Page Blog
Blog » Pluimplukkers 1G : Damme 1G : 7-1

Pluimplukkers 1G : Damme 1G : 7-1 Door Geert om 12:36 13/12/2010

Op zondagavond 12 december stond de laatste verplaatsing voor dit jaar op het programma. We mocht het in Gentbrugge opnemen tegen de Pluimplukkers, leider in de reeks. Wij traden aan met Nathalie, Kim, Nick en ikzelf.

Nick en ik gingen de dubbel van start tegen Simon Van Gastel (A) en Geert Gabriel. Nathalie en Kim speelden tegen Bieke Vandecaveye en Lynn Sioncke. Nick en ik wisten wat we konden verwachten, een stugge wedstrijd waarin we weinig kansen zouden krijgen. Toch speelden we niet slecht al gingen we niet echt goed van start. We kwamen snel een aantal punten achter en moesten de eerste set laten gaan met 21-17. In de tweede set speelden we eveneens goed mee, maar konden niet voorkomen dat we enkele punten achter kwamen. Langzaam glipte de partij uit onze handen en verloren we met 21-15. Nathalie en Kim speelden een sterke dubbel, maar moesten toch de partij laten gaan met 21-16 en 21-19.

Tussenstand 2-0
. Hopelijk wat meer geluk in de enkelspelen…

Ik mocht het opnemen tegen Simon Van Gastel, terwijl Nick aan de bak moest tegen Robin Van Landeghem. Zoals gewoonlijk ging ik terug te traag van start in mijn enkel, ik kwam direct een 5-tal punten achter waardoor ik het meteen moeilijk kreeg. Ik kwam nog dicht bij maar moest de set toch laten gaan met 21-18. De tweede set ging ik beter mee. Ik maakte enkele goede punten en kon goed aanklampen, toch kwam ik op een kleine achterstand die ik gelukkig terug kon goed maken. Op 20-20 had ik jammer genoeg niet het geluk aan mijn zijde en verloor met 22-20. Nick had ondertussen ook zijn partij verloren in 2 sets met 21-11 en 21-13.

Tussenstand 4-0. Een verlies werd meteen moeilijk te vermijden.

Vervolgens ging Nathalie van start tegen Lynn Sioncke, terwijl Kim het opnam tegen Rebecca Van Hove. Nathalie stuitte op een zeer sterke Lynn en werd zowaar weggespeeld. In een sneltempo ging Lynn door de eerste set heen en wist Nathalie maar moeilijk antwoord te vinden. De eerste set werd dan ook verloren met 21-9. In de tweede set ging het aanvankelijk niet veel beter. Nathalie kwam op een grote achterstand, maar vocht zich knap terug. In de slotfase moest ze het toch laten gaan en verloor ze de set met 21-17. Kim ging in haar partij goed van start, ze wist meteen enkele vlotte punten te maken en kwam op een mooie voorsprong. Deze liet ze niet meer los en won de set met 21-17. In de tweede set wist Kim ook een kleine voorsprong te nemen, maar kreeg het aanzienlijk moeilijker. Toch wist Kim de set nipt te winnen met 21-19.

Tussenstand 5-1. De eer werd toch gered.

In de mixen mochten Kim en ik het opnemen tegen Simon en Bieke. Nathalie en Nick namen het op tegen Geert en Rebecca. Kim en ik gingen niet zo super van start, de zware enkel was nog niet helemaal verteerd door Kim en dit werd snel merkbaar in de mix. We kwamen vrij snel op een kleine achterstand en konden niet meer dichterbij komen. We verloren de eerste set met 21-14. In de tweede set hadden we het geluk echt niet aan onze zijde, veel net- en kaderballen kregen we tegen waardoor we geen voorsprong konden nemen. Uiteindelijk verloren we dan ook de tweede set met 21-18. Nick en Nathalie speelden terug een goede mix samen. Toch verloren ze de eerste set met 21-16. De tweede wisten ze te winnen met 18-21. In de spannende derde set waren verlengingen noodzakelijk. Daarin kregen beide koppels de mogelijkheden tot winst. Nipt werd de derde set verloren met 23-21.

Eindstand 7-1. Een harde uitslag, een aantal partijen werden immers zeer nipt verloren.

Persoonlijke conclusie: In onze dubbel speelde ik niet slecht, al konden we nooit echt het tempo spelen wat nodig was. In mijn enkel ging ik uitermate traag van start, ik maakte ook teveel directe fouten naar mijn zin en speelde tactisch niet echt sterk. Toch verloor ik de partij zeer nipt, terwijl ik absoluut slecht speelde. In de mix werd het moeilijk door de zware enkel van Kim. Toch speelden we niet zo slecht, al was het tactisch niet altijd even goed.

Onze volgende en laatste wedstrijd in de mixcompetitie is volgende week thuis tegen Dilbeek, hopelijk kunnen we dan nog een puntje pakken.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Pluimplukkers 1G : Damme 1G : 7-1