Blog » W&L 2G – Damme 1G : 7-1

W&L 2G – Damme 1G : 7-1 Door Geert om 21:45 29/11/2008

Op zondag 23 november stond de verre verplaatsing naar Veltem – W&L op de kalender. We reisden af met Nick, Anne, Kim en ik, geen voltallige ploeg maar aan motivatie was geen gebrek. Een moeilijke wedstrijd werd het zowiezo.

We begonnen onder toeziend oog van wedstrijdleider Bert aan de dubbels, Nick en ik namen het op tegen Nico Claes en Joeri Ven, Anne en Kim ging de strijd aan met Heleen Neerinckx en Nele Vervloet. In de onze dubbel ging we goed van start, we konden onverwacht goed bijblijven tot 11-10, daarna lieten we enkele steekjes vallen en moesten we de set laten gaan met 21-15. In de tweede set exact hetzelfde, we bleven goed bij tot 11-9 maar maakten toen terug wat foutjes en de achterstand werd steeds groter, we verloren ook de tweede set met 21-14. Bij de dames was het iets sneller gedaan, zij verloren met 21-14 en 10.

Tussenstand 2-0. Een te verwachten tussenstand leek me.

Daarna vingen we de heren enkels aan. Ik stond als tweede op papier en nam het terug op tegen Koen Verleyen (in de heenronde verloor ik hiervan in 3sets, wat voor mij al een goede prestatie was). Aangezien ik de laatste tijd weinig gespeeld had, had ik niets te verliezen en probeerde ik zo goed mogelijk de rally’s aan te gaan. En met resultaat ik kon direct met enkele punten voorsprong starten en kon op 9-11 even op adem komen. Daarna ging het zowaar nog beter en kon ik de eerste set winnen met 15-21. In de tweede set nam ik terug direct een voorsprong en hield deze vast. Stillaan kwam het besef bij Koen dat hij aan het verliezen was en ging een versnelling hoger, echter kon het niet baten en won ik ook de tweede set met 17-21. Zo is mijn eerste A-scalp een feit (en wat voor één 😉 ). Nick nam het ondertussen op tegen de ervaren rot Joeri Ven. In de eerste set moest Nick duidelijk nog wat op stoom komen en verloor hij met 21-15. In de tweede set drukte Nick de gaspedaal in en won hij overtuigend met 13-21. In de derde set ging Nick goed mee tot aan de wissel, daarna sloeg hij een paar keer nipt buiten en wist hij de achterstand niet meer goed te maken. Hij verloor de set met 21-15.

Tussenstand : 3-1. Een onverwachtse winst in de enkel, zouden we misschien toch kunnen stunten?

Bij de dames was het net iets minder spannend, Anne nam het op tegen Nele Vervloet, Kim tegen Heleen Neerinckx. Anne kon helaas niets forceren in de eerste set en moest de set laten gaan met 21-12. Ook in de tweede set kon ze het tij niet keren en verloor ze terug met 21-12. Kim ging uitermate kalm van start in haar enkel met het oog op de mix-partij. De eerste set liet ze gaan met 21-10. Ook in de tweede sloeg ze “wat warm” en ging ook deze set met 21-10 naar Heleen.

Tussenstand : 5-1. Het verlies was een feit, nog voor de eer en de ranking gaven we alles in de mixjes.

Kim en ik namen het terug op tegen Joeri Ven en Nele Vervloet (in de heenronde wonnen we hiervan in 3 sets). In de eerste set speelden we goed mee, echter wisten we niet op voorsprong te komen en verloren we toch de set met 21-16. Toch had ik een “meer-gevoel“. In de tweede set hetzelfde spelbeeld, veel lange rally’s en tacktisch spel. Echter wisten we ook hier geen grote voorsprong te nemen en lieten de set schieten met 21-18. Nick en Anne speelden ondertussen tegen Koen Verleyen en Heleen Neerinckx. In de eerste set liet het ondertussen geroutineerd duo zien dat ze niet te onderschatten waren, ze verloren toch de set met 21-17. Ook in de tweede set was het gelijkaardig, mooie punten afgewisseld met wat fouten bracht ze terug naar 21-17.

Eindstand : 7-1. Een voorspelbaar verlies, enig lichtpuntje was de winst in mijn enkel.

Nadien werden we getrakteerd met een sneeuwbui en waren de warme drankjes in de smaak. Na een 5-tal uurtjes file-stampen waren we terug thuis en bekomen.

Onze volgende wedstrijden zijn nog 3 zeer belangrijke wedstrijden, momenteel staan we op een 4de plaats (hoewel toernooi.nl het anders, maar foutief aangeeft). De eerst volgende is naar de Dijlevalei op zondag 7 december, hopelijk kunnen we dan afreizen met een voltallige ploeg anders is de strijd voor mij gestreden.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties (1)