Blog » Damme 1G – W&L 2G : 3-5

Damme 1G – W&L 2G : 3-5 Door Geert om 13:20 22/09/2008

Op zondagmorgen mochten we het thuis opnemen tegen titelkandidaat W&L. W&L was met 5 A-spelers duidelijk de favoriet voor winst, maar we zouden vechten voor ieder punt. Aan onze zijde deed Nathalie terug mee samen met Kim, Dieter en ik gingen we van start met de dubbels.

Dieter en ik mochten het opnemen tegen Joeri Ven en Tomas Simkens terwijl Nathalie en Kim het opnamen tegen Nele Vervloet en Heleen Neerinckx. In onze dubbel startten we gelijkopgaand, we maakten weinig fouten en konden goed bijblijven. Toch konden we langzaam een voorsprong nemen en enkele foutjes afdwingen. We wonnen de eerste set met 21-15. In de tweede set ongeveer hetzelfde scenario, echter was het deze keer W&L die op het einde een voorsprong nam van 16-20. Toch kwamen we nog terug tot 19-20 maar moesten dan de set laten gaan met 19-21. In de derde set was het opnieuw een spannend set verloop. Geen van beiden kon echt een overtuigende voorsprong nemen. Na het wisselen van helft konden we toch iets de druk opvoeren en wonnen de set met 21-16.
Ondertussen hadden onze dames ook het niet slecht gedaan, in de eerste set moesten ze nipt de duimen leggen met 18-21. De tweede verliep al een stuk beter, na enkele tactische veranderingen wonnen ze de set met 21-16. In de derde set was het aanvankelijk W&L die het initiatief nam, onze dames kwamen op een achterstand maar vochten zich terug in de partij. Jammer genoeg werd dit net niet beloond met winst, ze verloren in verlengingen met 21-23.

Tussenstand: 1-1. Al had het hier dus 2-0 kunnen staan.

Daarna begonnen Dieter en ik aan onze enkel spelen. Dieter mocht het opnemen tegen Tomas Simkens, ik ging de strijd aan met Koen Verleyen. In mijn eerste set werd ik wat overdonderd. Koen sloeg nagenoeg alles op of net voor de lijnen en ik maakte teveel directe fouten. Dan kunnen we hier kort over zijn, ik verloor duidelijk met 6-21. In de tweede set probeerde ik mij zo goed mogelijk te herpakken en nam ik me voor om voor ieder punt te vechten. Dit loonde, ik kwam al snel op een mooie voorsprong en nam even pauze bij 11-4. Ik bleef geconcentreerd spelen en maakte zelfs enkele mooie punten. Ik kon de set vrij overtuigend winnen met 21-14. In de derde set probeerde ik mijn spel van de tweede vast te houden. Dit lukte me aardig, toch begon Koen terug wat beter te spelen. Ik stond 11-8 en 14-12 voor, echter maakte ik op het einde net iets teveel foutjes en verloor de set met 16-21.
Ondertussen was Dieter ook bezig met zijn derde set, Tomas had de eerste nipt gewonnen met 19-21. In de tweede set liet Tomas het tempo wat zakken en was het Dieter die dirigeerde, hij won de tweede set met 21-12. In de derde set stond Dieter al snel achter en was moeilijk om de achterstand goed te maken. Dieter verloor de set met 12-21.

Tussenstand: 1-3. Beide partijen in 3 sets, dus zeker niet slecht gespeeld maar het hielp ons niet echt vooruit.

Daarna gingen de dames aan de slag, Kim nam het op tegen Nele Vervloet, Nathalie speelde tegen Heleen Neerinckx. Kim ging goed van start en kon mooi bijblijven. Naar het einde van de set liep Nele toch wat uit. Kim kwam toch nog mooi terug maar kwam net iets te kort, ze verloor de eerste set met 19-21. In de tweede set ongeveer hetzelfde spelbeeld, Kim vocht voor ieder punt en maakte het Nele knap lastig, maar moest toch ook de 2de set nipt laten gaan met 18-21.
Nathalie speelde eveneens een schitterende partij. In haar eerste set wist ze met haar solide spel de druk op de tegenstander te leggen. Nathalie won de eerste set verdiend met 21-18. In de tweede set kwam Nathalie direct op een achterstand te staan (0-7). Toch vocht ze zich terug in de wedstrijd en bracht de score terug op gelijke hoogte. Naar het einde van de set gaf Nathalie alles wat ze in huis had en wist ze ook de 2de set verdiend te winnen met 21-18.

Tussenstand: 2-4. De enkelspelen werden op enkele details beslist, jammer genoeg de meeste in ons nadeel.

Met nog de mixen te gaan probeerden we nog een gelijkspel te behalen. Kim en ik namen het op tegen Joeri Ven en Nele Vervloet. Dieter en Nathalie moesten tegen Koen Verleyen en Heleen Neerinckx. Kim en ik startten wat flauw aan onze partij, we kwamen al snel op een achterstand en lieten niet echt goed spel zien. Toch kwamen we nog enkele punten terug maar moesten toch de eerste set laten gaan met 15-21. In de tweede set liep het al iets beter, we kwamen wel terug op een achterstand maar toch had ik het gevoel dat we in de rally’s beter waren. We kwamen uiteindelijk op 20-20. Op dat momenten konden we net iets meer en wonnen we de set met 22-20. In de beslissende derde set gingen we goed van start, we kwamen op een kleine voorsprong. Echter konden we niet verder uitlopen, maar deze wel behouden. We wonnen ook nipt de set met 21-19.
Bij Dieter en Nathalie was het een stuk sneller gedaan. In de eerste set moesten ze aan de tegenstanders laten met 12-21. In de tweede set wisten Dieter en Nathalie geen opening te vinden in het goede positiespel van de tegenstanders en moesten genoegen nemen met 3-21.

Eindstand: 3-5.

Allemaal mooie partijen waarin we slechts in 1 wedstrijd echt werden weggespeeld. Alweer verliezen we 3 partijen in 3 sets, terug met enkele puntjes verschil. Het was ook duidelijk dat het geluk niet aan onze zijde was, hopelijk veranderd dit nog eens.
Tot slot is een 3-5 absoluut geen slecht resultaat als je weet dat wij met 4 B1-spelers speelden tegen 5 A-spelers.
Onze volgende wedstrijd is terug thuis op 28 september om 9.30u tegen De dijlevallei.

Een overzicht van alle uitslagen kan je hier vinden.

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – W&L 2G : 3-5