Page Blog
Blog » Oudegem 1H – Damme 1H : 5-3

Oudegem 1H – Damme 1H : 5-3 Door Geert om 12:55 09/03/2009

Op zondagavond 8 maart 2009 stond de uitwedstrijd tegen Oudegem op het programma. Oudegem tot nog toe ongeslagen en dus alleen leider in de reeks. Wij traden aan zonder Chris maar met Dieter, Nick, Patrick De Soete, onze kersverse medespeler John en ik.

In mijn eerste dubbel mocht ik dubbelen met Dieter, met wie ik eigenlijk het liefst en naar mijn gevoel ook altijd het beste spel kan brengen. Echter door wat gebrek aan wedstrijdritme dacht ik dat ik het wel eens moeilijk zou krijgen, maar ik speelde beter dan verwacht. We speelden tegen Gert Piqueur en Bart Roels. In onze eerste set gingen we goed van start, we namen een minimale voorsprong en wisten met momenten het spel te domineren. Toch moesten we onze voorsprong laten gaan en verloren we de set met 21-17. De tweede set stonden we aan de betere kant maar namen we een uitermate slechte start, we stonden snel op een achterstand van 5 punten. Toch kwamen we terug naar 12-12 en ging het daarna gelijk op. Naar het einde stonden we terug op een lichte achterstand die we net niet goed maakten en verloren we de set met 21-19.
Ondertussen hadden Nick en Patrick hun wedstrijd gewonnen tegen Michael De Saedeleer en Glenn Van Schuerbeeck in 2 sets 11-21 13-21.

Tussenstand : 1-1. Jammer van onze dubbel, waar we toch meer moesten kunnen uithalen. Ik had het gevoel net niet het verschil te kunnen maken, wat jammer is.

De volgende dubbel speelde ik met John. John zijn eerste officiƫle wedstrijd voor Damme. We speelden tegen Gert Piqueur en Michael De Saedeleer. Na het wat aftasten kwamen we goed op dreef, we namen een mooie voorsprong van 5 punten. Toch konden we deze niet lang vasthouden en kwam het zo tot verlengingen, hierin bleven we toch ons spel brengen en wonnen we met 21-23. In de tweede set ging het helemaal niet, we maakten teveel directe fouten, we verkeken ons teveel op shuttles die sterk binnenvielen. We kwamen er niet aan te pas, 21-12 verlies. In de derde set gingen we terug beter van start, we konden goed meegaan en wisselden van helft op 11-9. Daarna ging het terug niet meer lekker, directe missers waren de oorzaak van het verlies. We verloren de derde set met 21-16.
Ondertussen moesten Nick en Patrick ook hun meerdere herkennen in Glenn Van Schuerbeeck en Bart Roels. Onze spelers verloren met tweemaal 21-13.

Tussenstand : 3-1. Alweer een jammerlijk verlies in onze dubbel. Al was dit moeilijk in te schatten hoever John al zou staan om wedstrijden te spelen.

Op naar de enkels dan. Nick beet de spits af tegen Bart Roels. Bart bij momenten een zeer degelijke speler en dus zeker een sterke tegenstander voor Nick. Toch speelde Nick zijn eigen spel en speelde een goede partij. Jammer genoeg moest hij de eerste set laten gaan met 24-22. In de tweede set kreeg Nick toch wat last van een zware arm en was het ook hier net niet. Nick verloor de tweede set met 21-17.
Dieter mocht het opnemen tegen Glenn Van Schuerbeeck. Dieter nog steeds een beetje sukkelende met zijn achillespees was zeker gemotiveerd en had een goed gevoel. Echter was de eerste set toch niet wat het moest zijn, net iets te traag op de meeste shuttles was genoeg om de eerste set te verliezen met 21-13. In de tweede set ging Dieter een stuk beter van start, echter lukte het niet echt bij onze kapitein. Hij verloor ook de tweede set met 21-13.

Tussenstand : 5-1. Het verlies was een feit en dit met toch een aantal partijen die anders hadden kunnen uitdraaien.

Ik stond als 2de enkel op papier en mocht het openemen tegen Gert Piqueur. Goed voor de derde keer dit seizoen, de tweede voorgaande edities wist ik eenvoudig te winnen, maar ik was op mijn hoede en begon geconcentreerd aan de partij. Het vertrouwen was in de beginfase wat zoek, door het weinig wedstrijdritme. Na een 5-tal punten gespeelde te hebben had ik een goed gevoel, alleen het slechte lichtinval zou me van de winst in de eerste set houden. Ik speelde beter dan ikzelf zou vooraf gedacht had. Mijn tempo lag een stuk hoger dan Gert en liet hem geen moment in de set komen. Ik controleerde de volledige set en won gemakkelijk met 10-21. In de tweede set was het zaak terug snel een voorsprong te nemen. Dit lukte me vrij goed, ik kwam een 3-tal punten voor en was daar tevreden mee. Naar het einde van de set drukte ik nog even door om geen risico’s te nemen en won de set met 16-21.
Ondertussen had John zijn eerste set op zak tegen Michael De Saedeleer. Hij wist in verlengingen te winnen met 25-27. In de tweede set wist John van aanpakken en liet Michael geen kans. Hij won op overtuigende wijze met 11-21.

Eindstand : 5-3. Misschien een terechte uitslag, al had een 4-4 niet misstaan denk ik.

Zelf ben ik uitermate tevreden over mijn spel, gezien mijn trainingsarbeid de laatste weken. Fysiek geen enkel probleem, snelheid kon iets beter. Slagvastheid en gevoel zou beter moeten, dit voelde ik vooral in de eerste dubbel waar dit wel het verschil had kunnen maken. Het was met 1 op 3 niet echt een schitterende invalbeurt, maar door mijn enkel te winnen bewees ik toch een beetje mijn waarde. Zo heb ik een beetje “ik kan het nog steeds”-gevoel. Eveneens was het goed om nog eens in actie te komen na lange inactiviteit.

Geplaatst onder: Allerlei   Reacties uitgeschakeld voor Oudegem 1H – Damme 1H : 5-3