Blog
 Page Blog
Blog » Zwijndrecht 1H – Damme 1H : 5-3

Zwijndrecht 1H – Damme 1H : 5-3 Door Geert om 11:01 07/04/2008

Al terug een tijdje geleden dat we nog competitie gespeeld hebben (mede door de vooruit geschoven wedstrijd thuis tegen beveren). Zondag 6 april werden we verwacht in Zwijndrecht. Zwijndrecht verloor vorige week van Wit-Wit en heeft daardoor de titelkansen niet meer in eigen handen, toch mochten ze geen punten laten liggen op nog die ene kans te behouden. Voor ons was het duidelijk dat het niet gemakkelijk ging worden, maar mochten we in staat zijn om een gelijk spel te halen waren we tevreden. Nick, Chris, Dieter en ik gingen van start met de dubbels.

Chris en Dieter speelde samen tegen Geert Verbist en Rachid Assemiouni. Nick en ik namen het op tegen Philippe Forest en Jakin Wan. In onze eerste set starten we zeer goed, we namen een kleine voorsprong maar toch moesten we onze tegenstanders laten terugkomen. We verloren de eerste set nipt met 21-17. In de tweede set stonden we aan de slechte kant, door de lichtinval vanuit de cafetaria was het zeer moeilijk. Dit was ook aan ons spel te zien, we kwamen te laat op de shuttles en zaten te snel in verdediging. We verloren de tweede set met 21-14. Ondertussen hadden Chris en Dieter de eerste set gewonnen met 18-21 en de tweede verloren met 21-16. In de derde set speelde ze veel te mak en konden niet overtuigen, ze verloren zwaar met 21-8 cijfers.

Tussenstand 2-0. Om een kans te maken op een punt moesten we toch minstens 1 dubbel winnen en liefst 2 🙂

In de volgende dubbels speelden Chris en Dieter tegen Jakin Wan en Geert Verbist. Nick en ik namen het op tegen Tom Thierens en Bart Van Tilborgh. Ook in deze wedstrijd gingen Nick en ik uitstekend van start, we kwamen 5-0 voor en konden deze keer wel onze voorsprong vasthouden, we wonnen de eerste set met 17-21. In de tweede set speelden we geconcentreerd verder en namen opnieuw een comfortabele voorsprong. Toch kwamen we nog bijna in problemen op het einde van de set maar uiteindelijk wisten we toch de set te winnen met 19-21. Chris en Dieter hadden ondertussen de eerste set verloren met 21-16. En ook in de tweede set stonden ze 5-tal punten achter, toch kwamen ze er nog dichtbij in de tweede set. Ze verloren de set met 21-19.

Tussenstand 3-1. 3 Enkels moesten gewonnen worden wilden we met een punt naar huis gaan. Geen gemakkelijke opdracht, maar we hebben reeds bewezen dat onze enkels meestal sterker zijn dan onze dubbels.

Ik stond als eerste man en mocht het opnemen tegen Rachid Assemiouni. Na een ganse week gespeeld te hebben (initiator cursus) stond ik technisch vrij scherp maar al snel ondervond ik dat de fysiek niet optimaal was. Toch kwam ik in de eerste set niet echt in problemen, ik stond snel voor maar liet mijn tegenstander steeds terugkomen. Toch wist ik naar het einde van de set “een tandje bij te steken” en won de set met 16-21. In de tweede set stond ik eigenlijk altijd achter. Ik stond aan de mindere kant en maakte teveel directe fouten. Toch kwam ik langzaam terug en zag ik de druk stijgen bij mijn tegenstander. Ik won uiteindelijk de set in verlenging met 20-22. Dieter was ondertussen bezig met zijn wedstrijd tegen Tom Thierens. Geen gemakkelijke wedstrijd die beide heren konden winnen. De eerste set moest Dieter laten gaan in verlenging met 23-21. In de tweede set zagen we eenzelfde spelbeeld, mooie en slimme punten langs beide kanten. Maar ook in deze set kwam Dieter net te kort. Hij verloor de set met 21-17.

Tussenstand 4-2. De 2 laatste enkels moesten dus gewonnen worden, wat eigenlijk mogelijk zou moeten zijn.

Nick mocht het opnieuw opnemen tegen Philippe Forest (thuis wist hij hier heel nipt van te verliezen). En ook Chris nam het op tegen dezelfde tegenstander als thuis, Bart Van Tilborgh. In de eerste set startte Chris nog wat onzeker maar wist toch de druk bij de tegenstander te houden en won de set met 18-21. In de tweede set ging het al een stuk beter en onze Chris kwam erdoor, hij won de set gemakkelijk met 13-21. Alles hing dus af van Nick op dat moment. Nick startte echt verschroeiend in de eerste set. Hij was enorm snel op de shuttle, maakte weinig fouten en liet de tegenstander geen kans. Hij won de set overtuigend met 13-21. Het zag er heel goed uit. In de tweede set ging het lang gelijk op, langere rally’s waren niet zeldzaam. Nick kon jammer genoeg het goede spel van de eerste set niet volhouden (of was het de tegenstander die beter in de wedstrijd kwam?) en verloor de tweede set met 21-17. In de derde set ging het aanvankelijk gelijk op. Echter in de tweede helft kwamen er wat directe fouten van Nick en werd het steeds moeilijker, Nick verloor na een zeer goed gespeelde wedstrijd met 21-13.

Eindstand 5-3. Misschien wel een terechte uitslag al had er toch wel een gelijkspel ingezeten.

Het is duidelijk dat met de winst van DZ99 op Beveren dat op 20 april een echte degradatietopper op het programma staat tegen DZ99.
Momenteel staan we 4de, nog voor Lokeren, als Lokeren geen punten meer pakt zijn we safe. Het is nog volop speculeren voorlopig.

Onze laatste wedstrijd van dit seizoen zal heel beslissend zijn, kom dus met z’n allen supporteren op 20 april in Damme.

Geplaatst onder: Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Zwijndrecht 1H – Damme 1H : 5-3