Blog » Damme G1 – Olve G1 : 6-2

Damme G1 – Olve G1 : 6-2 Door Geert om 16:35 02/09/2007

Op 2 september mochten we beginnen met de mixcompetitie.
We kregen Olve op bezoek in onze eerste wedstrijd, olve vorig jaar laatste in 2de liga A, nu in 2de liga B.
Een tegenstander die dus zeker niet mocht onderschat worden.

Na een goede opwarming begonnen we aan de dubbels. Ik mocht dubbelen met Anton en we gingen zeer goed van start. We namen een kleine voorsprong, maar konden deze helaas niet vasthouden tot het einde van de set, we verloren met 21-19. In de tweede set ging het zo door en kwamen we zelfs op een achterstand van 11-17. Toch wisten we ons terug te vechten in de set en in de wedstrijd, we wonnen de 2de set met 21-18. In de derde gingen we zo door en haalden we onze eerste wedstrijd voor dit seizoen binnen. Ondertussen hadden de dames ook hun dubbel vrij gemakkelijk gewonnen.

Tussenstand 2-0 en een mooie score op het bord na een stressig begin.

De enkels hadden we ’tacktisch’ opgesteld met Anton en Nathalie als 2de enkel, Dieter en Kim als 1ste enkel. Kim startte vrij nerveus aan haar wedstrijd en verloor zo de eerste set, ook in de 2de set wist ze haar draai niet echt te vinden. Op een achterstand van 13-20 viel alle spanning van haar af en wist ze de set binnen te halen met 25-23! De derde set was dan een formaliteit en ging vrij vlot naar Kim. Ondertussen was Dieter ook aan zijn partij begonnen. De eerste set speelde Dieter in een iets te laag tempo, hierdoor moest hij deze nipt aan zijn tegenstander laten. In de 2de set ging Dieter schitterend van start, het tempo wat omhoog geschroefd en een mooie voorsprong opgebouwd: 11-6. Helaas kon hij deze voorsprong niet vasthouden en moest ook de 2de set laten gaan, dit met 22-20.

Tussenstand 3-1 met nog 2 enkels en 2 mixen te gaan.

Nathalie kende een ongelooflijke start in haar enkelpartij, in geen tijd had ze de eerste set op zak met 21-6! In de tweede set ging het allemaal iets moeizamer maar toch nog net goed genoeg om de winst te verzekeren.
Anton die ondertussen ook aan zijn enkelpartij was begonnen kende een moeizame start, een spannende set met een gelijk scoreverloop wist hij nipt tot een goed einde te brengen met 22-20. Pas dan kwam Anton goed op dreef en liet hij zijn tegenstander geen kans meer. Anton haalde de tweede set binnen met 21-9!

Tussenstand 5-1 en meteen was de winst verzekerd. De mixen waren er enkel nog voor het publiek.

Kim en ik mochten aantreden als 1ste koppel, Nathalie en Dieter als 2de. In onze partij startten we zeer geconcentreerd en los van alle stress, resultaat: een mooie voorsprong van 18-7 en een set die ons niet meer kon ontglippen. In de 2de set gingen we zo door en hadden we een voorsprong die we vasthielden tot het einde van de set. In de 2de mix hadden Nathalie en Dieter de eerste set nipt verloren, vol goede moed startten ze aan de 2de set. Maar ook hier wisten ze de bovenhand niet te nemen en verloren ook deze nipt met 19-21.

Eindstand 6-2, een mooie uitslag tegen een sterke ploeg. En zeker een mooi resultaat om het seizoen mee te beginnen, hopelijk kunnen we ons eigen niveau nog wat omhoog trekken en de lijn doortrekken naar de volgende wedstrijden.

De individuele uitslagen kan je hier terugvinden.

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties (4)