Blog » Tornooi Zaffelare 2015

Tornooi Zaffelare 2015 Door Geert om 21:38 26/02/2015

Op zaterdag 14 en zondag 15 februari vond dit jaar het tornooi van Zaffelare plaats, ik speelde mee in het tornooi in alle 3 de disciplines en stond tevens overal reekshoofd. Met Kevin speelde ik Heren Dubbel B1 en stonden we 1ste reekshoofd. Het Gemengd Dubbel B1 speelde ik met Saskia Vereecke, ook daar stonden we 1ste reekshoofd. In Heren Enkel stond ik tot slot 2 de reekshoofd.

Op zaterdagmorgen mocht ik aantreden in het enkelspel tegen Ares De Groote. Zonder veel zelfvertrouwen begon ik toch aardig aan de partij. Ik wist direct in een hoger tempo te spelen dan mijn tegenstander en kon zo vrij vlot de punten pakken. Ik won de eerste set vrij gemakkelijk met 21-11. In de tweede set kon ik echter niet meteen op een grote voorsprong komen. Toch bleef ik mijn spel spelen wist zo in de tweede helft van de set toch een kloof te slaan. Ik won de 2de set met 21-10.
Tot zover de enkel op zaterdag … niet echt een optimale tornooiplanning als je om 9.30u 1 enkel moet spelen en om 17u pas kan beginnen met het heren dubbel spel. (Je kan je dus beter niet inschrijven voor de enkel als je niet gans je dag wil kwijtspelen aan wachten/kaarten/rondhangen/ …)

Om 17u was het dan zover, Kevin en ik konden beginnen met onze eerste dubbel partij. We mochten openen tegen Pieter Kortleven en Nick Vandevelde. We gingen uitermate zwak van start en stonden snel op een 5 tal punten achterstand. Toch vochten we ons terug in de set en wisten we deze nog te winnen met 21-15. Ook in de tweede set begonnen we terug slap. We maakten teveel fouten en namen te weinig initiatief in het spel. Opnieuw keken we tegen een achterstand aan, die we ook deze keer konden goedmaken. We wonnen ook de tweede set met 21-16, maar het was zeker geen deftige partij.

In onze tweede dubbel mochten we het opnemen tegen onze club & teamgenoot Shane, die samen speelde met Miguel Van Herpe. Uiteraard kenden we de speelstijl van Shane en wisten we dat het een volledige andere partij zou worden dan onze voorgaande. Er werd een stuk sneller gespeeld, wat ons meer in ons ritme bracht. We speelden een pak beter, maar kregen zeker geen punten cadeau. Het bleef lang een nek-aan-nek race, tot wij enkele punten konden maken aan het einde van de set. We wonnen de set met 21-15. Ook in de tweede set speelden we leuke en snelle rally’s, we konden nu wel sneller een kleine voorsprong nemen en deze zo verder vasthouden doorheen de set. We wonnen ook de tweede set met 21-15. Ongeveer dezelfde score als de eerste wedstrijd, maar een volledig ander niveau van wedstrijd.

Daarna mochten we het opnemen tegen, de tot dan ongeslagen, Gerald Van De Vel en Yves Vandenbergh. Beide heren waren ons onbekend, het werd dus wat aftasten en zoeken. We begonnen aardig aan de partij, maar een geruststellende voorsprong kregen we niet te pakken. Het bleef lang spannend, waar wij uiteindelijk wel de eerste set wisten te winnen met 21-18. In de tweede set konden we iets sneller spelen waardoor we het toch iets gemakkelijker kregen. We kwamen op een mooie voorsprong en de tegenstand was gebroken. We haalden de tweede set vlot binnen met 21-12.

Even later mochten we ons dan opmaken voor de finale, we moesten het daarin opnemen tegen het 2de reekshoofd Tom De Daele en Nicolas Van Bruysel. In de finale gingen we goed van start met strak en snel spel. Toch bleek het niet evident om zo snel punten te maken, maar uiteindelijk wisten we toch het merendeel van de rally’s te winnen. We wonnen de eerste set met 21-16. Ook in de tweede set was ons doel hetzelfde, toch kregen we het hier een stuk gemakkelijker door de vele fouten van onze tegenstander. We kwamen op een 11-4 voorsprong en konden vervolgens rusten de set uitspelen om de titel binnen te halen met 21-10.
Een mooie overwinning en alles in 2 duidelijke sets gewonnen, een mooi resultaat om de eerste dag te eindigen. 🙂

