Blog » Tornooi Bertrix 2012

Tornooi Bertrix 2012 Door Geert om 22:26 29/08/2012

Eind augustus, een nieuw badmintonseizoen staat alweer voor de deur. De nodige voorbereidingen moeten dus getroffen worden, al enkele weken zijn we terug aan het trainen. Het laatste weekend van augustus, de ideale tijd om een voorbereidingstornooitje te spelen, zodat we weten waar we aan toe zijn voor de komende competitie. Ik nam deel aan het tornooi van Bertrix (Ardennen-Walonie), ik speelde er dubbel met Kevin, gemengd met Kim en enkel.

Op zaterdag mochten Kevin en ik starten met een dubbel tegen het plaatselijk top duo,  Guillaume Andre en Stéphane Van Hoey. Al snel werd duidelijk dat het een haalbare kaart was, maar vanwege de slechte verlichting en dichte muren naast het terrein werd het zeker niet gemakkelijk. We verloren de eerste set met 17-21. De tweede set stonden we aan de betere kant en hadden steeds een kleine voorsprong, toch konden we pas de set pakken in de verlengingen met 27-25. De derde set kwamen we 9-11 achter aan de wissel, waarna we steeds beter gingen spelen en de wedstrijd wonnen met 17-21.
Door het oog van de naald in de tweede set, maar wel in de tweede ronde.

Daarna mocht ik het met Kim opnemen tegen Jean Musso en Lizhen Lin. De eerste set ging uitermate vlot en wonnen we zeer overtuigend met 21-7. In de tweede set kregen we aanvankelijk toch wat tegenstand en moesten we geconcentreerd blijven. Dit lukt prima en we wonnen de partij met 21-14.

Daarna speelden Kevin en ik nog een dubbel tegen Simon Dupont en Raymond Fievet om een plaatsje in de halve finale. De eerste set ging ook hier uitermate vlot. We stonden in geen tijd 10 punten voor. We wonnen de eerste set met 21-7. In de tweede set verwachtte ik heel wat meer tegenstand en dat was er ook. We konden nooit meer dan 3 punten voorsprong nemen, maar we konden onze voorsprong wel steeds behouden. We wonnen de tweede set met 21-18. De halve finale was een feit.

Als afsluiter van de dag mocht ik nog enkelen. Ik moest het opnemen tegen één van de weinig bekenden (en vlaming), Wim Van Den Bergh uit Hebad. Geen gemakkelijke partij, maar mits goed spel haalbaar. Ik begon sterk aan de partij en nam tot mijn eigen verbazing vrij snel een mooie voorsprong, ik kwam op 20-10 op mijn eerste setpunt. Ik wist de eerste set te winnen met 21-15. In de tweede set ging ik goed door en kon steeds de druk bij mijn tegenstander houden. Ik won ook de tweede set vlot met 21-13.

Op zondagmorgen mocht ik dan meteen terug aan de slag in het enkelspel. Ik mocht het er opnemen tegen eerste reekshoofd (en top tien speler van van B1 ranking) Arnaud Raeymaekers. Ik wist de eerste set mooi te winnen met 21-17. Ik kon goed opbouwen en maakte zelf weinig fouten, iets wat me minder lukte in de tweede set. De te hoge foutenlast van mezelf gaf me geen kans tot het opbouwen van rally’s. Ik verloor de tweede set met 12-21. In de derde set wist ik terug minder fouten te maken en meer de druk bij mijn tegenstander te leggen. Ik speelde ook een pak slimmer en wist de partij te winnen met 21-15. Een plaats in de halve finale!

Nadat ik bekomen was van mijn enkel mocht ik meteen terug aan de slag in het dubbelspel. In de halve finale namen Kevin en ik het op tegen de nummer 2 van de plaatsinglijst, Cédric Hubert en Pierre Manuel Wauthier. In de eerste set wisten we vlot de aanval te nemen en zo ook mooi de punten te scoren. We wonnen overtuigend de eerste set met 21-13. In de tweede set was het een pak spannender. We speelden zelf minder aanvallend en maakten teveel fouten. Toch bleven we aan de goede kant van de score en wisten we de tweede set te winnen met 25-23. Ons plaatsje in de finale was verzekerd.

Na een korte middagpauze namen Kim en ik het dan op tegen Jean Philippe Fourrez en Mélanie Compere. We stonden tegen een zeer aanvallend duo, wat het zeker niet gemakkelijk maakte. We moesten een kleine achterstand toestaan en waren niet bij machte het spel te veranderen. We verloren de eerste set met 18-21. Ook in de tweede set wisten we wel enkele mooie punten te maken maar toch kwamen we niet onder de druk vandaan. We verloren ook de tweede set nipt met 18-21. Een nipt verlies, tegen de latere winnaars van het tornooi.

Meteen daarna mocht ik mij klaarmaken voor de finale in het herendubbel. Kevin en ik moesten het opnemen tegen het andere vlaamse duo, Jan Declercq en Wim Van Den Bergh. Een top B1 duo die zelfs kan meedraaien in de A reeks en in 1ste liga speelt. Een zeer zware partij, toch gaven we ons niet zomaar gewonnen. We probeerden zo snel en zo vlak mogelijk te spelen, wat ook vrij aardig lukte. Toch stonden we steeds enkele puntjes achter en moesten we de set laten gaan met 18-21. Ook in de tweede set wisten we geen voorsprong te nemen en werden we meteen op achtervolgen aangewezen. We konden opnieuw wel bijblijven maar moesten de partij toch laten gaan met 16-21. Toch een mooie 2de plaats voor het eerste tornooi van het seizoen.

Na een beetje bekomen te zijn van de dubbel mocht ik het alweer tegen Jan Declercq opnemen in het enkelspel, dit voor een plaatsje in de finale. Ik ging zeer goed van start en kwam op een 8-2 voorsprong. Ik kon die voorsprong echter niet behouden en voelde dat ik het fysiek niet meer kon bolwerken (dit was mijn 9de wedstrijd van het weekend en mijn 3de wedstrijd in 2 uur tijd) om lang mee te gaan in de rally’s. Ik moest de set laten gaan met 12-21. In de tweede set probeerde ik toch aan te klampen, al stond ik terug vrij snel op een achterstand. Ik probeerde er het maximale uit te halen maar kwam uiteindelijk op 18-20. Ik kon gelukkig 3 punten maken en kreeg zelfs een mooie kans om de set te pakken. Echter door een te snelle shuttle ging ik in de fout en verloor de set uiteindelijk met 21-23.
Toch een halve finale, ook hier verloor ik opnieuw van de latere winnaar.

Persoonlijke conclusie: Aangezien het een zuiver voorbereidingstornooi was, blik ik absoluut tevreden terug. In alle drie de disciplines verloor ik van de latere winnaar. In het dubbelspel speelden we enkele zeer goede rally’s en sets. Ook in mijn enkel had ik goede kansen en kon ik de strijd aangaan met iedereen. Het gemengd was zeker niet minder, we kwamen tegen een sterk duo uit, maar ook hier speelden we zeker niet slecht gezien de minimale voorbereiding op het gemengd. Toch een geslaagd tornooi en we kunnen stellen dat we klaar zijn voor het nieuwe competitieseizoen.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Bertrix 2012