Blog » Pluimplukkers 2G – Damme 1G : 5-3

Pluimplukkers 2G – Damme 1G : 5-3 Door Geert om 08:42 18/12/2007

Op zondagavond 16 december om 19.00u stond de laatste competitiewedstrijd van de gemengde competitie op het programma. We mochten het opnemen tegen de Pluimplukkers. Door de blessure van Kim gingen we de strijd aan met Anne, Nathalie, Dieter en ik.

In het herendubbel mochten we het opnemen tegen Geert Gabriƫl en Simon Van Gastel. De dames mochten het opnemen tegen Tanja Vervust en Leen Vangroenweghe. Dieter en ik speelden goed en maakten enkele goede punten. De score bleef lang gelijkopgaand echter moesten we nipt de set laten gaan met 21-18. In de tweede set was het ongeveer hetzelfde scenario, we kwamen op een kleine achterstand waardoor we probeerden iets te snel te forceren en gingen we soms onnodig in de fout. Ook de tweede set moesten we nipt laten gaan, dit met 21-19. De dames hadden ondertussen ook het beste gegeven, de eerste set werd echter duidelijk beslist in het voordeel van de pluimplukkers, dit met 21-13. In de tweede set gingen onze dames goed mee maar moesten ook deze set laten gaan met 21-19.

Tussenstand 2-0. Niet echt een goede start, toch was er het vertrouwen dat we de situatie konden rechttrekken.

Dieter en Nathalie gingen daarna van start met de enkels. Dieter mocht het opnemen tegen Roald Goossens, Nathalie tegen Bieke Vandecaveye. Nathalie maakte er een ware triomftocht van en maakte alle punten. De eerste set was snel beslist met 13-21. In de tweede set werd het tempo wat omlaag gehaald, toch was het nog genoeg om ook die set veilig te stellen met 18-21. Dieter kreeg het een stuk moeilijker, in de eerste set kende Dieter een schitterende start. Dieter kwam op een comfortabele voorsprong die hij niet meer uit handen gaf, hij won de eerste set met 14-21. In de tweede set was het Roald die de beste start had, Dieter kwam op een kleine achterstand. Toch werd deze goed weggewerkt en kwam Dieter terug op een voorsprong. Jammer genoeg kon hij deze niet vasthouden en moest hij de tweede set laten gaan met 21-19. In de derde set ging het lang gelijk op, er werd nooit een grote kloof geslagen. Het was duidelijk dat beide spelers aan elkaar gewaagd waren, toch wist Roald de set te pakken met 21-18.

Tussenstand 3-1. Het werd al iets moeilijker om nog met de winst te gaan lopen, toch bleven we vechten.

Ik mocht het dan opnemen tegen Geert Gabriƫl, Anne tegen Leen. Ik begon goed geconcentreerd aan mijn wedstrijd met een goed strijdplan voor ogen. In de eerste set ging het gelijk op tot aan de helft, dan kon ik een kloof slaan en de voorsprong behouden. Ik won de eerste set met 17-21. In het begin van de tweede set keek al snel tegen een achterstand aan van 6 punten, het hoofd en de fysiek wilden wel, echter de vermoeidheid sloeg op mijn benen (na ook al smorgens 3 competitiewedstrijden gespeeld te hebben). Toch bleef ik geconcentreerd en vocht voor wat ik waard was, ik kwam terug op gelijke hoogte. Daarna was het doel simpel, de klus klaren in 2 sets, ik ging iets sneller spelen waardoor ik terug een voorsprong kon nemen. Ook de tweede set kon dan vrij gemakkelijk winnen met 16-21. Ondertussen had Anne al gedaan met haar partij, in de eerste set kon ze weinig inbrengen in het spel van Leen, ze verloor de set met 21-8. In de tweede set bood Anne een stuk meer weerwerk, de score ging lang gelijk op, toch wist Leen ook de tweede set te nemen met 21-18.

Tussenstand 4-2. Winnen kon niet meer, dus moest er een gelijkspel behaald worden.

Dieter en Nathalie mochten het opnemen tegen Simon en Bieke, Anne en ik tegen Roald en Tanja. Nathalie en Dieter speelden een goede partij, de eerste set werd een fel bevochten set. Jammer genoeg moesten ze deze nipt laten gaan met 23-21. In de tweede set werd er goed tacktish gespeeld door Simon en Bieke en kwamen Dieter en Nathalie op een achterstand. Deze achterstand konden ze niet meer goed maken, ze verloren de tweede set met 21-10. Anne en ik kenden een uitermate goede start, we speelden geconcentreerd en Anne was dodelijk aan het net, iedere pluim die ze kreeg wist ze af te maken. We wonnen de set met 9-21. In de tweede set speelden Roald en Tanja iets meer aanvallend en kwamen niet genoeg uit de verdediging, we kwamen op een kleine achterstand. Toch wisten we naar het einde van de set toe deze achterstand weg te werken en verlengingen te halen. We konden uiteindelijk ook de tweede set winnen met 22-20.

Eindstand 5-3. Misschien een terechte uitslag, al vond ik hier een 4-4 meer op zijn plaats.

Hiermee is de gemengde competitie alweer afgelopen voor dit seizoen. Ons doel is met glans bereikt, we waren immers 2 speeldagen voor einde zeker van de titel.

In januari start de herencompetitie welke ook zeker voor spektakel zal zorgen, door onze stijging naar 2de liga is het echt een reeks om naar uit te kijken. Hopelijk is iedereen terug fit tegen dan en kunnen we er een leuke competitie van maken.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Pluimplukkers 2G – Damme 1G : 5-3