Blog » Tornooi Brugge 2015

Tornooi Brugge 2015 Door Geert om 21:16 21/01/2015

Op zaterdag 17 en zondag 18 januari vond het jaarlijks tornooi van Brugse plaats. Het is al jaren één van de grootse en meest internationale BBAC tornooi van de kalender. Ook dit jaar zijn er spelers vertegenwoordigd uit 5 verschillende landen. Ikzelf speelde het laatst mee in 2007, wat al een hele tijd geleden is. Dit jaar schreef ik me in voor alle disciplines. Ik speelde enkel in B1, dubbel met Kevin en gemengd met Kim. Gezien de vorm en trainingsarbeid van de laatste weken waren de verwachtingen dan ook niet al te hoog.

Op zaterdagmorgen mocht ik het opnemen tegen Mirko Laurens, reeds een vaste waarde in de B1 en zeker een niet te onderschatten speler. Ik begon volledig koud aan de wedstrijd en dat had ik geweten. Na een reeks fouten begon ik halfweg de eerste set toch wat mee te spelen. De eerste verloor ik dan ook met 17-21. In de tweede set ging ik een stuk beter van start en wist snel een voorsprong bij elkaar te spelen. Ik won de set vlot met 21-14. Ook in de derde set ging ik beter van start en kende eigenlijk geen problemen meer. Ik won de derde set ook vlot met 21-10.

In de tweede ronde mocht ik het dan opnemen tegen Steven Dhaene, 5de reekshoofd en op dat moment eigenlijk A speler in het enkelspel. Ik had reeds enkele keren gedubbeld tegen Steven, maar nog nooit eerder een enkel partij tegen hem gespeeld. In de eerste set was het toch wat aftasten en bleven we lang aan elkaar gewaagd. Toch kwam ik als eerste op setpunt bij 20-18. Daarbij had ik geluk en maakte de set af met een netbal, 21-18. In de tweede set ging ik slecht van start, ik maakte heel wat directe fouten en stond al snel op een grote achterstand. Ik verloor de set met 13-21. In de derde set werd het terug een stuk spannender. De scores bleven dicht bij elkaar en de rally’s werden steeds intensiever. Op 20-19 kreeg ik het 1ste matchpunt, dit was direct raak met een ace! Ik won de partij met 21-19.

Een paar uur later moest ik het dan opnemen tegen Pieter Verhalle, een onbekende voor mij dus was het vooral afwachten. Ik begon wat minder aan de partij en wist niet meteen mijn spel te vinden. Ik kwam op een achterstand en verloor de set uiteindelijk met 16-21. In de tweede set ging ik wel beter van start en kwam op een kleine voorsprong. Toch kon ik deze voorsprong doorheen de set vast houden en won ik de set met 21-17. Ook in de derde set ging ik goed van start. Ik wist 4 punten voorsprong te nemen (11-7), maar moest toch nog mijn voorsprong afstaan (16-16). Daarna werd het terug spannend, op het einde had ik nog net iets meer over en won ik de partij met 21-18.

Zo stond ik al in de kwartfinale, wat ik helemaal niet gedacht had. Daarin moest ik het opnemen tegen Wouter Naert. Van al mijn tegenstanders tot nog toe kende ik hem het beste. Al was het heel wat jaren geleden dat we nog tegenover elkaar stonden op een plein. Toch wist ik op voorhand dat het een zeer moeilijke partij zou worden om te winnen. Ik het begin van de partij ging ik nog redelijk goed mee, maar stond ik de meeste rally’s wel onder druk. Ik kwam op achterstand en had weinig vat op het goede spel van Wouter. Ik verloor de set met 14-21. In de tweede set probeerde ik iets langere rally’s te spelen, maar fysiek werd dit zwaar, zeker na reeds 3 enkelpartijen gespeeld te hebben. Ik kwam terug op achterstand, maar bleef wel aanklampen. Ik kwam echter nooit meer gelijk en verloor de partij met 17-21. Later wist Wouter ook het tornooi verdiend te winnen.

Na mijn 4 enkel partijen mochten Kevin en ik beginnen aan de dubbels. Hierin stonden we 3de reekshoofd en hadden dus een zekere ‘status’ te verdedigen. We mochten beginnen tegen Florent Kersters en Fabrice Vervoir, een onbekend duo voor ons. We begonnen goed aanvallend en wisten zo een mooie voorsprong te nemen. We wonnen de eerste set vlot met 21-16. In de tweede set namen we een schitterende start, we kwamen snel op voorsprong en bleven goed druk zetten. Zo kwamen we nooit in problemen en wonnen we de set met 21-11.

