Blog » DZ99 2G – Damme 1G : 5-3

DZ99 2G – Damme 1G : 5-3 Door Geert om 16:03 08/12/2007

Op zaterdagmorgen 9.00u (!) stond de wedstrijd DZ99-Damme op het programma, een wedstrijd die er voor ons niet meer toe deed maar voor DZ99 des te meer. DZ99 doet namelijk alles om het behoud te verzekeren en wisten afgelopen donderdag een punt te pakken bij De mintons. We speelden met Anton, Kim, Anne ik.

In het herendubbel mochten we het opnemen tegen Matthijs Druart en Kristof Plankaert. De eerste set gingen we uitstekend van start, we speelden een hoog tempo en namen direct een mooi voorsprong. We wonnen de set met 15-21. In de tweede set speelden we echter een stuk minder, lager tempo en teveel persoonlijke fouten aan onze kant, we verloren de set dan ook. In de derde set terug het vizier in de goede richting en opnieuw namen we een bliksemstart, we kwamen een 9-2 voor en gaven de voorsprong niet meer weg. We wonnen de derde set met 13-21. Bij de dames ging het een stuk minder, Anne en Kim moesten het opnemen tegen Griet De Graeve en Justine Vercruysse. In de eerste set konden ze niet het spel spelen wat nodig was om het de dames echt moeilijk te maken, ze verloren de eerste set met 21-16. In de tweede set gingen ze een stuk beter van start, onze dames namen een voorsprong van 11-4. Jammer genoeg wisten ze met deze voorsprong geen raad en speelden ze plots een heel stuk minder, de voorsprong werd weggewerkt en ook de tweede set werd verloren met 21-16.

Tussenstand 1-1. Niets gebeurd en op naar de enkels.

In de enkels mocht Anton het opnemen tegen Kristof. In de eerste set wist Anton absoluut zijn ritme niet te vinden, maakte heel wat fouten en had het zeer lastig. Toch wist hij de set te winnen met 21-18 en een grote opluchting was te lezen van Anton’s gezicht. In de tweede set had hij nog wat moeite met het binnenhouden van de shuttle maar het ging al een stuk vlotter, Anton dicteerde zoals we gewoon zijn. De tweede set werd 21-13. Ondertussen was Kim bezig aan haar enkel tegen Lien Herreman. Kim wist dat het een zware partij ging worden maar ging vol goede moed van start. In de eerste set moest ze toch haar meerdere herkennen in de goed gemotiveerde Lien. Ze verloor de eerste set met 21-14. De tweede set was ongeveer hetzelfde scenario als de eerste, Kim probeerde wel maar heel wat shuttles kwamen terug. Ook de tweede set ging verloren met 21-14.

Tussenstand 2-2.

In de tweede enkels mocht ik het opnemen tegen Matthijs. Ik ging als een speer van start en nam een 9-0 voorsprong. De motivatie bij de tegenstander was bij momenten ver te zoeken terwijl ik goed stond te spelen en gemotiveerd was om een goed resultaat neer te zetten. Ik won de set uiteindelijk met 4-21!! In de tweede set ging het een stuk moeilijker, zoals ik had verwacht. Matthijs bood goed tegenwerk, het werd 8-11. Vol concentratie terug van start en ik ging naar een 19-11 voorsprong. Ik won dan ook de set met 13-21. Ook Anne was ondertussen aan haar enkel bezig tegen Griet. In de eerste set ging Anne zeer goed mee, ze maakte enkele mooie punten. Jammer genoeg moest ze nipt de duimen leggen voor Griet, ze verloor de eerste set met 22-20. In de tweede set was de motivatie bij Anne een stuk minder, terwijl Griet steeds beter ging spelen. Het werd 21-8 in de tweede set.

Tussenstand 3-3. De dames waren niet echt in form vandaag, dat was ondertussen wel duidelijk.

In het eerste gemengd mochten Anton en Kim het opnemen tegen Mathias Raepsaet en Justine. In een spannende eerste set maakten beiden partijen mooie punten. Gelukkig voor Damme konden Anton en Kim de set pakken met 22-20. In de tweede set ging het een stuk minder, Anton en Kim kwamen op een te grote achterstand en konden dit niet meer goed maken, ze verloren de set met 21-12. In de derde set waren ze terug aan elkaar gewaagd, toch waren het Matthias en Justine die de set wisten binnen te halen. De derde set werd verloren met 21-17. In de tweede mix mochten Anne en ik het opnemen tegen Lien en Kristof. In de eerste set kwamen we teveel in verdediging. Er werd een tacktisch sterk spel gespeeld van DZ99 waar ik weinig kon aan doen. De eerste set verloren met 21-15. In de tweede set moest het beter en moesten we meer aanvallen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Heel wat shuttles gingen Anne’s richting uit en we kwamen maar niet uit de verdeding. Toch gaven we alles maar kwamen we net te kort, we verloren de set met 21-17.

Eindstand 5-3. Zo is onze eerste nederlaag een feit en mijn 2de verlies in de competitie ook.

Voor ons was dit van weinig belang, echter voor DZ99 was dit een gouden zaak. Hiermee komen ze op gelijke hoogte als de pluimplukkers. Als wij volgende week weten te winnen van de pluimplukkers is DZ99 zeker van behoud en bestaat de kans dat de pluimplukkers zakken (indien Olve dan weet te winnen van Waregem). Het geeft aan dat het een zeer spannende reeks is en dat alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn en vooral, dat wij er eigenlijk goed bovenuitsteken!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties (2)