Page Blog
Blog » Tornooi Herne 2011

Tornooi Herne 2011 Door Geert om 12:28 11/12/2011

Op zaterdag 10 december deed ik voor het eerst mee aan het tornooi in Herne. Zowel het heren dubbel als het gemengd dubbel werden afgewerkt op zaterdag. Ik speelde heren dubbel met Kevin, gemengd met Kim.

Kevin en ik mochten het in onze eerste partij opnemen tegen ex-A Benjamin Braem en Lode Vanholder. Daarin gingen we uitermate sterk van start. We maakten geen enkele fout en stonden zo direct 7-0 voor. De eerste set werd dan ook vlotjes binnengehaald met 21-11. In de tweede set gingen we iets minder scherp van start, daardoor kregen we het even moeilijk. Eens we gelijk kwamen, was het voor de tegenstander voorbij. We wonnen ook de tweede set mooi met 21-14.
Na 3u wachten konden we beginnen aan onze 2de en meteen laatste wedstrijd in de poule beginnen. We moesten het opnemen tegen 1ste reekshoofd Gert Piqueur en Glenn Van Schuerbeeck. Meteen een heel pak sneller en een stuk hoger niveau. De eerste set was dan ook sneller voorbij dan gedacht. We verloren met 13-21. In de tweede set konden we beter meedraaien, we kwamen op voorsprong maar wisten deze nooit lang vast te houden. We verloren de tweede set nipt met 18-21. Gert en Glenn wonnen nadien ook het tornooi.

In de avond mochten Kim en ik aantreden in de mix. Onze eerste partij was tegen Nils Ottoy en Aurelie Schotte, normaal een haalbare kaart al is het toch steeds opletten. Zo begonnen we matig aan de partij, toch konden we snel een stukje hoger spelen en zo de eerste set vlot winnen met 21-13. In de tweede set ging het allemaal vrij gemakkelijk, we gingen vervolgens iets te laks spelen en maakten het soms onnodig spannend. We wonnen de set wel met 21-17.
In onze tweede partij mochten we het opnemen tegen een onbekend Waals duo. Al snel bleek dit wel haalbaar zolang we maar geconcentreerd bleven spelen. We wonnen de partij al bij al vrij eenvoudig met 21-13 en 21-9.
In de halve finale mochten we het opnieuw opnemen tegen een onbekend Waals duo, al had ik de heer reeds aan het werk gezien in het heren dubbel. Het beloofde geen gemakkelijke partij te worden. We speelden niet slecht en konden een kleine voorsprong opbouwen tot 20-15. Toch werd het nog even spannend, maar wisten we de set wel te winnen met 21-19. In de tweede set kwamen we in aanvankelijk op achterstand, toch konden we deze terug ophalen en ook de tweede set nipt winnen met 21-19.
In de finale mochten we het dan opnemen tegen 1ste reekshoofd Arnaud Deleu en Sara Haelterman. Zeker geen gemakkelijke partij, maar wel haalbaar. De eerste set begonnen we zeer goed, we konden een kleine voorsprong nemen en zo de set winnen met 21-19. In de tweede set maakten we teveel directe fouten en ging de set snel verloren met 11-21. In de derde set was het spanning vanaf het eerste punt. De score bleef dan ook lang gelijkopgaand. We konden enkele mooi rally’s winnen, maar maakten ook soms te snel een foutje. We probeerden naar het einde van de set wat te forceren, wat ons de wedstrijd kostte. We verloren de derde set nipt met 18-21.

Persoonlijke conclusie: Het heren dubbel met Kevin ging op zich zeker niet slecht, al merk je snel dat we te weinig wedstrijden spelen waar er echt tempo wordt gemaakt. Het gemengd met Kim ging prima, technisch en tactisch waren we op geen enkel moment de mindere. Toch missen we ook hier wat ervaring in dit niveau. Uiteraard kunnen we tevreden terugblikken met een finaleplaats op een tornooi zoals Herne.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Herne 2011