Blog » Mintons G1 – Damme G1 : 4-4

Mintons G1 – Damme G1 : 4-4 Door Geert om 13:52 14/09/2007

Gisterenavond mochten we aantreden voor onze 2de competitiewedstrijd. Een wedstrijd die zoals alle andere zéér belangrijk was. We moesten het opnemen tegen De Mintons, die vorig jaar nog in 1ste liga speelden en toch wel titelkandidaat zijn.

Met volle overtuiging gingen we de dubbels van start, Anton en ik begonnen aanvankelijk zeer nerveus aan de wedstrijd. We maakten veel onnodige fouten en moesten even wennen aan de zaal (die overigens zeer goed was). We verloren dan ook de eerste set. In de 2de set kwamen we wat beter in ons spel en ging het gelijk op, maar op het einde konden we wat profiteren van de foutjes aan de overkant en pakten we de 2de set. In de 3de set ging het al terug een stuk beter, een gelijk scoreverloop tot 10-10 en dan maakten onze tegenstanders toch wat onnodige fouten waardoor we de partij konden binnenhalen met 13-21 in de 3de set.
Ondertussen speelden ook de dames hun dubbel, Kim en Nathalie konden overtuigend de eerste set winnen. In de 2de set liep het iets moeizamer en kwamen ze toch wat te kort. Ook hier een beslissende derde set. De dames speelden enkele mooie rally’s en konden goed bijblijven, maar op het einde moesten ze toch hun meerdere erkennen, ze verloren met 21-17.

Tussenstand 1-1. Mijn pronostiek hier was dat de dames zouden winnen, en dat de heren het héél moeilijk gingen hebben. Met een 1-1 konden we dus zeker leven.

Op naar de enkels, Anton mocht het opnemen tegen Jurgen Gabriëls, Nathalie tegen Marijke Dhondt. Nathalie die al alles gegeven had in de dubbel moest een zware fysieke test ondergaan in haar enkel. In de eerste set verloor ze nipt met 21-19.
Ondertussen had Anton ook zijn eerste set erop zitten, hij verloor deze met 21-11 tegen een sterk spelende Jurgen. (Hier zag het er dus zeker niet goed uit voor Damme). Nathalie ging van start in de 2de set, en wist hierbij toch een voorsprong (10-20) op te bouwen die ze niet meer uit handen gaf, opnieuw een derde set. Beide dames die fysiek ten einde waren gaven alles in hun laatste set. Een zeer spannende set die heel nipt werd gewonnen door Nathalie met 21-18, die na haar derde set helemaal stuk zat, maar toch een belangrijk punt had geleverd. Ondertussen had Anton ook alles gegeven in de 2de set maar kon helaas net niet de bovenhand nemen, hij verloor deze set nipt met 21-18.

Tussenstand 2-2.

De tweede enkels werden gespeeld door Kim en Dieter. Kim mocht het opnemen tegen Ann Kusé, Dieter tegen Michiel Polfliet. Kim kon vrij gemakkelijk de eerste set winnen met 12-21, dat de 2de set niet zo gemakkelijk ging zijn wist ze wel. En zo was het ook, enkele mooie rally’s werden afgewisseld met directe fouten aan beide kanten. Een gelijk scoreverloop en dus een zeer spannende set, maar Kim bleef knap overeind (niet letterlijk want ze moest toch duiken naar een korte dropshot van Ann). Kim kon de 2de set nipt winnen met 17-21. Dieter die ondertussen de eerste set verloren had, maar op stoom begon te komen, was bezig aan zijn 2de set. Door een goed solide spel te brengen en de punten lang te houden kon Dieter de 2de set binnenhalen. Hierdoor verhoogde de druk wat bij Michiel die meer fouten begon te maken, waardoor Dieter ook de 3de set nam.

Tussenstand 2-4. Waar ik vooraf absoluut wilde voor tekenen. We waren al zeker van een punt, waar het er voordien veel slechter naar uit zag. En met nog de mixen te gaan konden we absoluut voor de volle winst gaan.

Dieter en Kim speelden de 1ste mix, Anne en ik de 2de. In onze eerste set maakten we veel onnodige fouten en kwamen zo snel op een achterstand die we niet meer konden inlopen, we verloren dan ook de eerste set. In de tweede set speelden we al een stuk beter en bleef de score gelijkopgaand. Echter aan het einde namen onze tegenstanders een kleine voorsprong, die we nog gedeeltelijk goed maakten, maar waar we toch de duimen moesten leggen. (Tussenstand 3-4, de hoop lag bij Dieter en Kim)
Dieter en Kim speelden een zeer matige eerste set waardoor ze deze dan ook verloren. In de tweede set was het al heel wat beter, mooie punten werden afgewisseld met tacktische missers. Toch wisten de mintons een kleine voorsprong te nemen en deze te behouden tot het einde, met 21-18 verloren we ook de 1ste mix.
Het is duidelijk dat we nog niet veel mix-wedstrijden in de benen zitten hebben, waar ik vooraf dacht dat we hier de punten gingen moeten halen, gingen we de boot in.

Eindstand 4-4. Een uitslag waarmee beide ploegen tevreden kunnen zijn, al was de teleurstelling groot na het verlies van beide mix-partijen.

Een detail van de wedstrijden kan je hier bekijken.

Onze volgende wedstrijd is op verplaatsing tegen Waregem op 1 oktober.

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Mintons G1 – Damme G1 : 4-4