Blog » Damme 1G – Dijlevallei 2G : 6-2

Damme 1G – Dijlevallei 2G : 6-2 Door Geert om 13:34 29/09/2008

Op zondag 28 september 2008 stond onze tweede thuiswedstrijd op het programma. We moesten het opnemen tegen Dijlevallei, die vorig jaar ook afgetekend kampioen werden in 2de liga. Het was voor beide ploegen de derde wedstrijd, wilden we ons laten zien in 1ste liga moesten we deze wedstrijd winnen, ook om enig uitzicht te behouden. Onze kapitein was niet geheel fit en liet daarom 2 wedstrijden aan Nick, die voor het eerst meedeed dit seizoen.

We begonnen zoals altijd met de dubbels, Dieter en ik namen het op tegen Helger Van Werde en Joris Vandendriessche. Nathalie en Kim begonnen tegen Valerie Bogemans en Liesbeth Teuwen.  In onze dubbel kwamen we moeilijk op dreef, de tegenstanders speelden niet echt snel spel maar speelden zeer tactisch en maakten hierin weinig fouten. Wij konden te weinig zelf aanvallen en stonden steeds op een kleine achterstand. We verloren de eerste set met 16-21. In de tweede set probeerden we iets meer het spel naar ons toe te trekken, toch kwamen we terug op een achterstand te staan. Langzaam aan kwamen we toch terug maar moesten ook de tweede set laten gaan met 18-21.
De dames hadden ondertussen vrij vlot de maat genomen van Valerie en Liesbeth met 21-15 en 21-16.

Tussenstand: 1-1. Waar het eigenlijk wel 2-0 had kunnen staan.

In de eerste enkels nam Nick het op tegen Joost Van Den Brande (huidig nummer 2 van de B1 enkel-ranking). Nathalie ging de strijd aan met Liesbeth Teuwen. Nick wist met zijn snelle clears en zeer snel spel Joost de nodige problemen te bezorgen. Al snel stond Nick enige punten voor en koos resoluut voor de aanval. Dit resulteerde in een mooie winst in de eerste set, met 21-16 wist Nick te set op zijn naam te schrijven. In de tweede set liep het nog een stuk beter, Nick was nog meer geconcentreerd en liet Joost alle hoeken van het terrein zien. Nick wist verdiend de tweede set te nemen met overtuigende 21-12 cijfers.
Nathalie had in haar eerste set weinig problemen, met haar technisch perfecte spel en haar tacktisch inzicht overklastte ze haar tegenstander met 21-5 cijfers. In de tweede set liet Nathalie bewust het tempo wat zakken, maar bleef steeds aan de goede kant van de score staan. Ze won de tweede set met 21-15.

Tussenstand: 3-1. Een mooie tussenstand na 2 prachtige enkels warin we duidelijk de betere waren.

Daarna nam ik het op tegen Joris Vandendriessche en Kim tegen Sofie Lietaert (Winnaar van het tornooi Antverpino 2008 in het dames enkel en huidig nummer 12 op de B1-enkel ranking). Ik begon wat onzeker in mijn enkelwedstrijd (had ook wat last van lichte stress deze keer, omdat ik misschien wel voor het verschil moest zorgen). Toch kon ik goed bijblijven in de score en liet mijn tegenstander niet uitlopen. In de pauze stond ik 11-10 voor, echter daarna ging het serieus fout. Ik sloeg alles net buiten, mijn clears waren helemaal niet achteraan en zat te snel in verdediging. Ik verloor de set met 12-21. In de tweede set startte ik terug een stuk beter, speelde tacktisch een stuk slimmer en kon een voorsprong opbouwen. Ik nam me terug voor om voor ieder punt te vechten en de partij niet zomaar weg te geven. Ik kon de 2de set verdiend winnen met 21-18. In de derde set nam ik terug een kleine voorsprong, echter kon ik deze niet verder uitbouwen en bleef het een nek aan nek race. Op het einde wist ik toch net iets anders te spelen en kon enkele foutjes afdwingen, ik won zo de derde set met 21-14.
Ondertussen had Kim haar partij in 2 sets gewonnen met 21-19 en 21-12. Zo hadden we onze eerste overwinning binnen!

Tussenstand: 5-1. We wonnen allemaal onze enkel en stond hiermee verdiend op een 5-1 voorsprong. Een zeer knappe prestatie!

Tot slot hadden we nog de mixen voor de eer. Nick en Nathalie namen het open tegen Joris Vandendriessche en Sofie Lietaert (Winnaars van Antverpino 2008 in het gemengd). Kim en ik mochten tegen Helger Van Werde en Valerie Bogemans. In onze wedstrijd begonnen we zeer slecht, we maakten te veel fouten en kwamen niet in ons spel. Toch lieten we onze tegenstanders niet ver uitlopen, we verloren de set nipt met 18-21. In de tweede set was het ongeveer hetzelfde, we speelden tacktisch al iets beter en zochten sneller de aanval op. We wonnen de tweede set met 21-18. In de derde set wisten we wat te doen, we speelden geconcentreerd en konden zo langzaam een kleine voorsprong opbouwen. We wonnen de derde set met 21-16.
Ondertussen hadden Nick en Nathalie hun partij verloren met 11-21 en 17-21.

Eindstand: 6-2.

Een verdiende overwinning waarin we weinig weggaven en duidelijk was dat we op enkel-spel de betere waren.
Zo haalden we ook onze eerste punten binnen en staan we alvast niet meer laatste in de stand.

Onze volgende wedstrijd is alweer volgende week uit tegen Berlaar om 19.15u, hopelijk kunnen we dan onze goede vorm bevestigen en (een) punt(en) meebrengen.

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Dijlevallei 2G : 6-2