Blog » Tornooi Wetteren 2013

Tornooi Wetteren 2013 Door Geert om 21:07 12/03/2013

Op 9 en 10 maart was het nog eens tijd om mee te doen aan het tornooi van Wetteren. Het afgelopen jaar was men in Wetteren druk bezig met het bijbouwen van een nieuwe sporthal, het zou dus afwachten worden. Ik schreef me in voor de 3 disciplines, enkel, dubbel met Kevin, gemengd met Kim.
Ik stond in het dubbel 1ste reekshoofd, in het gemengd 2de reekshoofd en in het enkel zelfs 3de reekshoofd.

Op zaterdagmorgen mocht ik aantreden in het enkelspel tegen Joeri De Bolle en mocht dat meteen doen in de nieuwe sporthal. Al snel had ik door dat het zicht op de shuttle zeer pover was en ook de vloer (parket) bood weinig grip. De eerste set liep wel vlotter dan verwacht, ik won de set zonder echter goed te moeten spelen met 21-13. In de tweede set maakte ik teveel fouten en stond meteen op een te grote achterstand. Ik verloor de set met 15-21. Ook in de derde set ging ik niet echt goed van start, opnieuw een kleine achterstand. Ik kon echter nog bijna gelijk komen op 16-17, maar verloor uiteindelijk toch de partij met 17-21. Exit in de enkel.

Later op de middag mochten Kevin en ik dan aantreden in het dubbelspel. Als eerste wedstrijd in de poule mochten we het opnemen tegen Jeroen Van Gerwen en onze eigen Stijn Eloot. Jeroen vooral bekend van zijn sterke mix, Stijn bekend voor zijn explosief, krachtig en solide spel. Kevin en ik gingen vrij degelijk van start en wonnen vlot de eerste set met 21-13. In de tweede set waren vooral Jeroen en Stijn wat beter op elkaar afgestemd en bleef het steeds gelijk op gaan. Met enkele leuke rally’s wonnen we de partij uiteindelijk in verlenging met 26-24.
In onze 2de dubbel mochten we het opnemen tegen Ewout Baeckeland en Brecht Van Hoeymissen. Het was even opletten in het begin van de eerste set, maar al snel stonden we aan de goede kant van de score. We wonnen de partij eigenlijk vrij eenvoudig in 2 sets met 21-11 en 21-13.
Daarna mochten we het opnemen tegen 2 onbekenden (voor mij), Tim Vekemans en Tim Van Herbruggen. Een jong duo die we zeker niet mochten onderschatten. We brachten niet echt ons beste spel, maar wisten wel de eerste set te winnen met 21-18. Ook in de tweede set bleef het spannend, we konden geen voorsprong nemen en moesten de set laten gaan met 18-21. In de derde set konden we wel enigszins een voorsprong nemen, maar nooit echt gerust zijn. We wonnen de partij nipt met 21-18.
Hierdoor hadden we onze 3 wedstrijden in de poule gewonnen en konden we meteen door naar de finale.

In die finale moesten het opnemen tegen Stijn en Eddy (ex-A) Van Herbruggen. Absoluut geen gemakkelijke opdracht tegen 2 dubbele meters. We speelden uiteraard voor onze kansen en hadden een degelijke wedstrijd. De eerste set moesten we toch nipt laten schieten met 17-21. In de tweede set namen we vervolgens wel een goede start en konden we een 11-6 voorsprong nemen. Jammer genoeg konden we deze niet vast houden en verloren we alsnog de 2de set met 19-21. Uitermate jammer, want de 2de set had eigenlijk wel van ons moeten zijn, we kunnen ons zelf echter weinig verwijten. We konden onze eigen foutenlast beperken, maar speelden misschien tactisch iets minder sterk.

Op zondag mocht ik dan aantreden met Kim in het gemengd. Als eerste partij kregen we het duo uit Ronse voor ons, Erwin Huyghe en Julie De Vos. In de eerste set was het toch even op tempo komen en wakker worden. We wonnen de set wel 21-17, maar het was zeker niet zoals het moest. In de tweede set konden we iets vlotter spel brengen en regende het fouten bij de tegenstander. We wonnen de set met 21-6.
Daarna moesten we het opnemen tegen Jonathan Govaerts en Sofie Van Landeghem. In de mixcompetitie eerder dit seizoen wisten we hier nog vlot van te winnen, maar gemakkelijk zou het zeker niet zijn. De eerste set wonnen we gemakkelijker dan verwacht met 21-12. In de tweede set ging het allemaal niet zo vlot meer en maakte ik in de mid-game teveel fouten. Ik wist met toch danig te herpakken, maar we moesten toch nipt de set laten gaan met 20-22. In de derde set kregen we het moeilijk, we kwamen enige punten achter en wisten niet meteen terug te slaan. Toch kwamen we naar het einde van de set terug en wonnen we nipt met 21-19.
Daarna mochten we het opnemen tegen Nick Dermaux en Veronique Cloquet. Ook een niet te onderschatten duo, maar normaal wel haalbaar. Ik wist dat Nick nog enkele mooie schijnslagen in het gamma had, dus we waren op onze hoede. De eerste set konden we mooi winnen met 21-14. Ook in de tweede set kenden we eigenlijk weinig problemen en wonnen we vlot met 21-11.
Als laatste poule wedstrijd mochten we het opnemen tegen Bert Melkebeke en Annelien Schelfhout. Bert ondervond enige hinder in de arm en vreesde voor opgave. Het werd bijgevolg nooit echt een degelijke wedstrijd. We wonnen met 21-10 en 21-7.

In de finale mochten we het opnemen tegen het 1ste reekshoofd en ons zwart beest van vorig jaar Jeroen Van Gerwen en Maaike Pollet. We waren dus gebrand op een goede prestatie. We gingen goed van start en wonnen de eerste set uitermate vlot met 21-9. In de tweede ging het zoals verwacht wel een stuk moeilijker, we konden wel enige voorsprong nemen en behouden. We wonnen uiteindelijk de set maar nipt met 21-19. Maar de winst was een feit!

Persoonlijke conclusie: Enerzijds was ik wat teleurgesteld na de snelle uitschakeling in het enkelspel. Anderzijds had ik ook geen al te hoge verwachtingen daar ik weinig of niet meer train en ook de motivatie niet optimaal was. Wel hoopte ik op een degelijke prestatie in de dubbels en mixen, dit niet zozeer voor mij maar voor mijn partners niet teveel teleur te stellen. In het dubbel met Kevin speelden we doorheen de poule geen echt goede wedstrijden, het ging vaak te traag en we maakten teveel fouten om degelijk te noemen. In de finale speelden we dan wel weer een goede partij. In het gemengd met Kim kon ik over het geheel best wel tevreden terug kijken. In de poulewedstrijden hadden we af en toe een dipje, maar op de belangrijke momenten stonden we er. Dat we het tornooi uiteindelijk konden winnen tegen Jeroen en Maaike, maakt het extra mooi. Ik kan dan ook wel best tevreden terugkijken naar mijn prestatie.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Wetteren 2013