Blog
 Page Blog
Blog » Tornooi Danlie 2008

Tornooi Danlie 2008 Door Geert om 14:15 14/04/2008

Op het tweede weekend van april vindt traditiegetrouw het tornooi van Danlie (Hamme) plaats. Ik speelde er enkel, dubbel met Dieter waar we als 2de reekshoofd stonden en gemengd met Kim waar we als 1ste reekshoofd stonden.

Op zaterdagmiddag mocht ik starten met mijn enkel tegen Van Eetvelt Ruben van Zwijndrecht. Ik wist van Ruben dat hij een harde slag had dus het was de zaak deze zoveel mogelijk te vermijden. Ik startte wat onzeker en stond te ver naar achteren, toch stond ik steeds op een kleine voorsprong. Ik kon de eerste set nipt winnen met 21-19. In de tweede set ging het al iets beter, ik kon beter anticiperen en kreeg meer vat op de wedstrijd. Ik won iets gemakkelijker de tweede set met 21-13. In de tweede ronde mocht ik het dan opnemen tegen 2de reekshoofd Roeymans Jeroen. Ik nam een uitstekende start, ik kwam zelfs 9-2 voor. Een zeer mooie voorsprong die ik niet meer uit handen gaf, ik won de eerste set met 21-16. In de tweede set ging het aanvankelijk gelijk op. Toch kon ik na de pauze iets sneller spelen waardoor mijn tegenstander terug enkele fouten maakte. Ik won ook de tweede set vlot met 21-13. Ondertussen had ik ook gezien dat Dieter nipt zijn partij wist te winnen van Jurgen Gabriëls. Dieter en ik mochten dan zondag de halve finale spelen. Ik wist dat het een hele moeilijke partij zou worden voor mij, Dieter speelt de laatste weken zeer constant en weet steeds goed spel te brengen. Ik startte dan ook zonder druk aan de partij (in tegenstelling tot sommige andere confrontaties tussen ons). In de eerste set kwam ik snel op een kleine achterstond. Toch kwam ik terug tot 12-12 en ging het daarna gelijk op. Naar het einde van de set toe kon ik toch net niet doordrukken en verloor deze met 16-21. In de tweede set startte ik een stuk beter, ik kwam 7-2 voor, maar kon de voorsprong niet lang genoeg vasthouden. Ook hier maakte ik naar het einde van set enkele fouten, weliswaar mede door het sterke spel van Dieter. Ik verloor de partij uiteindelijk met 16-21 en 17-21. In de finale won Dieter dan van Stijn Van Herbruggen, wat zijn goede vorm bevestigd.

Later op zaterdagmiddag mochten Dieter en ik aantreden in het heren dubbel. We stonden als 2de reekshoofd in de 2de poule en mochten voor onze eerste wedstrijd de strijd aangaan met Vandecasteele Chris en Schroyens Frederik van Lokeren. In onze eerste set stonden we in geen tijd 11-2 voor. Zonder al te veel doen konden we gemakkelijk de eerste set binnenhalen met 21-17. In de tweede set moesten we dan iets beter spel bovenhalen maar stonden we te loom te spelen, we verloren dan ook de set met 17-21. In de derde set moest het dan wel beter en zo was het ook, aan beide kanten waren we wakker. De score ging lang gelijk op, toch konden we aan het einde van de set de druk verhogen en konden we toch nog vrij vlot de set winnen met 21-15. In onze tweede partij mochten we het opnieuw opnemen tegen een Lokers duo, ditmaal Demul Johan en Nopens Ingmar. In de eerste set waren we nog niet helemaal bij de les, we speelden niet snel genoeg en lieten de tegenstanders hun gang gaan. We verloren de set verdiend met 17-21. In de tweede set gingen we een stuk beter van start, we namen een mooie voorsprong en speelden een stuk beter en geconcentreerder. We wonnen de set met 21-15. In de beslissende derde set begonnen we terug een pak trager, waardoor we opnieuw met een achterstand begonnen. Gelukkig konden we deze nog wat goed maken voor het wisselen van de speelhelft. We kwamen uiteindelijk terug op gelijke hoogte en namen direct een 4-tal punten voorsprong. We wonnen de derde set met 21-16. In onze laatste wedstrijd van de poule mochten we dan opnemen tegen Verdoorent Davy (ex A) en Gabriëls Jurgen van de Mintons. In de eerste set konden we gelijke hoogte houden tot 9-9 echter daarna kwamen de tegenstanders beter in hun spel en was het zeer moeilijk een opening of aanvalspositie te creëren. We verloren de set met 15-21. In de tweede set ging het niet veel beter, het snel spel van de tegenstander en de harde smashes waren de oorzaak van een snelle achterstand. We verloren de tweede set met 12-21. Later wonnen Jurgen en Davy vrij eenvoudig de finale, ze waren ook meer dan terecht het sterkste koppel.

Op zondag speelden Kim en ik in onze eerste wedstrijd tegen Brys Stefan en Roeymans Tine. Na een korte opwarming begonnen we aan de partij. Door de grote foutenlast van de tegenstanders kwamen we al snel op een comfortabele voorsprong. We wonnen de eerste set vlot met 21-16. In de tweede set speelden de tegenstanders een stuk beter en waren wij een stuk minder actief. We verloren dan ook de set met 12-21. In de derde set moest het terug beter en dat was het ook, al snel konden we een kleine voorsprong opbouwen en konden we de partij winnen met 21-15. In onze tweede partij moesten we het dan opnemen tegen Van Scheurbeeck Glenn en D’Hondt Joke. In de eerste set kregen we weinig vat op de partij, de score bleef lang gelijk. Toch wisten we het beslissende punt te maken en de set te winnen met 21-19. In de tweede set speelden we al een stuk taktischer en wisten we een goede voorsprong op te bouwen, we wonnen de set met 21-15. Zo stonden we al direct in de finale, er was immers een koppel uit onze poule geschrapt. In die finale mochten we het dan opnemen tegen Gabriëls Jurgen en Kusé Ann. Een sterk duo waarvan je nooit zomaar wint. In de eerste set stonden we op een kleine achterstand, toch kwamen we langzaam terug en moesten verlengingen uitsluitsel geven. We verloren de loterij met 22-24. In de tweede set speelden we zeer sterk, we maakten weinig fouten en konden goed druk houden op onze tegenstanders. We wonnen de set met 21-11. In de beslissende derde set kwamen we op een kleine achterstand die we niet meer goed maakten, mede door het goede spel van de tegenstanders maakten we enkele fouten konden we de partij niet winnen. We veloren de set met 16-21. Op een haar na dus net niet gewonnen in de eerste set, wat dus extra jammer bleek op het einde.

Al bij al een verdienstelijk tornooi gespeeld met heel wat partijen. Misschien wat jammer van mijn verlies tegen Dieter in het enkel, al was winnen toch een zware opdracht. Ook het gemengd kon wel iets beter, al is het moeilijk om goed gemengd te spelen zover buiten de gemengde competitie. Wel heb ik 3 keer verloren van de latere winnaars, maar daar heb je natuurlijk weinig aan.

Graag wou ik ook nog eens de goede supporters bedanken die me steunden in al mijn wedstrijden waardoor het toch leuk is om mooie partijen te spelen. Bedankt jongens, meisjes en Pimbo! 🙂

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Danlie 2008