Blog  
 Page Blog
Blog » Tornooi DZ99 2014

Tornooi DZ99 2014 Door Geert om 20:25 29/10/2014

Op zaterdag 25 oktober nam ik deel aan het tornooi van DZ99 in Zwevegem. Het was al enkele jaren geleden dat ik nog eens meegedaan had aan het tornooi van DZ99, de sporthal heeft ondertussen een flinke opknapbeurt gekregen en ook de groene vloer werd vervangen door een nieuw blauw exemplaar. Ik speelde er alleen dubbel met Kjell Janssens in het heren dubbel B. Het tornooi werd ingedeeld in verschillende poules, zo zaten wij in poule G en waren we zeker van 3 wedstrijden in onze poule.

We mochten onze eerste wedstrijd aanvangen rond 14u tegen Michiel Filliaert en Jonas Maes. We speelden op één van de 2 middenvelden en het zicht was voor mij zeker niet optimaal. Ik had heel wat moeite om alles goed in te schatten en speelde een heel slechte partij. Gelukkig wist Kjell wel zijn niveau te halen en wisten we zo toch relatief vlot de eerste match te winnen in 2 sets met 21-15 en 21-13.

Daarna mochten we het opnemen tegen het jongste en kleinste koppel van de reeks denk ik. De broers Warre en Senne Houthoofd, beiden heren ongeveer 1,5m groot en duidelijk in volle ontwikkeling. De techniek zat in ieder geval goed bij de heren, nu nog de kracht en de snelheid. Het was echter niet echt een partij voor ons en we maakten er het beste van, maar meer dan 21-9 en 21-7 zat er niet in voor de jonge broers.

Na het ontspannen matchke tegen de kleine broers mochten we het opnieuw opnemen tegen 2 broers, namelijke Joeri en David De Bolle. In tegenstelling tot de vorige match kregen we deze keer waarschijnlijke de grootste heer van de reeks tegenover ons. Toch hadden we weinig problemen om de punten te maken en konden we vlot ons eigen spel opleggen. We wonnen de partij eigenlijk vrij gemakkelijk met 21-10 en 21-12.

Zo waren we onze poule ongeschonden doorgekomen en mochten we het opnemen tegen Stijn Vanmeerhaeghe en Pieter Verhalle. Zij wisten het 2de reekshoofd te kloppen in hun poule, dus het beloofde een pak lastiger te gaan worden. We begonnen goed aan de partij en voelden vrij snel aan dat ook deze partij haalbaar zou worden. We speelden rustig en konden ook deze partij al bij al vrij vlot winnen in 2 sets met 21-12 en 21-13.

Zo stonden we in de halve finale en mocht het opnemen tegen 2 bekenden, Didier Marysse en Broes Naeye. De heren uit Waregem hebben steevast een goede verdediging het zou dus wel eens een lastige partij kunnen worden. We begonnen goed en kwamen al vrij snel op een mooie voorsprong waardoor we de eerste set wonnen met 21-12. In de tweede set lukte het ons niet om tot een deftige voorsprong te komen en bleef het dus lang spannend. Ik maakte in het slot van de set enkele foutjes en we verloren uiteindelijk de set met 17-21. Alles op de derde set dus, we gingen uitermate scherp van start en kwamen zo op een 11-2 voorsprong. Dit gaven we niet meer uit handen en we wonnen de set met 21-12. Op naar de finale dus …

In de finale mochten we het opnemen tegen 2 thuisspelers van DZ99, Steven Dhaene en de wel bekende Bjorn Vannieuwenhuyse. Voor de finale werd al volop uitgekeken naar de bar achteraf, maar eerst moest er nog even gespeeld worden. Kjell en ik gingen in een hoog tempo van start, we zaten snel op de shuttle en konden vrij gemakkelijk de aanval zoeken. We lieten praktisch geen kans onbenut en lieten de tegenstanders ook weinig kans om in hun spel komen. We speelden eigenlijk ook ons beste spel in deze wedstrijd en wonnen de partij overtuigend in 2 sets met 10-21 en 10-21.

Zo wonnen we het tornooi ogenschijnlijk gemakkelijk, maar moesten we toch steeds op onze hoede zijn en zelf het tempo hoog houden. Toch wonnen we verdiend het tornooi denk ik.

Party figuur


Persoonlijke conclusie: Ikzelf speelde in de eerste wedstrijd uitermate zwak, ik had weinig zicht op de shuttle en had duidelijk nog niet optimaal warm. Ik ging geleidelijk beter spelen naar mate de wedstrijden vorderden en speelde eigenlijk mijn beste wedstrijden in de halve finale, maar vooral in de finale. Het was tevens nog eens leuk om tegen Bjorn te spelen, enkele jaren speelden we meermaals tegen elkaar en kwa stijl zijn we beiden blijkbaar weinig veranderd. 🙂 Het was ook een leuk wederzien met enkele ‘oudere’ spelers van DZ99, die nog steeds de club en de organisatie volop trekken. And last bot not least, het was uitermate tof dubbelen met Kjell, ik kon vrijuit spelen en we voelen elkaar goed aan. Eens in de aanval waren we ijzersterk, maar ook verdedigend stonden we ons mannetje. We speelden enkele toffe partijen, zeker voor herhaling vatbaar! 🙂

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi DZ99 2014
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje