Blog » Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 2-6

Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 2-6 Door Geert om 12:48 01/11/2011

Zondagavond 30 oktober werden we verwacht in Gentbrugge. We moesten het er opnemen tegen het derde gemengde team van de Pluimplukkers, die momenteel 2de staan in de rangschikking. Zeker geen gemakkelijke wedstrijd dus. Kevin, Kim, Gaƫlle, Katleen en ik stonden paraat.

Kevin en ik begonnen de dubbel tegen Johan Muller en Wim Van Hoeymissen, Kim en Katleen speelden tegen Marleen De Dapper en Claire Noreillie. Kevin en ik kenden een goede start en namen, eigenlijk met vrij traag spel, de eerste set met 13-21. Ook de tweede set ging het zeer goed. We kwamen snel op een voorsprong en wisten vlot te winnen met 14-21. Kim en Katleen kregen het een stuk moeilijker, zij wonnen de eerste set maar nipt met 20-22. De tweede set ging iets beter en werd dan ook gemakkelijker gewonnen met 15-21.

Tussenstand : 0-2. Een schitterende start.

Vervolgens gingen Katleen en ik van start in onze enkel. Ik mocht het opnemen tegen Ewout Baeckeland, Katleen tegen Seike Waegebaert. In mijn enkel probeerde ik zo goed mogelijk te starten. Ik kon langzaam een kleine voorsprong uitbouwen en wist vrij vlot de eerste set te winnen met 13-21. In de tweede set startte ik een stuk trager, ik maakte een paar rechtstreekse fouten en kwam een 7-tal punten achter. Ik kon de kloof nog wat dichten maar verloor toch de set met 21-17. In de derde set ging ik met hetzelfde spel verder. De score bleef gelijkopgaand tot aan de helft van de set. Na het wisselen van kant verhoogde ik het tempo en ging aanvallender spelen. Zo nam ik de derde set met 16-21. Katleen had haar partij ondertussen verloren in 2 sets met 21-12 en 21-10.

Tussenstand : 1-3. Mooi op koers voor Ć©Ć©n of meerdere puntjes.

Kevin en GaĆ«lle mochten in hun enkel aan de slag tegen Wim en Marleen. Kevin, die ondertussen dicht aanleunt bij het B1 klassement, kreeg de kans om zijn waarde te bevestigen. Met een B1 aan de overzijde kon hij voor de ploeg en zichzelf punten pakken. De eerste set werd meteen fysiek vrij zwaar, langere rally’s, moeizame punten. Geen van beiden kon een voorsprong nemen, gelukkig wist Kevin de set toch te winnen met 20-22. In de tweede set wist Kevin wel een kleine voorsprong op te bouwen en won hij de partij met 15-21. GaĆ«lle, speelde naar eigen zeggen niet haar beste spel tegen Marleen en verloor in 2 sets met 21-13 en 21-8.

Tussenstand : 2-4. Al zeker van een punt, waar we vooraf voor zouden tekenen.

In de mixen speelden Kim en Kevin tegen Johan Muller en Seike Waegebaert, Gaƫlle en ik namen het op tegen Ewout Baeckland en Claire Noreillie. In onze eerste set gingen we mooi aanvallend van start. We werden getest op heel wat vlakken, maar wisten overal een goed antwoord te vinden. We wonnen vrij vlot de eerste set met 11-21. In de tweede set gingen we terug mooi van start. Naar het einde toe werden er toch wat onnodige fouten gemaakt, maar wisten we toch de partij te winnen met 15-21. Kim en Kevin hadden ondertussen de eerste set gewonnen met 17-21. De tweede set ging iets vlotter en werd 14-21.

Eindstand : 2-6. Een klinkende overwinning tegen de nummer 2 uit de reeks!

Opnieuw waren we op papier minder sterk dan onze tegenstander maar bleven we toch de heren de baas. Een mooie overwinning als team!

Persoonlijke conclusie: Aangezien ikzelf zeker niet echt fit stond wist ik toch nog vrij goed te spelen. In het dubbel probeerde ik het spel naar Kevin te laten gaan zodat ikzelf minder belast werd. Dit pakte goed uit en we wonnen vrij gemakkelijk. In het enkel was het een stuk moeilijker omdat ik me bijna niet kon verplaatsen. Toch kon ik met wat tactisch spel genoeg doen om het mezelf doenbaar te maken. Het was dan ook geen gemakkelijke partij in dat opzicht. In het gemengd kon ik terug rekenen op mijn partner om wat last bij mij weg te nemen. Ook hier wonnen we vrij vlot en was het meteen onze eerste competitie-winst als koppel.

Onze volgende wedstrijd is terug op verplaatsing, op 13 november worden we dan verwacht in Lokeren.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Pluimplukkers 3G – Eikenlo 1G : 2-6