Blog » Tornooi Lokeren 2008

Tornooi Lokeren 2008 Door Geert om 12:17 28/04/2008

Zoals traditiegetrouw vond op het laatste weekend van april het tornooi van Lokeren plaats. Ik speelde er mee in het heren enkel, heren dubbel met Dieter en gemengd dubbel met Ann-Sofie Van de Voorde (Waregem). In het gemengd stonden we als 2de geplaatst wat niet slecht is op een tornooi als Lokeren.

Op zaterdagmiddag mocht ik normaal aanvangen in het heren enkel. Mijn eerste wedstrijd was gepland tegen de fransman Mohamed Meddah, echter kwam de persoon niet opdagen waardoor ik dus een walkover kreeg.

Daarna mochten Dieter en ik onze eerste wedstrijd spelen in het herendubbel. We moesten het opnemen tegen Dave Basteleysens en Stefan Brys. In de eerste set stonden we aan de slechte kant waardoor we heel weinig zicht hadden, hierdoor kwamen we snel op achterstand en verloren we zwaar de eerste set met 11-21. In de tweede (aan de goede kant) speelden we een stuk beter en konden we vlot ons spel spelen, we wonnen dan ook gemakkelijk met 21-9. In de derde set was het zaak zoveel mogelijk punten te nemen voor het wisselen van speelhelft. We draaiden aan 8-11, wat een haalbare kaart was normaal. We kwamen dan ook vrij snel terug op voorsprong, die we uiteindelijk nog bijna nipt weggaven. Toch wonnen we de set met 21-19.

Na deze matige dubbel mocht ik dan enkelen tegen Joeri Robin, eerste reekshoofd in het enkel en dus geen gemakkelijke partij. Ik startte vrij slecht, ik kwam op een kleine achterstand maar ik kon terugkomen tot 11-10. Daarna ging het gelijk op, ik verloor uiteindelijk nipt de eerste set met 19-21. In de tweede set aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, we speelden beiden niet echt schitterend en konden niet echt overtuigen. Naar het einde van de set toe keek ik op een kleine achterstand aan, toch kwam ik nog gelijk naar 20-20. Jammer genoeg verloor ik daarna met 20-22. Hier was een derde set wel op zijn plaats geweest denk ik. Tot zover het enkel.

Na 4u gerust te hebben mochten we dan beginnen aan onze 2de dubbel van de dag. We mochten het opnemen tegen 2de reekshoofd Ilja Tanghe en Kristoff Van Genechten. Terug op een minder terrein, verloren we deze keer de tos. In de eerste set (aan de goede kant) konden we terug vlot spel brengen. We kwamen niet echt in problemen en wonnen met 21-14. In de tweede set verliep het een stuk minder en moesten we genoegen nemen met 10-21. In de derde set was het dus zaak zo goed mogelijk te starten. Met een kleine voorsprong wisselden we van speelhelft, helaas bleek dit niet genoeg en verloren we de derde set met 14-21. Ook de tegenstander was het eens over de slechte lichtinval en daardoor het matig spelniveau. Wij speelden niet sterk, maar ook de tegenstander speelde niet hun sterkste wedstrijd.

Op zondag mochten we ons dus volop concentreren op het gemengd dubbel. In onze eerste wedstrijd mochten we het opnemen tegen Ellen Doms en Stefan Brys.
In een goede eerste set wisten we direct een voorsprong te nemen. Deze wisten we vast te houden tot het einde en konden zo winnen met 21-18. In de tweede set ging het nog iets beter, toch maakten we nog veel onnodige fouten. We wonnen de set met 21-19.
Zo stonden we meteen in de halve finale, waar we het mochten opnemen tegen Joke D’Hont en Frederic Schroyens. Dit beloofde geen gemakkelijk partij te worden. Een goede start was dus belangrijk. In de eerste set speelden we nog niet optimaal, minder tacktisch spel en twijfels waren de oorzaak van 17-21 verlies in de eerste set. In de tweede set speelden we een stuk doordachter en begonnen goed aan de set. We namen een kleine voorsprong die we konden vasthouden en zo de set met 21-16 winnen. In de derde set speelden we nog een stuk sneller waardoor we heel snel een mooie voorsprong namen. We konden deze verder uitbouwen en zo de set gemakkelijk winnen met 21-9.
In de finale mochten we het dan opnemen tegen eerste reekshoofd Sofie Vanpraet(volgend seizoen A) en Ilja Tanghe. Alles behalve een gemakkelijke partij. Toch konden we goed spel brengen en zo een kleine voorsprong nemen. We kwamen met 20-16 op ons eerste setpunt. Door enkele fouten kwamen onze tegenstanders terug tot 20-20 en moesten we daarna zuur de set laten gaan met 20-22. Zeer jammer, maar alles op de tweede set dan maar. In die set starten we een stuk minder, we stonden vrij snel enkele punten achter en konden een stuk minder aanvallend spelen. Het vertrouwen was wat geslonken en we verloren de set met 14-21.

Toch een wat teleurstellend tornooi, gezien de loting zat er eigenlijk niet meer in. Maar wat het spelbeeld betreft kon het toch net iets beter in het heren dubbel en het enkel.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Lokeren 2008