Blog  
 Page Blog
Blog » King of Rackets 2012

King of Rackets 2012 Door Geert om 20:06 04/06/2012

Op zaterdag 26 mei stonden de voorrondes van de King of Rackets 2012 op het programma.
Ik deed dit jaar toch mee en speelde in enkel in de C reeks. Voor de gelegenheid schreef ik me ook in voor het dubbel met Kevin, je weet immers nooit.
Vorig jaar won ik het enkel in de C reeks, ik was dus titelverdediger en moest de eer hoog proberen houden.

In de voorronde poule had ik meteen 4 wedstrijden te spelen, bovendien leek het me een zware poule te zijn. Ik mocht starten tegen de onbekende Jeroen De Block, een tennisser zo bleek. Het tafeltennis ging niet slecht en won ik met 21-12. Het badminton was ook geen probleem, toch gaf ik 5 punten weg, wat me niet helemaal zinde. In het squash probeerde ik zoveel mogelijk punten te halen. Ik verloor met 19-21, maar had daarmee de winst wel op zak. Het tennissen ging met helemaal niet en ik ging er ook niet echt meer voor. Ik verloor het tennis met 3-21, maar had in totaal wel de eerste zege vast.

Daarna
nam ik het op tegen onbekende nr2, Karel Piron, een tafeltennisser (B4 van klassement). Ik maakte enkele goede punten en profiteerde van de vele fouten, ik verloor wel, maar haalde toch mooi 10-21. In het badminton maakte ik dit ruim goed en won met 21-3. Ook in het squash was ik duidelijk iets sterker en won met 21-7. Tennissen was niet meer nodig, de 2de winst was binnen.

In mijn derde partij nam ik het op tegen Luk Delboo, ook een tafeltennisser. Toch ging ik zeer goed van start, ik stond zelfs op een 9-6 voorsprong. Toch verloor ik uiteindelijk de partij met 14-21. In het badminton maakte ik dit terug goed en won met 21-4. Het squashen was opnieuw een belangrijke factor, Luk kon immers beter tennissen dan mij, dus ik moest de nodige punten zien te halen in het squash. Dit lukte ook vrij aardig en ik won overtuigend met 21-8. Zo moest er opnieuw niet getennist worden.

Als laatste tegenstander stond ik tegenover Marc De Punt, een bekende uit de reeks. Marc is eveneens B1 in het badminton en is zeker niet te onderschatten. In het tafeltennis was ik toch de betere en won mooi met 21-6. Het badminton ging lang goed, ik stond steeds een punt of 4 voor, maar maakte uiteindelijk toch teveel fouten om de partij te winnen, ik verloor badminton met 16-21. In het squashen waren we aan elkaar gewaagd. Ik nam opnieuw een kleine voorsprong op 11-6. Toch kwam Marc nog terug en werd het toch nog spannend, ik won het squashen toch met 21-14. Zo moest ik nog een 5-tal punten behalen in het tennis, dus moest ik voor het eerst aantreden in het tennis waar het echt nodig was. Ik startte niet optimaal en stond al snel een 1-7 achter, toch kwam ik terug tot 7-7 en had daarmee de winst binnen. Uiteindelijk verloor ik het tennissen met 18-21, maar had dus de winst ruim binnen.

Zo win ik de voorronde poule en mocht ik dus door naar de hoofdtabel op zondag 3 juni.
Daarin mocht ik het opnemen tegen Tom Gelade, het nummer 9 van de belgische racketlon ranking, een loodzware partij dus. In het tafeltennis wist ik slechts 7 punten te maken. In het badminton maakte ik dat terug goed door te winnen met 21-7. Squash en tennis gingen dus beslissend worden. ik verloor het squashen met 16-21. Het tennissen werd gestaakt op 17-19, de partij was immers verloren voor mij toen Tom 17 punten maakte. Ik had het geluk niet echt aan mijn zijde en moest nipt mijn meerdere herkennen.

In het dubbel op vrijdag 1 juni mochten Kevin en ik starten tegen een duo uit Letland. We wisten dus niet wat we moesten verwachten. We verloren het tafeltennis met 16-21 . Daarna wonnen we vlot het badminton met 21-1. In het squashen bracht Kevin de score op een 3-11 achterstand. Deze wist ik om te draaien naar een 21-14 winst. Hiermee was de winst reeds binnen, toch speelden we nog een partijtje tennis (we verloren wel met 10-21). Nadien bleek de één een tafeltennisser te zijn, de andere een squasher.

In de 2de ronde moesten we het opnemen tegen het 2de reekshoofd. We wonnen overtuigend het tafeltennis met 21-11. Ook het badminton wonnen we met 21-3 (tegen 2 badmintonners). In het squashen begon Kevin opnieuw en haalde 6-11. Ik maakte die achterstand opnieuw goed en won met 21-17. Opnieuw hadden we gewonnen zonder te tennissen. Toch speelden we nog voor het plezier een partijtje, die we nipt verloren met 20-22.

In de halve finale mochten we het opnemen tegen een Waals duo. Enigszins onder de indruk begonnen we aan het tafeltennis. We wonnen verrassend genoeg met 21-15. In het badminton lieten we ons mentaal doen en gaven we teveel punten weg. We wonnen met 21-7. In het squashen bracht Kevin de score op 3-11. Ik kon deze keer niet voldoende terug komen en we verloren met 7-21. We moesten dus 16 punten halen tegen 2 tennissers/squashers. We deden het niet slecht maar bleven steken op 11-21.

Daarna mochten we nog strijden voor de 3de plaats, we speelden opnieuw tegen een duo uit Letland. Opnieuw wonnen we verrassend het tafeltennis met 21-16. In het badminton wonnen we overtuigend met 21-7. Het squashen ging niet zo vlot meer en we haalden slechts 7 punten. In het tennis konden we ook geen potten breken en verloren we met 7-21. We eindigden dus als 4de.

Persoonlijke conclusie: Ik werd uiteindelijk 6de van de 30 deelnemers, op zich geen slecht resultaat. Al is het wel vrij sterk dat een speler met een racketlon klassement A kan deelnemen in de C reeks, terwijl ik niet kan deelnemen in de D reeks. Ook merkte ik dat er zeer weinig spelers echt het racketlon-reglement kennen (dat is op zich niet zo verwonderlijk, het is ook nergens te vinden). Ook dit jaar bleek weer dat het rankingsysteem helemaal niet waterdicht is en zelfs waardeloos te noemen valt. Het is duidelijk dat racketlon op zich niet veel voorstelt momenteel en er nog veel ruimte tot verbetering is. Toch was het opnieuw een mooie afwisselend als afsluiter na een badmintonseizoen, nu even rust en dan terug de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Geplaatst onder: Allerlei   Reacties uitgeschakeld voor King of Rackets 2012
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje