Blog » Damme 1G – Zwijndrecht 2G : 7-1

Damme 1G – Zwijndrecht 2G : 7-1 Door Geert om 12:34 06/09/2010

Op zondag 5 september 2010 was het terug zover, de start van een nieuw badminton seizoen. We spelen dit seizoen in 2de liga en mochten de competitie openen tegen Zwijndrecht. De eerste maand training zit er op, het was vooral de vraag hoever iedereen stond en tot wat we in staat zijn. We speelden met Kim, kapitein Nathalie, Dieter, Kevin en ikzelf.

We ging van start met de dubbels, Kevin en ik namen het op tegen Davy Verdoorent (kersverse A speler) en Rachid Assemiouni. Nathalie en Kim speelden tegen Lisa Van Der Aa en Katrien Meiresonne. Kevin en ik gingen zeer goed van start, we namen een voorsprong van 5 punten en speelden vrij goed, toch werd het moeilijk om de voorsprong vast te houden. Langzaam moesten we onze tegenstander laten terugkomen en verloren we de eerste set nipt met 17-21. In de tweede set gingen we opnieuw sterk van start. We namen ditmaal een grotere voorsprong en stonden al snel 9-1 voor. Dit maal lieten we ons niet meer verschalken en wonnen we vrij eenvoudig de set met 21-11. In de derde set werd het een ander verhaal, we keken al snel op een kleine achterstand aan. We maakten mooie punten en hadden bij vlagen het betere spel. Toch konden we de score pas gelijktrekken op 18-18. Daarna was het spanning alom in deze eerste dubbel. Jammer genoeg maakten we 2 fouten op het einde en verloren de wedstrijd met 20-22. Ondertussen hadden de dames vlot gewonnen in 2 sets. De eerste was nog enigszins spannend met 21-17. In de tweede ging het een stuk beter en werd het 21-9.

Tussenstand 1-1. Jammer van de herendubbel, waar winst zeker mogelijk was.

Tijdens de dubbels nam Dieter de 2de enkel voor zijn rekening. Hij speelde tegen Peter Nees. Gezien de ervaring en de fitheid van Dieter zou dit geen problemen mogen opleveren. Ikzelf heb weinig gezien van de enkel, de score laat vermoeden dat er weinig problemen waren. Dieter won de eerste set met 21-17. De tweede set ging nog iets vlotter en werd 21-10. Na mijn dubbel mocht ik het opnemen tegen Davy Verdoorent, die dit seizoen voor Zwijndrecht speelt. Vorig seizoen wist ik nog van hem te winnen (lees hier het verslag) als B1, echter heeft hij nu het A klassement en werd het dus zeker geen gemakkelijke opdracht. Ik ging uitermate slecht van start en stond direct 1-6 achter. Toch bleef ik rustig en probeerde om rally’s te spelen en punten op te bouwen. Zo kwam ik langzaam terug in de wedstrijd en pauzeerde met 7-11 achterstand. Daarna ging ik geconcentreerd verder en maakte heel wat goede punten. Ik werkte mijn achterstand weg en nam zelfs een mooie voorsprong van 4-tal punten. Ik won de set verdiend met 21-17. In de tweede set begon ik terug met een achterstand, maar opnieuw liet ik me niet afschrikken en kwam ik terug in de set. Jammer genoeg kon ik hier geen voorsprong nemen en vielen de punten langs de 2 kanten. Ik verloor de 2de set met 18-21. In de 3de set probeerde ik beter te starten, echter tevergeefs want ik kwam opnieuw een 4-tal punten achter. Toch wist ik de mooiste punten te maken in de wedstrijd en stond ik sterk te spelen aan het net. Lange rally’s waren dan ook geen toeval. Bij het wisselen van de speelhelft stond ik toch al een 2-tal punten voor. Echter bleef het spannend tot 14-14. Daarna kon ik een tempo hoger spelen en 4 punten op rij maken. Dit brak de weerstand bij Davy en ik won de wedstrijd met 21-16!

Tussenstand 3-1. Een mooie en veelbelovende tussenstand, met kansen op de eerste punten.

Aangezien mijn enkel een heuse 3-setter was, waren ondertussen ook de dames klaar met enkelen. Bijgevolg heb ik hier dus weinig van gezien en moet mij baseren op de scores. Nathalie speelde als eerste enkel tegen Katrien Meiresonne. Kim nam het op tegen Lisa Van Der Aa. Nathalie speelde een solide partij en gaf weinig weg. De eerste set wist ze te winnen met 21-16. In de tweede set ging ze goed verder en won met 21-9. Kim wist ook vlot te winnen in 2 sets. In de eerste set ging het nog wat moeizaam, maar werd toch met 21-12 gewonnen. In de tweede set won Kim eveneens met 21-12.

Tussenstand 5-1. De eerste overwinning was meteen een feit.

Vervolgens probeerden we de score nog wat aan te dikken in de mixen. Dieter en Nathalie namen het op tegen Rachid en Katrien. Broer en zus Recollecte speelden hun eerste officiële mix tegen Peter Nees en Lisa Van Der Aa. Dieter en Nathalie kenden zeer weinig problemen in hun wedstrijd. Al snel was de eerste set binnen zonder echt veel moeite te doen. Het werd 21-8. In de tweede set was het zaak geconcentreerd te blijven, maar ook dit was geen probleem en de tweede set werd eveneens vlot gewonnen met 21-12. Kevin en Kim speelden een goede partij en wisten de eerste set mooi te winnen met 21-16. In de tweede set zag het er bij momenten soms benauwd uit, toch werd ook deze gewonnen met 21-16. Meteen een mooie opsteker voor beide koppels.

Eindstand 7-1. Een toch wel onverhoopte overwinning, maar gezien de wedstrijden een meer dan verdiende overwinning

Persoonlijke conclusie: De dubbel met Kevin ging aanvankelijk vrij goed, toch speelden we naar mijn gevoel niet ons beste spel. We konden wel goed druk zetten en zo mooie punten pakken. Toch maakten we soms tactische en onnodige fouten. In mijn enkel had ik gevreesd voor een tekort aan wedstrijdritme op niveau en dit bleek ook in het begin van de partij. Toch herpakte ik me goed en was mijn netspel uitermate scherp. Tactisch en fysiek speelde ik ook een goede wedstrijd. Ik ben dan ook tevreden voor mijn eerste wedstrijd met de winst tegen een A-speler. Direct een mooie opsteker. Ook voor het ganse team moet dit een opsteker zijn, iedereen heeft sterk gespeeld en toonde mentale veerkracht, een compliment voor iedereen!
Ook dank aan alle opgekomen supporters voor de steun, speciale dank gaat toch uit naar onze blonde god, Elise (Elsie voor de vrienden), die een zeer dankbare job deed aan de bevoorrading en zich daarna duidelijk liet opmerken op de supportersbank! 😉

Onze volgende wedstrijd is tevens een thuiswedstrijd en is op 3 oktober tegen Lokeren. Alle supporters op post!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Damme 1G – Zwijndrecht 2G : 7-1