behoud gaan, wat zeker een zware opdracht zal worden denk ik.
In de herencompetitie zullen we stillaan op ons plaats zitten, we maken ons debuut in 3de liga, waar we het zeker een pak moeilijker zullen krijgen. Toch hoop ik hier om enigszins mee te kunnen doen met de top 3 in de reeks, al wordt ook dit geen gemakklijke opdracht.

Hopelijk blijven we komend seizoen gespaard van blessures en kunnen we deze doelstellingen behalen.
Nu genieten we even van een verdiende rust om er binnen enkele maanden terug in te vliegen!
Aan iedereen welverdiende vakantie toegewenst en nog een leuk seizoenseinde!

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Samenvatting seizoen 2013-2014
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje