Blog
 Page Blog
Blog » Tornooi Plumula 2014

Tornooi Plumula 2014 Door Geert om 21:44 02/09/2014

Zaterdag 30 augustus, het laatste weekend van augustus, vond het tornooi van Plumula (Bornem) plaats. Eén van de weinige tornooien waar ik nog nooit aan deelnam. Omdat het een pouletornooi is en ik best nog wat training kon gebruiken nam ik deel aan het heren dubbel B1 samen met Kjell Janssens. Echter was Kjell geblesseerd aan zijn elleboog en was het afwachten wat hij kon.

Zaterdagmorgen om 11u mochten we aantreden. In onze eerste wedstrijd was het vooral aftasten wat Kjell kon. Zonder echt zwaar aan te vallen wisten we toch de eerste set vrij vlot naar ons toe te trekken met 21-9. In de tweede set speelden we een pak relaxer en zorgden we er voor dat we steeds op voorsprong bleven. We wonnen de set met 21-15.

In onze tweede partij zou het iets anders worden. We moesten het opnemen tegen een jong aanvallend duo. Wij begonnen goed en bij onze tegenstanders liep het niet echt. In geen tijd stond meteen de eerste set op het bord, we wonnen met 21-5. Ook de tweede set konden we meteen een mooie voorsprong nemen en kwamen we eigenlijk nooit onder druk. We wonnen de partij met 21-12.

In onze derde partij moesten we het opnemen tegen de favorieten voor de tornooiwinst. We gingen deze keer minder goed van start, ikzelf maakte teveel directe fouten en we stonden meteen een 5-tal punten achter. We konden deze achterstand niet meer goed maken en verloren met 14-21. In de tweede set wisten we wel een kleine voorsprong te nemen, mede doordat Kjell wat forceerde. Hierdoor stonden we wel op voorsprong, maar was het moeilijk dit vol te houden. Langzaam verloren we onze voorsprong en moesten we ook de tweede set afgeven met 16-21. Hiermee waren onze tegenstander zeker van poulewinst en restte ons nog alleen te spelen voor de eer.

In onze laatste wedstrijd mochten we het nog opnemen tegen het 2de reekshoofd. Voor beide partijen enkel nog een wedstrijd voor de statistieken, het ging er dan ook relaxed aan toe. Toch wisten we ook deze partij mooi te winnen met 21-15 en 21-18.

Zo eindigden 2de in onze poule.

Persoonlijke conclusie: De 3 partijen die we wonnen waren zeer overtuigend. In de wedstrijd waar we echt aanvalskracht konden gebruiken werd duidelijk dat dit niet mogelijk was op dit moment. Toch gaf het een bemoedigend gevoel naar de competitie toe. Hopelijk herstelt Kjell snel van zijn blessure.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Plumula 2014