Op zondagmorgen mocht ik terug aantreden in het enkelspel, ik moest het opnemen tegen Andreas Ducheyne (en supporterskern van Landegem). Het was de eerste wedstrijd van de dag en dat was duidelijk zichtbaar in het begin van de partij. Ik was te traag, reageerde nauwelijks en stond zo snel op een grote achterstand. Toch wist ik deze nog grotendeels goed te maken, maar kon een verlies niet meer vermijden, ik verloor de eerste set met 18-21. Ook in de tweede set kreeg ik het lastig en moest ik een achterstand goed maken. Ik kwam uiteindelijk op setpunt en wist te set binnen te halen met 21-19. In de derde set nam ik een goede start en kwam ik op een 11-6 voorsprong. Na de korte pauze maakte ik teveel fouten en werd het terug gelijk op 14-14. Daarna bleef het spannend en gingen we de verlengingen in. Daarin kregen Andreas en ik verschillende matchpunten, de rally’s begonnen te wegen aan beide zijden maar uiteindelijk wist ik aan het langste eind te trekken en won de partij met 25-23. Het was een spannende en intensieve partij, toch wist ik steeds rustig te blijven en probeerde het overzicht te bewaren, wat me redelijk goed lukte.

Kort dan deze marathon partij mocht ik het in de halve finale opnemen tegen Ian De Cuyper. Ik moest er opnieuw even inkomen en stond ook nu snel tegen een achterstand te kijken. Ik probeerde nog terug te komen, maar kon de kloof niet meer dichten en verloor de eerste set met 17-21. In de tweede set merkte ik meer en meer dat ik niet meer kon brengen wat ik wou en wat misschien wel nodig was. Ik maakte te veel fouten en verloor de partij met 16-21. Zo eindigde mijn enkel in de halve finale.

Later op de dag mocht ik dan aantreden in de mix samen met Saskia, waar ik absoluut naar uit keek. We speelden voor het eerst samen en dus was het een beetje afwachten wat haar speelstijl is en hoe we het best kunnen samen spelen. We mochten beginnen tegen Tom Dierickx en Sophie De Brakeleer. We gingen goed van start en kwamen niet echt in de problemen. We wonnen mooi de eerste set met 21-14. In de tweede set probeerden we nog iets beter op elkaar in te spelen en dat lukte aardig. We wonnen zonder problemen ook de tweede set met 21-7.

In onze tweede partij moesten we het opnemen tegen Davy Van De Putte en Froni Van Daele, dit beloofde een pak lastiger te worden. In de eerste set speelden we goed mee, maar konden niet echt de opening vinden die we nodig hadden. We bleven dicht bij elkaar qua score en moesten uiteindelijk nipt de eerste set laten gaan met 18-21. In de tweede set gingen we beter van start, we maakten zelf minder fouten en wisten beter de aanval te vinden. Zo wonnen we de tweede set mooi met 21-14. Ook in de derde set namen we vrij snel een 3-4 punten voorsprong. Die wisten we mooi verder uit te bouwen, maar naar het einde van de set werd het toch nog even spannend. We wonnen de partij uiteindelijk met 21-18.

Zo stonden we meteen in de finale, waar we het mochten opnemen tegen het Landegems duo Thijs Ducheyne en Emma Mussche. Hierin gingen we goed van start, we maakten weinig fouten en wisten mooi de eerste set te winnen met 21-16. Ook in de tweede set speelden we goed samen, toch hadden we het moeilijk om op een voorsprong te komen, het bleef lang spannend en we verloren nipt de tweede set met 19-21. In de derde set waren we beter gestart, we konden wisselen van helft met een 11-6 voorsprong. Toch maakten we daarna enkele fouten waardoor onze voorsprong verdween. We gingen gelijk naar het einde van de set toe en verloren ook hier nipt de set met 19-21. Een jammerlijk verlies, we waren 2 keer dichtbij de matchwinst.

Persoonlijke conclusie: In mijn enkel had ik niet echt hoge verwachtingen, toch haalde ik de halve finale en speelde ik op zondag wel een redelijke partij, al kon het zeker nog een pak beter. In het heren dubbel gingen we matig van start en kwamen we pas echt op tempo in onze 2de wedstrijd (vs Shane & Miquel), daarna bleven we behoorlijk op tempo spelen en kwamen we eigenlijk in geen enkele wedstrijd onder druk. We wonnen verdiend het tornooi denk ik. In het gemengd speelden Saskia en ik goed samen voor de eerste keer te zijn. We hadden onze kansen in de finale, maar moesten nipt de duimen leggen. Toch vond ik het een geslaagd debuut en zeker voor herhaling vatbaar. Uiteraard ben ik over het geheel tevreden met een overwinning in het heren dubbel, finale plaats in het gemengd en halve finale in de enkel.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Zaffelare 2015