Blog
 Page Blog
Blog » Berlaar 1G – Damme 1G : 5-3

Berlaar 1G – Damme 1G : 5-3 Door Geert om 18:10 06/10/2008

Op zondagavond 5 oktober 2008 stond de verplaatsing naar Berlaar op het programma. Na onze overwinning op dijlevallei was het zaak onze goede vorm te bevestigen, ware het niet dat we het jammer genoeg moesten stellen zonder Kim wegens een terug opspelende armblessure. Nick, Dieter, Nathalie, Anne en ik streden dus voor de overwinning of een gelijkspel.

Zoals het boekje bepaald gingen we van start met de dubbels, Dieter en ik speelden tegen Tim Bogemans en Roel Vanthienen. Anne en Nathalie namen het op tegen Inge Van Roosbroeck en zus Nicki Van Roosbroeck (A). In onze dubbel gingen we direct goed van start, we draaiden prima echter kwamen we toch te snel in verdediging, toch bleven we qua score aan elkaar gewaagd. Dat onze tegenstanders graag eens met de netrand speelden was ons ondertussen duidelijk, zo maakten ze ook de eerste set buit met 23-21. In de tweede set hadden we het meer gemunt op iets sneller en vlakker spel en dit loonde, we konden op voorsprong komen en gaven deze niet meer af, we wonnen de set met 17-21. In de beslissende derde set gingen we terug goed door, opnieuw konden we een voorsprongetje nemen en hadden de eerste matchpunten. Met wat geluk kwamen onze tegenstanders toch nog langzij en moesten we het in de verlengingen uitvechten. We wonnen de derde set uiteindelijk met 24-26.
Aangezien ik iets te geconcentreerd bezig was met de heren dubbel heb ik niets kunnen zien van het dames dubbel, onze dames verloren jammer genoeg met 21-9 en 27-25.

Tussenstand 1-1. Goed op schema voor minstens een punt te behalen.

Tijdens het heren dubbel was Nathalie al bezig aan haar enkel partij, zij nam het op tegen Nicki Van Roosbroeck (A). Ook hier heb ik niets gezien van de eerste 2 sets (nog steeds aan het dubbelen …). Nathalie verloor de eerste set met 21-12. De tweede wist ze tot haar eigen verbazing te winnen met 18-21. En Nathalie zou Nathalie niet zijn mocht ze zich niet vastbijten in de partij en alles geven! In de spannende derde set lieten de dames elkaar geen duim-breed toe. Toch liep Nicky een 3-tal puntjes uit en kon Nathalie deze niet meer goed maken, ze verloor de derde set met 21-17.
Anne mocht het opnemen tegen Ellen Vanthienen (A). Anne had het duidelijk niet gemakkelijk tegen de linkse A speelster. In de eerste set had Anne geen antwoord tegen de steeds terugkerende shuttles, ze verloor de set met 21-10. In de tweede set hetzelfde spelbeeld, Anne zag alles sneller terugkeren dan ze lief had, ze verloor ook de tweede set met 21-11.

Tussenstand 3-1. Een gevreesde tussenstand, al had ik dit wel voorzien, de druk lag immers op onze heren om de score terug gelijk te trekken.

Nick speelde opnieuw de eerste heren enkel, hij mocht het opnemen tegen de nummer 1 van Berlaar, Tim Bogemans. Nick begon wat statisch aan zijn partij. In de eerste set keek hij al snel tegen een 11-5 achterstand op. Het was dus zaak om zo goed mogelijk terug te vechten en op stoom te komen voor de tweede set. De eerste set verloor Nick met 21-12. Alles op de tweede dus, in die set ging Nick een stuk beter van start. Toch kwam hij terug op een kleine achterstand, Nick vocht voor wat hij waard was maar had het geluk niet mee, hij verloor ook de tweede set nipt met 21-18.
Ondertussen was Dieter bezig aan zijn enkel partij tegen Axel Caers (Een niet te onderschatten B2). Ik had er alle vertrouwen in dat Dieter de partij voor zich zou nemen, echter was mijn vertrouwen misschien toch iets te groot en zag ik dat Dieter het een stuk moeilijker had dan verwacht. De eerste set wist hij maar nipt te winnen met 25-27. In de tweede set wist Dieter toch een voorsprong op te bouwen en kwam op 15-20 op zijn eerste matchpunten. Maar ook hier mocht het niet zijn, Axel bracht de score gelijk tot 20-20 en opnieuw was het een zenuwslopende strijd. Toch won Dieter met 23-25.

Tussenstand 4-2. Met het oog op een punt moesten we nog alles uit de kast halen in de mixen.

Nathalie en ik namen het op tegen Roel en Ellen Vanthienen (A). Roel en Ellen hadden zich voorgenomen om geen enkele partij te verliezen in de mix dit seizoen. Het zou dus een extra uitdaging worden om hiervan te winnen met Nathalie 🙂 . In de eerste set stonden we aan de slechte kant en maakten we teveel fouten. Mede door de foutieve services van Ellen (en toch A-speelster is, onbegrijpelijk) kon ik me niet optimaal concentreren. We verloren dan ook de eerste set met 21-13. In de tweede set kwamen we terug op een achterstand, toch bleef ik erin geloven en bogen we een 17-12 achterstand om in een 18-18 score. Het was duidelijk, ik moest en zou deze partij winnen! Nathalie en ik vochten voor ieder punt en wonnen verdiend de set met 21-23. In de derde set probeerden we zoveel mogelijk punten te scoren aan de slechte kant. We draaiden op een 11-8 score en hadden er dus alle vertrouwen in. We wisten tacktisch ons spel op peil te houden en konden zo enkele fouten afdwingen. We wonnen uiteindelijk de derde set vrij gemakkelijk met 13-21.
In de tweede mixpartij speelden Nick met Anne tegen Axel Caers (B2) en Inge Van Roosbroeck. Ook van deze partij heb ik weinig gezien en moet mij beperken tot de score, de eerste wonnen Nick en Anne met 22-20. In de tweede en derde set moesten ze hun meerdere herkennen en deze laten gaan met 21-11 en 21-12.

Eindstand 5-3. Misschien wel een terechte eindstand aangezien we toch met een minder sterke ploeg konden aantreden, al had een 4-4 ook niet misstaan vond ik. Persoonlijk was ik zelf wel tevreden over mijn wedstrijden. In het heren dubbel speelden we naar mijn gevoel één van onze betere dubbels (misschien wel de beste). In het gemengd was het even aanpassen met Nathalie in plaats van Kim, maar na de eerste set draaide dat ook beter dan verwacht. En na mijn tornooizege in Latem had ik niet verwacht dat ik al mijn partijen in de competitie zou kunnen winnen.

Onze volgende wedstrijd is op 21 oktober om 20.30u uit naar De nekker, willen we volgend jaar ook in deze reeks spelen zullen we daar punten moeten pakken!

Geplaatst onder: Mix Competitie   Reacties (1)