Blog » Royal Antwerp 2G – Eikenlo 1G : 7-1

Royal Antwerp 2G – Eikenlo 1G : 7-1 Door Geert om 19:51 02/11/2013

Op zondagavond 27 oktober werden we met ons team verwacht in Antwerpen om het op te nemen Royal Antwerp. Zij zaten vorig jaar in 2de liga en hebben dan ook een sterke ploeg die vooral bestaat uit ex-A spelers. Het was voor ons zeker een belangrijke wedstrijd, bij winst konden we ‘afrekenen’ met een directe concurrent, bij verlies zou het absoluut moeilijk worden om mee aan de top te blijven. We gingen de strijd aan met Stijn, Kevin, Anne, Kim, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik begonnen met de dubbel tegen Steven Vermeulen en Yves Kerckhofs. We begonnen niet zo best en kamen snel 5 punten achter. Toch had ik het gevoel dat we zeker iets konden halen. We kwamen terug in de set, maar konden niet lang bijblijven. We verloren de set met 21-13. In de tweede set gingen we beter van start. We moesten terug achtervolgen, maar konden onze achterstand beperken tot 2-3 punten. Naar het einde van de set toe maakten we zelf toch meer foutjes en verloren we de set met 21-16. Toch een duidelijke en wel verdiende overwinning voor Antwerpen.
Kim en Anne moesten het opnemen tegen Natalie Van Bogaert en Karen Van Looveren. Onze dames hadden duidelijk last van de shuttles en kenden een moeilijke partij. Ze verloren voor het eerst dit seizoen in 2 sets met 21-12 en 21-16.

Tussenstand : 2-0. Twee verdiende overwinningen voor Antwerpen en ik zag meteen dat we een zware avond tegemoet gingen …

In de enkels kon Stijn beginnen aan zijn partij tegen Felix Verbeek, een iets oudere man met eigen speelstijl maar zeker katje om zonder handschoenen aan te nemen. Ook Kevin kon van start gaan aan zijn partij tegen Steven. Stijn ging in zijn eerste set goed mee met Felix maar moest toch nipt de set laten gaan met 21-18. In de tweede set begon Stijn te forceren en daardoor ook meer fouten te maken, de veer was gebroken en de set ging met 21-9 naar Felix. Kevin speelde in zijn partij een sterke eerste set, hij wist met 15-21 de set te winnen. In de tweede set was het even op adem komen en liet hij schieten met 21-8. De derde set was Kevin terug paraat, maar was hij net niet opgewassen tegen de ervaring die tegenover hem stond. Hij moest de set laten gaan met 21-17. Jammer verlies, al speelde Kevin één van zijn betere partijen vond ik.

Tussenstand : 4-0. Het ging de kant uit waarvoor ik al vreesde…

Anne en Valentine konden daarna aan hun partijen beginnen. Anne nam het op tegen, de toch wel geblesseerde, Natalie. Valentine ging de strijd aan met Karen. Anne begon goed aan haar partij, maar kreeg het gemakkelijker dan verwacht. Ze won de eerste set met 8-21. In de tweede set maakte Anne iets meer fouten, maar won ook de set met 15-21. De eer-redder was een feit 🙂
Valentine ging in haar partij ook goed van start, maar moest de eerste set toch afgeven met 21-16. In de tweede set werd het een stuk spannender, waar beide dames kansen kregen op setwinst. Uiteindelijk ging de set naar Antwerpen met 25-23.

Tussenstand : 5-1. De nederlaag was een feit. Gezien de last die Kim ondervond in haar arm lieten we dan ook de mix schieten voor haar en viel Anne voor haar in.

Anne en ik mochten het dan opnemen tegen Steven en Natalie. Het werd even zoeken naar ons spel en de juiste tactiek. We konden niet echt bij blijven en verloren de set door de vele foutjes aan onze kant. Het werd 21-14 in het voordeel van Antwerpen. De tweede set gingen we dan wel een stuk beter spelen (minder fouten bij ons vooral). Hierdoor konden we wel op voorsprong komen en wonnen we de set met 15-21. In de derde set zagen we vooral terug wat foutjes in Anne haar spel en kregen we het moeilijk. We konden weinig druk zetten en verloren de set met 21-9.
Stijn en Valentine namen het op tegen Yves en Karen. De eerste set speelde ons duo terug goed en wonnen ze met 18-21. In de tweede set ging het iets minder en werd verloren met 21-14. De derde set werd terug wat spannender, maar Stijn en Valentine moesten ze partij laten gaan met 21-18.

Eindstand : 7-1. Een zware nederlaag en slechts enkele partijen waar er kansen lagen. Ook gezien de blessure bij de tegenstander en de overschot aan sterke dames kunnen we gerust concluderen dat dit team toch een maatje te groot is voor ons ploegje B-spelers. Antwerpen komt uit 2de liga en dit lijkt mij ook zeker de reeks waar ze thuis horen.

Persoonlijke conclusie :
In de dubbel met Kevin spelen we naar mijn gevoel niet meer op het niveau wat we echt kunnen. Dit is op zich frustrerend, maar moeilijk aan te pakken. Ook in deze partij speelden we ondermaats, hoewel moet gezegd worden dat de tegenstand toch sterker is dan wat we tot nu toe tegenkwamen in de competitie. Ikzelf was zeker niet tevreden over de geleverde prestatie. In de mix was de motivatie enigszins zoek. Onze eerste nederlaag was een feit, we streden nog om de eer. Het was reeds enkele jaren geleden dat Anne en ik nog op competitief vlak samenspeelde en dat was toch wel merkbaar. Herinneringen naar matchen van vroeger kwamen boven … We speelden in deze partij zeer wisselvallig en de vele fouten in de derde set werd ons fataal.

Onze volgende partij is thuis tegen de Mintons, normaal is dit wel een haalbare kaart en hopelijk kunnen we onze nederlaag snel vergeten.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Royal Antwerp 2G – Eikenlo 1G : 7-1