Blog » Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 5-3

Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 5-3 Door Geert om 20:53 17/11/2012

Zondagavond, 11 november, we werden verwacht in de nieuwe sporthal van de Pluimplukkers om de terugronde te openen. In de heenronde wisten we verrassend te winnen, maar met een club als de Pluimplukkers weet je nooit tegen wie je zal komen te staan. Ons team was voltallig op uitzondering van Stijn. Eva, Kim, Valentine, Kevin en ikzelf gingen de strijd aan, al was zeker niet 100% fit.

Kevin en ik mochten het in de dubbel opnemen tegen vaste waarde Arno Temmerman en invaller Dieter De Cleene. Na de opwarming merkten we al snel dat de gebruikte shuttle zeker geen prijs/kwaliteit kon zijn. De shuttles waren uitermate traag en waren kapot na een 5-tal rally’s, het was dus moeilijk degelijke rally’s te spelen. We begonnen wat aarzelend aan de partij en verloren de eerste set met 21-17. De tweede set ging niet veel beter, toch bleven we goed bij maar konden de set net niet pakken. We verloren met 21-19.
Bij de dames mochten Kim en Eva het opnemen tegen Bieke Vandecaveye en Silke Eloot, ook dit werd geen gemakkelijke wedstrijd. Onze dames wisten toch hun goede resultaten verder te zetten en wonnen hun partij in 2 sets, 17-21 en 18-21.

Tussenstand : 1-1. Een iets mindere start in het herendubbel.

In de enkels moest ik terug aantreden bij afwezigheid van Stijn. Ik stond tegenover Dieter De Cleene, normaal een haalbare kaart. Maar gezien de lang inactiviteit en de last in mijn rug, een harde dobber. Ik kwam zeer moeizaam van start en moest meteen een achterstand goed maken. Dit lukte vrij aardig en kwam zelfs 13-17 op voorsprong. Op dat moment probeerde ik te forceren en maakte te veel directe fouten. Ik verloor de set alsnog met 21-19. In de tweede set ging het iets beter, maar ook hier moest ik de set nipt laten schieten met 21-18.
Kevin mocht het opnemen tegen Arno, mits goed spel een mogelijke kans voor Kevin. Kevin maakte echter teveel onnodige fouten en verloor de eerste set met 21-14. In de tweede set zagen we enkele flitsen van Kevin zijn kunnen, maar ook dat wisselde hij af met onbegrijpelijke missers. Ook de 2de set verloor Kevin met 21-14.

Tussenstand : 3-1. Na de mindere dubbel waren ook de enkels niet aan ons besteed.

Misschien konden de dames iets rechtzetten. Valentine mocht het opnemen tegen Bieke. Hoewel Valentine uitstekend begon en zelfs een riante voorsprong nam, kon ze toch de set niet winnen. Ze liet de set ontglippen met 21-19. In de tweede set kwam  de ervaring van Bieke naar boven en kon Valentine het niet meer bol werken. Ook de tweede set ging naar de Pluimplukkers met 21-16.
Eva mocht het daarna opnemen tegen de bekendste van de Pluimplukkers, Silke Eloot (zus van Stijn). In heenronde wist Valentine hier nog van te winnen, maar Silke is zeker geen gemakkelijke tegenstander. En dat merkte Eva al snel, ze kwam meteen enkele puntjes achter en moest direct vol aan de bak. Eens Eva terug vocht en een kleine voorsprong kon nemen was de spirit verdwenen bij Silke en werd de winst een feit. Eva won haar partij met 16-21 en 11-21.

Tussenstand : 4-2. De mixen konden beginnen, we mochten vechten om een puntje te redden.

Kim en ik mochten het opnemen tegen het geroutineerd duo Arno en Bieke. Geen gemakkelijke partij, maar eens we ons eigen spel kunnen spelen zeker een haalbare kaart. De eerste set was het duidelijk nog wat zoeken naar ons spel. We verloren de set met 21-17. De tweede set ging een stuk beter en we wisten meteen een mooie voorsprong op te bouwen. We wonnen de set met 9-21. Ook in de derde set lieten we het tempo niet zakken en namen we vlot een voorsprong. Na enige frustraties bij de tegenstander haalden we de set binnen met 9-21.
Kevin en Valentine mochten dan voor de gelijkmaker zorgen tegen Dieter en Silke. De eerste set was het vooral wat zoeken en moesten ze nipt de set laten gaan met 21-18. Ook in de tweede set waren ze heel dicht bij, maar konden net niet de winst pakken. Ze verloren de set met 25-23.

Eindstand : 5-3. Toch een beetje een verloren kans om toch minstens een puntje te pakken.

Persoonlijke conclusie: De dubbel konden we zeker gewonnen hebben mits wat deftige shuttles. Het spel werd enorm vertraagd, waar net onze kracht ligt in de snelle aanvallen. Ook in mijn enkel was het aanpassen aan de trage shuttle. Het gebrek aan enkel-ritme werd ook duidelijk zichtbaar. In het gemengd begonnen we zeer terughoudend, eens we zelf meer initiatief namen kwam alles wel terecht. We wonnen de mix al bij al toch vlot tegen één van de betere mix duo’s uit onze reeks.

De volgende wedstrijd is een rechtstreekse strijd om de 2de plaats. We verwachten Oudegem op 15 november bij ons thuis in Eeklo.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 5-3