Blog » Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 2-6

Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 2-6 Door Geert om 20:03 17/09/2013

Op zondag 15 september stond de 2de wedstrijd op de kalender van de mix competitie. We werden verwacht in Gent om het op te nemen tegen de Pluimplukkers. Altijd een lastige uitwedstrijd, gezien de vele goeie spelers die daar rond lopen. Maar de moeilijkste wedstrijden zijn ook vaak de leukste wedstrijden om achteraf op terug te kijken en om de supporters enig waar voor hun geld te geven. We gingen de strijd aan met Kim, Kevin, Stijn, Eva, Anne en ikzelf.

Kim en Anne openden met de dames dubbel tegen Leen Vangroenweghe en Saskia Vereecke. Kort daarna begonnen ook Kevin en ik aan onze dubbel wedstrijd tegen Arno Temmerman en Arne Frigne. Onze dubbel partij zou zeker niet gemakkelijk zijn. We begonnen niet echt zelfzeker aan de partij en kwamen te snel op een 5-tal punten achterstand. We hadden ook net het geluk niet mee in sommige slagen, wat wel beter mee zat in de tweede deel van set. Echter was de set reeds verloren met 21-18. In de tweede set gingen we een stuk beter van start, mede door wat foutjes aan de overkant. We kwamen vlot op voorsprong en wonnen de set met 14-21. In de derde set begonnen we terug slecht, we kwamen 7-2 achter en liepen steeds achter de feiten aan. Toch kwamen we langzaam terug en konden we gelijk komen op 19-19. Daarna wisten we met 2 mooie punten alsnog de partij te winnen.
Ondertussen hadden Kim en Anne al terug koud. Zij wonnen hun partij vrij vlot in 2 sets met 7-21 en 13-21 en hadden gedaan toen wij aan onze 2de set begonnen 🙂
Er werden dan ook wel wat lange rally’s gespeeld in onze dubbel en moesten het publiek toch enigszins verwennen 🙂

Tussenstand : 0-2. Een uitstekende start, al was het heren dubbel wel een beetje gestolen…

Anne mocht het daarna opnemen tegen Saskia Vereecke, vooral een fysiek sterke dame en dus ook zeker geen makkelijke partij. De eerste set kreeg Anne het dan ook hard te verduren. Ze verloor de set met 21-16. In de tweede set kon Anne goed bijblijven en nipt de set naar zich toe trekken met 21-23. In de derde set kwam Anne op een mooie voorsprong. Toch kwam Saskia nog gevaarlijk dichtbij, maar gelukkig wist Anne toch de partij uit te maken met 17-21.
Daarna mocht Eva het opnemen tegen Silke Eloot (zus van Stijn). Vorig seizoen wist Eva nog vrij vlot te winnen van Silke, benieuwd of dit nog steeds zou lukken. In de eerste set werd meteen duidelijk dat de dames nog steeds aan elkaar gewaagd zijn. De eerste set moest Eva laten gaan met 21-18. In de tweede set wist ze wel de bovenhand te nemen en won ze met 15-21. In de beslissende derde set bleven de dames dicht bij elkaar. Uiteindelijk moest Eva zich toch gewonnen geven met 21-18.

Tussenstand : 1-3. Een zeer mooie tussenstand, met nog de heren enkels en de mixen te gaan waren er zeker kansen …

Stijn mocht deze keer aantreden als 2de enkel, hij nam het op tegen Davy De Grauwe. In de eerste set speelde Stijn vooral goed rond en wist zijn eigen foutenlast te beperken. Hij won de set met 17-21. In de tweede set bewoog Stijn een stuk minder vlot en dat vertaalde zich in meer rechtstreekse fouten. De set ging dan ook kansloos verloren met 21-11. Ook in de derde set maakte Stijn teveel directe fouten en verloor ook deze set met 21-9.
Kevin mocht daarna als 1e man aantreden tegen Arno. Ook dit beloofde geen gemakkelijke partij te worden. Ook hier werd de eerste set meteen een spannende, Kevin won de set met 21-23. In de tweede set kwamen Kevin op lichte achterstand, die hij nog deels goed maakte maar alsnog de set moest laten schieten met 21-19. In de derde set waren vooral de vele fouten bij Arno zijn doodsteek. Kevin kon zijn niveau vasthouden en won de set vrij vlot met 13-21.

Tussenstand : 2-4. Al zeker van één punt, op naar de volle winst …

Kim en ik mochten het in de eerste mix opnemen tegen Leen en Arne. Het gebrek aan wedstrijdritme bij Leen was toch wel snel merkbaar en hiervan profiteerden we optimaal. We wonnen onze partij eigenlijk te gemakkelijk met 8-21 en 9-21. Hiermee haalden we wel de overwinning binnen, wat ervoor zorgde dat de andere mix zonder enige druk kon gespeeld worden.
Stijn en Eva mochten het in hun mix opnemen tegen Davy en zus Silke. Ons duo ging goed van start en wist de eerste te winnen met 14-21. In de tweede set hadden ze net dat geluk niet mee en moesten ze de set laten gaan met 22-20. In de derde set kwamen Stijn en Eva wel op een voorsprong, maar werd het toch nog spannend op het einde van de set. Toch wisten ze de winst te pakken met 18-21. Hoewel beiden vonden dat ze slecht speelden, wonnen ze toch mooi hun partij.

Eindstand : 2-6. Een mooie overwinning, al was een 3-5 of zelfs een 4-4 mogelijk geweest gezien de vele 3 setters.

Door onze tweede overwinning komen we meteen aan de leiding in onze reeks, hopelijk kunnen we nog even op deze plaats vertoeven.

Persoonlijke conclusie: In onze dubbel gingen we te traag van start en moesten we echt groeien in de partij. Dat deden we dan ook goed, maar dan is er wel een set gepasseerd. Op zich speelden we vervolgens een goede dubbel, er werden ook enkele mooie rally’s gespeeld met een deftig tempo. Ik vond het tevens een leuke wedstrijd om te spelen, heel wat snelle slagen waarbij zowel aanval als verdediging in orde moest zijn. Ook voor de supporters was dit een mooie partij. In onze mix speelden Kim en ik een solide partij. We moesten niet echt heel diep gaan om de bovenhand te nemen in de partij. We wonnen eigenlijk te partij iets te gemakkelijk.

Onze volgende wedstrijd is meteen komende zondag. Dan worden we verwacht in Sint-Niklaas om het op te nemen tegen De Mintons 2G. Hopelijk kunnen we dan onze winnende-lijn verder zetten en ook daar de 2 punten wegkapen. Hopelijk zijn de supporters terug op post, het geeft toch net dat tikkeltje extra 🙂

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 2-6