Blog » Tornooi 4Ghent 2011

Tornooi 4Ghent 2011 Door Geert om 20:42 08/05/2011

Begin mei is het traditiegetrouw tijd voor het ééndags poule tornooi van 4Ghent. Dit seizoen speelde ik dubbel met Kevin, gemengd met Kim.

Kevin en ik mocht in de voormiddag starten tegen een onbekend koppel, Kevin Desloovere en Bert Vandorpe. We begonnen niet echt schitterend maar wisten toch de eerste set te winnen met 21-17. In de tweede set kwam ik meer in mijn spel en liep het beter aan mijn zijde. Toch konden we nog niet direct op voorsprong komen en moesten we steeds tegen een kleine achterstand aankijken. We verloren de tweede set met 16-21. In de derde set gingen we terug iets beter van start en bleef het gelijk opgaan. Op het einde van de set misten we net dat beetje geluk en verloren we de partij met 19-21. In onze tweede wedstrijd mochten we het opnemen tegen Geert Blomme en Wouter Kesteleyn. Het is altijd leuk spelen tegen Wouter, maar een spannende partij zat er niet echt in. We konden vrij eenvoudig druk zetten en zo goede punten maken. We wonnen de eerste set met 21-17. In de tweede set speelden we nog iets meer aanvallend en wonnen we met 21-12. In onze laatste poule partij mochten we het opnemen tegen Cedric Cooreman en Gert Piqueur, die als 1ste geplaatst stonden. Geen gemakkelijke opdracht, maar een koppel waarvan we dit seizoen reeds gewonnen hadden. We begonnen toch moeizaam en kwamen niet echt op voorsprong. Na de helft van de set bereikt te hebben gingen we iets beter spelen en wonnen we de eerste set met 21-15. In de tweede set konden we vrij snel een voorsprong nemen en behouden. We speelden geconcentreerd en lieten weinig kansen liggen. We wonnen de tweede set met 21-17. Zo wonnen we wel van het eerste reekshoofd, maar moesten toch genoegen nemen met een 2de plaats in de poule. Onze eerste wedstrijd kwam misschien net iets te vroeg om echt 100% te zijn.

In de latere namiddag mocht ik starten met Kim aan de mixen. We mochten het opnemen tegen Ellen De Smet en Rick De Visscher. We gingen goed van start en kwamen eigenlijk nooit echt in de problemen. We wonnen de eerste set met 21-12. Ook in de tweede set ging het vlot en wonnen we met 21-9. Daarna mochten we het opnemen tegen Veronique Cloquet en Michiel Van Hecke. Daarin gingen we furieus van start. We maakten enkele foutjes en dat bracht de verpletterende score van 21-4 op. De tweede set speelden we een stuk trager en was het even opletten, maar wonnen we toch vrij gemakkelijk met 21-16. In onze laatste poule wedstrijd mochten we het opnemen tegen Aurelie Schotte en Glenn Van Schuerbeeck. Het was al enkele jaren geleden dat ik tegen Glenn gespeeld had, maar het zijn nooit gemakkelijke partijen. Ook nu bleek dit weer. De eerste set speelden we goed spel, maar verloren toch nipt met 18-21. In de tweede set stonden we steeds op een kleine achterstand, maar bleven kalm onder de spannende situatie. We kwamen terug op gelijke hoogte en wonnen we set met 22-20. In de beslissende set gingen we niet echt goed van start. We kwamen 5-tal punten achter en moesten dus achtervolgen en vechten voor de punten. Onze strijdlust werd beloond en kwamen op 20-20 gelijk. We wonnen de set met 23-21.
Na de slopende wedstrijd had Kim enige last in de rug na een verkeerde beweging in de 1ste set. Toch begonnen we de halve finale tegen Shauni Goemaere en Kevin Desloovere. Al snel bleek dat het moeilijk ging worden met Kim die niet op volle sterkte kon spelen. De eerste set verloren we met 14-21. In de tweede haalden we slechts 10-21.

Persoonlijke conclusie: In het heren dubbel moesten we de eerste partij gewonnen hebben, zelfs in 2sets. Echter waren we nog niet 100% op niveau en verloren we de partij nipt. De andere 2 wedstrijden waren wel een stuk beter en zoals het eigenlijk moest zijn. In het gemengd speelden we sterke wedstrijden in onze poule. We toonden dat we nog steeds goed meedraaien op B1 niveau. Jammer van de opgelopen blessure bij Kim, maar in de halve finale waren we anders zeker niet kansloos.
Zo zit dit seizoen er alweer op en is het uitkijken naar september 2011 voor de eerste competitiewedstrijden terug onder Eikenlo.

Geplaatst onder: Badminton,Tornooien   Reacties (1)