Blog » Tornooi Antverpino 2008

Tornooi Antverpino 2008 Door Geert om 11:54 25/08/2008

Op 23 en 24 augustus stond alweer het eerste tornooi op de kalender, Antverpino. Het was een tornooitje om wat wedstrijdritme op te doen, daarom zou ik tevreden zijn als ik in iedere discipline 3 wedstrijden zou kunnen spelen. Ik speelde dubbel met Michiel Polfliet en gemengd met Birgit Zentjes.

Op zaterdag om 9.00u (!) mocht ik starten tegen Rachid Assemiouni. Ik probeerde zo goed mogelijk te starten en dit lukte me vrij goed, al snel kwam ik op een mooie voorsprong en kon de eerste set winnen met 21-11. In de tweede set was het gelijkaardig, ik kwam al snel een 7-0 voor en hield mijn voorsprong vast. Ik won ook de tweede set gemakkelijk met 21-11. Mijn eerste winst dit seizoen, een goede start dus. In de tweede ronde moest ik het opnemen tegen Ken Gevers. Geen gemakkelijke tegenstander en een eerste echte test. In de eerste set kwam ik aanvankelijk snel op voorsprong, toch kon ik deze niet helemaal vasthouden. Het kwam tot 20-17 waarin ik 3 setpunten had, ik wist er geen enkel van te benutten en het kwam tot verlengingen. Daarin moest ik de duimen leggen met 23-25. Mijn spel was niet helemaal zoals het zijn moest en zoals het kon, ik was dus gebrand om de tweede set te nemen. Ik startte geconcentreerd en nam een kleine voorsprong, ik wist de voorsprong vast te houden en won de set met 21-13. In de derde set ging het nog beter en had snel de set onder controle, ik won de derde met 21-6. Daarna moest ik het opnemen tegen de waal Jérí´me Braziewicz, 4de reekshoofd en top 10 op de B1 ranking. In de eerste set ging het gelijk op, we lieten elkaar niets toe. Bij een 18-18 stand wist ik net iets beter te spelen en de set te nemen met 21-18. In de tweede set hetzelfde beeld, het ging volledig gelijk op en namen op 10-11 even pauze. Daarna had ik wat tegenslag, ik raakte 4 keer de netrand maar kon geen punt meer scoren, ik verloor de set met 10-21. Alles op de derde set dan maar. Ook hier was het terug een gelijkopgaande strijd. Het korte netspel was van groot belang, in de slotfase van de set wist ik niet te scoren en verloor nipt met 18-21. Winst was mogelijk, maar met 3 wedstrijden en een zeer nipte nederlaag kon ik best tevreden zijn.

Ook op zaterdag mochten we aantreden voor onze dubbel. In de eerste ronde mochten we het opnemen tegen een waals duo, Florent Kersters en Gaetan Vanwynsberghe. Michiel en ik gingen goed van start, we namen snel een voorsprong en wonnen vrij eenvoudig de eerste set met 21-9. In de tweede set ging het even goed, we namen terug een goede voorsprong en probeerden onze concentratie vast te houden. We namen de set met 21-13. In onze tweede partij namen we het op tegen Michiel Vermeir en Steven Vermeir. Een zeer matig duo voor B1, we konden vrij snel de eerste set winnen met 21-12. In de tweede set speelden we ons eigen spel gewoon verder en dit leverde ons de winst op met 21-13. Daarna moesten we het opnemen tegen het eerste reekshoofd Jorge De Cleyn en Steven Van Looveren. Geen gemakkelijke partij dus, in de eerste set namen we een kleine voorsprong, toch hielden we deze niet vast en kwamen langzaam op een kleine achterstand, we verloren daardoor de eerste set met 15-21. In de tweede set namen we terug direct een kleine voorsprong en konden deze lang vasthouden, toch kwamen onze tegenstanders langzaam terug en werd het 20-20. Daarin mocht het net niet lukken voor ons en verloren we met 21-23.
Ook hier toch 3 wedstrijden gespeeld, al waren de eerste twee wedstrijden vrij gemakkelijk. En terug een nipte nederlaag om het tornooi te verlaten.

Op zondag stond dan nog het gemengd op het programma, ik speelde voor de gelegeneheid met een meisje uit Limburg, Birgit Zentjes. In onze eerste partij (terug om 9u!) namen we het op tegen Nicolas Wauthier en Anouk Colbrant, het was wat zoeken naar een goed samenspel en konden niet echt overtuigen, we verloren de eerste set nipt met 17-21, maar ik had er toch een goed gevoel bij. In de tweede set liep het al een stuk vlotter, we konden enkele mooie punten maken en namen de set met 21-11 voor ons rekening. In de derde set was het in het begin vrij gelijkopgaand, toch konden we na de wissel terug een voorsprong opbouwen en de partij winnen met 21-13. Een matige start maar het werd steeds beter. In de tweede partij namen we het op tegen David Quadflieg en Annelies Wyn. Door het goede netspel van Birgit konden we de eerste set vrij eenvoudig winnen met 21-10. In de tweede set hielden we ons goede spel vast en konden terug snel uitlopen naar een mooie voorsprong, we namen dan ook de tweede set met 21-9. Daarna moesten we het opnemen tegen het waalse duo Gabriel Willems en Vanessa Hiernaut, het 3de reekshoofd. In de eerste set speelden we niet ons spel, we zaten te snel in verdediging en verloren de set met 14-21. In de tweede set konden we goed volgen en kwamen af en toe op voorsprong, toch wisten we aan het einde niet de nodige punten te maken en verloren ook de tweede set met 16-21.
Toch ook hier 3 wedstrijden gespeeld.

Over het geheel gezien mag ik best tevreden zijn, ik speelde 9 wedstrijden en werd iedere keer nipt uitgeschakeld door een hoger reekshoofd.
Fysiek gezien kwam ik nooit in de problemen wat dus wel een goed teken is. Langzaam maar zeker komen we op stoom voor de competitie in september.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties uitgeschakeld voor Tornooi Antverpino 2008