Blog  
 Page Blog
Blog » Tornooi Latem 2008

Tornooi Latem 2008 Door Geert om 12:45 06/10/2008

Op 4 & 5 oktober vond het jaarlijks tornooi van Latem plaats. Voor de gelegenheid kregen we 5 euro per gewonnen wedstrijd, een mooi tornooi om dus enkele wedstrijden te winnen. Ik speelde mee in het heren enkel en het heren dubbel samen met Dieter.

Op zaterdag mocht ik beginnen met mijn eerste enkelpartij tegen Gert Piqueur. Ik startte matig aan de partij maar kon Gert toch de baas blijven, na even een pauze genomen te hebben op 11-9 speelde ik een tempo’tje hoger en kon ik de eerste set gemakkelijk winnen met 21-12. In de tweede set ging ik iets beter van start maar kon niet direct los komen van mijn tegenstander. In de tweede helft van de set kon ik terug wat sneller spelen en de set gemakkelijk winnen met 21-13.

Na deze enkel mochten Dieter en ik het dan opnemen tegen Steve Mahieu en Johan Muller in het heren dubbel. In de eerste set speelden we niet echt tacktisch en hadden een onnodige moeilijke set. Toch konden we de set winnen met 21-15. In de tweede set speelden we een stuk beter, we gaven weinig weg en speelden heel wat slimmer. We konden zo de set gemakkelijk winnen met 21-5.

Na deze dubbel mocht ik dan terug aantreden in het heren enkel, dit maal mocht ik het weer eens opnemen tegen … jawel, mijn eigen dubbelpartner Dieter De Weert. Geen gemakkelijke partij in ieder geval. In de eerste set lieten we beiden goed spel zien, we kamen ook niet los van elkaar. Toch kwam ik op het einde op een achterstand van 17-20. Ik kon rustig blijven en bracht de score terug gelijk na enkele goede punten. In de verlengingen nam ik mijn kans en won de set met 23-21. De tweede set startte op dezelfde manier, we blijven steeds dicht bij elkaar, toch kon ik even rusten op 11-8. Daarop maakte ik nog 2 punten en stond zo 5 punten los. Ik mocht het dus niet meer laten lopen, ik bleef mijn concentratie houden en kon de tweede set winnen met 21-12. (Zo won ik voor de eerste keer van Dieter op een officieel tornooi 🙂 ).

Na onze enkelpartij mochten we dan terug eens dubbelen, deze keer moesten we tegen Oliver Grunert en Christophe Naessens. Een sterk dubbel-dou uit Latem zelf, de laatste tijd speelden we vrij goede dubbels, het beloofde dus een spannende partij. In de eerste set bleek dit ook zo, geen van beiden konden uitlopen. Uiteindelijk moesten toch nipt de eerste set laten gaan met 18-21. In de tweede set hetzelfde spelbeeld, we speelden zeker niet slecht maar konden niet op een voorsprong komen, we kwamen 12-16 achter. Toch vochten we ons terug in de partij en wisten 18-18 te halen, we stevenden dus af op verlengingen. In die verlengingen moesten we nipt de duimen leggen met 21-23. Exit dubbel dus.

Op zondag mocht ik dus teruggaan om mijn enkel af te werken, in de halve finale moest ik het opnemen tegen Oliver Grunert. In de competitie had ik hier 3 zware sets voor nodig om de partij te winnen, het beloofde dus een zware match te worden. Na nog niet helemaal warm te hebben begon ik matig aan de eerste set. Half weg begon ik terug op stoom te komen en kon net iets sneller spelen en wat fouten afdwingen, ik won de set met 21-12. In de tweede set startte ik direct goed, ik kwam mooi op 8-2 voorsprong en was niet van plan deze af te geven. Ik kon de voorsprong mooi behouden en de set winnen met 21-11.
Even later mocht ik het in de finale opnemen tegen Joeri Robin – eerste reekshoofd en nummer 9 op de B1 ranking. De laatste ontmoetingen tussen ons waren vrij spannend, echter wist ik nog nooit te winnen, ik had dus niets te verliezen. In de eerste set ging ik vrij goed van start, ik kon op een kleine voorsprong komen en deze vasthouden, ik won de eerste set met 21-17. Na enige aanpassingen in het begin van de tweede set ging het gelijk op, toch kon ik terug op een kleine voorsprong komen van 3 punten en bracht het op 20-17. Na wat onzekere punten werd het toch nog 20-20. In de verlengingen kon ik dan verdiend ook de tweede set nemen met 23-21.

Zo won ik mijn eerste tornooi in het heren enkel en zette hier een mooie prestatie neer. Ook in het dubbel speelden we niet slecht maar moesten we nipt het stijdtoneel verlaten. Het is duidelijk dat dit voor mij een geslaagd tornooi was !! 🙂

Geplaatst onder: Tornooien   Reacties (3)
 3 Reacties

 
Reactie door dieverr Om 15:18 06/10/2008
 

Proficiat !!!


 
Pingback door Geert De Baets.Be - Weblog » Berlaar 1G - Damme 1G : 5-3 Om 16:11 06/10/2008
 

[…] met Nathalie in plaats van Kim, maar na de eerste set draaide dat ook beter dan verwacht. En na mijn tornooizege in Latem had ik niet verwacht dat ik al mijn partijen in de competitie zou kunnen […]


 
Pingback door Geert De Baets.Be - Weblog » Foto’s Berlaar 1G - Damme 1G Om 16:21 26/02/2009
 

[…] De wedstrijd werd gespeeld in 1ste liga op 5 oktober 2008. We verloren de wedstrijd nipt, echter won ik wel mijn 2 wedstrijden. Ik had net het tornooi van Latem gewonnen in het heren enkelspel B1. (Een verslag van het tornooi kan je hier lezen) […]

  RSS feed voor reacties op dit bericht.
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje