Blog » De Klamp 1G – Eikenlo 1G : 2-6

De Klamp 1G – Eikenlo 1G : 2-6 Door Geert om 22:47 23/10/2014

Op zondagavond 12 oktober werden we met mix 1 verwacht in Terhagen om het op te nemen tegen De Klamp 1G. Enkele jaren terug speelde ik ook al eens tegen en in De Klamp. Toen speelde ik bij BC Damme en speelden we in 1ste liga (een verslagje van die wedstrijd kan je hier vinden). Ik herkende nog enkele spelers van toen en het beloofde zeker geen gemakkelijke avond te gaan worden. Stijn mocht op de valreep werken en kon jammer genoeg niet meedoen, Kjell had juist een viruske te pakken en was ook niet echt een meerwaarde voor het team. We speelden met onze overige kern: Kim, Anne, Valentine, Kevin en ikzelf.

Kevin en ik mochten het in de dubbel opnemen tegen Steve Van Hoeck en David Quadflieg. In het dames dubbel namen Anne en Kim het op tegen Ellen Doms en Sarah Crauwels. Kevin en ik gingen schitterend van start in onze dubbel. We begonnen in een hoog tempo en wisten zo onze tegenstanders even te overdonderen. We konden uitermate vlot de punten pakken en wonnen de eerste set met 10-21. In de tweede set probeerden we zo goed mogelijk verder doen, maar kregen we het toch wat moeilijker. Maar ook nu wisten we de set relatief vlot te winnen met 13-21.
Ook de dames hadden ondertussen hun partij binnen gehaald in 2 sets. De eerste set werd mooi gewonnen met 15-21. In de tweede set ging werd het een stuk spannender en werd de winst binnen gehaald in verlengingen met 21-23.

Tussenstand : 0-2. Twee mooie overwinningen en meteen een uitstekende tussenstand.

Daarna begonnen Kevin en ik met de heren enkels. Kevin nam het op tegen Steve, Ik mocht aantreden tegen David. Ik had nog nooit eerder tegen David enkel gespeeld en wist dus niet goed wat te verwachten. Ik begon vrij agressief aan de partij en wist meteen enkele punten voorsprong te nemen. Ik kon mijn voorsprong mooi uitbouwen en moest niet echt heel hard werken voor de punten. Ik won de eerste set vrij eenvoudig met 7-21. In de tweede set ging ik opnieuw goed van start en kon ook nu terug een mooie voorsprong bij elkaar spelen. David leek er niet meer in te geloven, tot ik plots de punten iets te gemakkelijk weg gaf. Hij kwam bijna terug, maar ik wist tijdig opnieuw geconcentreerd te spelen en zo de set te winnen met 14-21.
Intussen had ook Kevin in zijn partij 2 sets gespeeld. Hij verloor de eerste set nipt met 21-19. De tweede set ging wel overtuigend naar Kevin met 14-21. In de beslissende derde set bleef het spannend. Er werden enkele mooie punten gespeeld en Kevin wist de wedstrijd te winnen met 18-21.

Tussenstand : 0-4. Met nog 4 wedstrijden te gaan leek de overwinning bijna niet meer te kunnen ontsnappen.

Valentine mocht als eerst een gooi doen naar de overwinning in haar enkel tegen Ellen. Ook Anne kon voor de overwinning zorgen in haar enkel tegen Sarah. Beide dames speelden een goede eerste set maar konden jammer genoeg net niet winnen. Valentine verloor de eerste set met 21-17. Anne kwam net te kort met 21-19. Valentine speelde een goed vervolg en bleef aanklampen en vechten voor ieder punt. De dames waren aan elkaar gewaagd, maar ook de tweede set ging naar Ellen met 21-18. Anne kon helaas niet meer het niveau halen van de eerste set en moest de tweede set laten gaan met 21-14.

Tussenstand : 2-4. De mixen zouden dus de beslissing moeten brengen.

Kim en ik speelden de eerste mix tegen Steve en Sarah. Kevin en Anne namen het op tegen David en Ellen. Kim en ik begonnen goed aan onze wedstrijd en wonnen de eerste set met 16-21. In de tweede set ging Steve een pak beter spelen en kwamen er enkele foutjes naar boven bij ons. We bleven vechten maar moesten de set laten gaan met 21-18. In de derde set zagen we hetzelfde spelbeeld als in de 2de set. We konden nauwelijks aan de druk ontkomen en er werd zeer onrustig gespeeld. We stonden bijna continue op achterstand en moesten ons steeds terug vechten. Toch kwamen we nooit ver achter en wisten we steeds gelijk te komen. In de verlengingen waren er kansen voor beide team, echter wisten wij net iets beter te doen en de partij te winnen met 22-24.
Kort voor het einde van onze partij was de overwinning echter al een feit. Kevin en Anne hadden ook hun partij gewonnen in 3 spannende sets. Ze verloren de eerste set nog met 21-19, om daarna de tweede set te winnen met 17-21. Ook in de derde set moesten ze verlengen en wonnen Kevin en Anne met 20-22.

Eindstand : 2-6. Een mooie eindstand, al had het eigenlijk ook 4-4 kunnen zijn. We komen dus eigenlijk goed weg, maar belanrijker, de 2 punten zijn opnieuw verzekerd. We zijn dus voorlopig ongeslagen leider in 2de liga! Iets wat ik vooraf zeker niet had durven denken. Onze doelstelling, het behoud verzekeren, komt zo steeds dichterbij.

Persoonlijke conclusie: In onze dubbel speelden Kevin en ik terug een zeer goede wedstrijd. We gingen meteen vol aan de bak en wisten onze tegenstanders meteen onder grote druk te plaatsen. Zo kwamen we eigenlijk niet in de problemen en wonnen we overtuigend onze dubbel. In het enkel speelde ik een degelijke wedstrijd. Toch moest ik niet super diep gaan en maakte mijn tegenstander vooral veel fouten. In het gemengd daarentegen was het best wel spannend. Het tempo lag iets hoger en onze foutjes werden vrij snel afgestraft. We moesten dus op onze hoede zijn wat we deden. In de derde set bleven we wel goed vechten en zo waren we wel net de betere op het einde van de wedstrijd.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor De Klamp 1G – Eikenlo 1G : 2-6