Daarna mochten we het opnemen tegen het Engelse duo Miah Alfu en Islam Anwarul. Kevin had eerder op de dag zijn enkel verloren van Miah Alfu, waardoor we enig zicht hadden wat deze jongen in huis had. We begonnen agressief aan de partij en konden vrij vlot de punten bij elkaar spelen. We haalden de eerste set binnen met 21-6 zonder al te veel te moeten doen. In de tweede set ging het net iets minder vlot. We kregen minder lifts waardoor we heel wat minder aan aanvallen toe kwamen. Zelf speelden we tactisch niet zo best en maakten bovendien te veel fouten. We verloren de set met 18-21. In de derde set gingen we dan weer beter van start en kwamen op een 8-3 voorsprong te staan. Toch werd het al snel gelijk getrokken door de Engelsen en ging het vanaf 12-12 steeds gelijk op. We naderden een spannend einde en ik had het gevoel dat alle Engelsen zich rond ons plein begaven. Bij ieder punt voor hun bleek alsof de wedstrijd binnen was. Toch lieten we ons niet zomaar doen en vochten we voor ieder punt. We kwamen gelijk op 20-20 en alles was vanaf dan mogelijk. Zowel wij als onze tegenstanders kregen meermaals de kans om de match te beslissen, jammer genoeg trokken wij aan het kortste eind en verloren we de partij met 22-24.
Op zich een jammerlijk verlies hier, want er zat duidelijk meer in deze wedstrijd.

Nog wat later op diezelfde dag, ja het was een drukke badmintondag, mochten Kim en ik nog aantreden in het gemengd dubbel. Gelukkig voor ons stond er maar 1 wedstrijd meer op de planning. We stonden tevens als 2de reekshoofd, waardoor we als laatste mix wedstrijd moesten starten. In die wedstrijd moesten we het opnemen tegen Jonas Maes en Emma Billiouw. Het was al enige tijd geleden dat we nog tegen Jonas speelden, maar het is zeker een niet te onderschatten speler. We begonnen afwachtend en ondergingen vooral het spel van de tegenstanders. We kwamen teveel aan verdedigen toe en keken steeds tegen een achterstand aan, we verloren de eerste set nipt met 19-21. In de tweede set zochten we meer de aanval op, hierdoor speelden we een stuk sneller en werden er een pak meer fouten gemaakt door Jonas en Emma. We wonnen de tweede set vlot met 21-10. Ook in de derde set speelden we aanvallend en op een deftig tempo. Zo konden we ook de derde set nog vlot winnen met 21-14.
Na een lange dag zaten de wedstrijden er op voor zaterdag.

Op zondagmorgen moesten Kim en ik al terug paraat zijn om het op te nemen tegen Wout Naessens en Joke Delfosse. We begonnen moeizaam aan de wedstrijd en moesten al vrij snel een achterstand proberen goed te maken. Dit lukte aardig naarmate de set vorderde. Zo kwamen wij op een eerste setpunt en pakten we de set met 21-17. In de tweede set ging het al iets beter, we wisten nu wel een kleine voorsprong te nemen. Toch bleven we steeds slechts op enkele punten voorsprong. Het bleek echter voldoende om ook de tweede set te winnen met 21-17.

In de halve finale mochten we het dan opnemen tegen Carlo Vandeninden en Michelle Corten, 2 onbekenden voor ons. In deze partij begonnen we niet echt scherp. We speelden iets te gemakkelijk omhoog en kwamen zo teveel in verdediging. Daarbij maakten we opbouwend ook teveel directe fouten waardoor we nooit aanspraak konden maken op de set. We verloren kansloos met 11-21. In de tweede set probeerden we het spel toch iets vlakker te houden waardoor we toch iets meer konden doen. Toch keken we terug snel tegen een achterstand aan omdat ook hier onze eigen foutenlast te groot was. We bleven echter wel aanklampen maar verloren ook de tweede set met 18-21.
Zo eindigen we in de halve finale, wat zeker geen slecht resultaat is op een tornooi is dit.

Persoonlijke conclusie: In mijn enkel kwam ik een pak verder dan ik vooraf had gedacht. Toch vond ik mezelf helemaal niet zo sterk spelen en speelde ik eigenlijk naar de verwachtingen die ik had. Ik had vooral verwachtingen in het dubbel en gemengd. In het dubbel met Kevin kwamen we helaas niet verder dan de kwartfinale, waar er zeker meer in zat en dit is extra jammer. In het gemengd behaalden we wel een mooi resultaat en verloren we eigenlijk ook terecht in de halve finale. Toch kijk ik tevreden terug op het tornooi waar ik in 2 disciplines zeker een mooi resultaat boekte!

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Brugge 2015