Blog » Oudegem 1G – Eikenlo 1G : 4-4

Oudegem 1G – Eikenlo 1G : 4-4 Door Geert om 22:03 18/09/2012

Na onze mooi overwinning tegen de pluimplukkers werden we op maandagavond 17 september verwacht in Oudegem. Oudegem met een heel sterk dubbel duo en enkele zeer sterke dames zijn misschien wel dé titelkandidaat van de reeks, al zijn de andere tegenstanders ook zeker niet te onderschatten. We konden jammer genoeg niet rekenen op onze superdame Eva, maar hadden onze superreserve uit de kast gehaald. Katleen kwam ons versterken om samen met Kim, Valentine onze dameskern te vormen. Stijn maakte zijn debuut en was gebrand op goed spel. Kevin en ik waren geblesseerd en vulden de ploeg aan.

We begonnen met de dubbels. Kevin en ik mochten het zoals verwacht opnemen tegen Gert Piqueur en Glenn Van Schuerbeeck, de nummer 1 in de Vlaamse competitie heren dubbel B1. Daar we beiden weinig spel konden brengen moesten we weinig verwachten. We brachten zoveel mogelijk terug en kwamen zoals te verwachten op een achterstand van 5-tal punten. Door enkele fouten bij Oudegem lieten ze ons toch terugkomen in de set en wisten we (onverdiend weliswaar) alsnog de eerste set te winnen met 19-21. De tweede set ging eigenlijk hetzelfde, maar deze keer bleef Oudegem geconcentreerd verder spelen. We verloren de set met 21-17. In de derde set keken we ook al snel aan tegen een achterstand. We konden bijblijven, maar het gat van 5 punten dichten zat er niet meteen in. Tot we plots terug enkele punten cadeau kregen op het einde van de set en het zowaar plots 20-20 stond. Kevin en ik gaven alles wat we konden, zo dicht bij het einde. We konden verrassend genoeg de set pakken met 21-23. Kim en Katleen mochten het opnemen tegen  Natasja Ledegen en Aurelie Schotte. De eerste set werd nipt verloren met 21-19. De tweede set wisten onze dames te winnen met 18-21. In de derde set waren onze dames in ieder geval goed gestart, met een 1-11 voorsprong, kon er weinig misgaan leek het. Toch kwamen de Oudegemse dames nog zeer dicht, gelukkig wisten onze dames te winnen met 18-21.

Tussenstand 0-2. Niet helemaal volgens het spelbeeld, maar wel een schitterende tussenstand om mee verder te gaan.

Ik mocht aantreden als eerste enkel tegen Bart Roels, een leuke partij normaal. Met het oog op de mix had ik 2 keuzes, gaan voor de enkel, of sparen voor de mix. Ik merkte al vrij snel dat ik niet optimaal kon bewegen (lees: ik kon met wat pijn gewoon nog rechtstaan). Een dubbel was reeds genoeg geweest. Ik liet alles lopen en sloeg terug wat in mijn bereik kwam. Ik verloor de partij en kon nadien amper nog de shuttle van de grond rapen.
Katleen nam de eerste dames enkel voor haar rekening en mocht het opnemen tegen Aurelie Schotte. Katleen speelde een degelijke eerste set maar verloor met 21-7. In de tweede set gaf Katleen opnieuw alles wat ze had en ging goed mee tot 11-11. Daarna was de pijp uit en verloor ze de set met 21-12

Tussenstand 2-2.
Een beetje een te verwachten tussenstand.

Daarna kon Stijn van start in zijn enkel tegen Glenn. Stijn, uitermate fit, liet zijn tegenstander zwaar werken voor de punten. Dit leverde een prima resultaat op en de eerste set werd vlot gewonnen met 12-21. In de tweede set ging het net iets minder, Stijn maakte enkele opbouwende fouten en moest een kleine achterstand toestaan. Toch wist hij terug te komen en alsnog de set te pakken met 19-21.
Valentine mocht het dan opnemen tegen Nele Guns. Valentine bracht heel veel terug en kon bij momenten enkele mooie punten pakken. Toch moest ze de partij laten gaan met 21-10 en 21-11.

Tussenstand 3-3. Hopelijk konden we nog iets forceren in de mixen.

De hoop was gevestigd op de 2de mix, Stijn en Valentine tegen Gert en Natasja. De eerste set ging niet optimaal en werd verloren met 21-15. In de tweede set wist ons duo een stuk aanvallender te spelen en werd de set gewonnen met 17-21. In de derde set kwamen opnieuw enkele foutjes bovendrijven en moesten ze de partij laten gaan met 21-17. Hier zat misschien wel meer in.
Kim en Kevin namen het dan op tegen Bart en Nele. Door de blessure bij Kevin, hoopten we niet echt meer op deze partij. Toch lag het spel van de tegenstander volledig in het bereik van Kevin en Kim. De eerste set werd mooi gewonnen met 18-21. In de tweede set namen broer en zus zelfs een uitstekende voorsprong en kwamen 12-18 voor. Ze wonnen de set uiteindelijk nipt met 18-21.

Eindstand 4-4. Een absoluut gewonnen punt, gezien de fitheid van de ploeg momenteel.

Persoonlijke conclusie: Het is nog steeds een raadsel hoe Kevin en ik de dubbel wisten te winnen, de vele fouten van het top duo uit Oudegem hielp ons in ieder geval. In mijn enkel kon ik niets meer doen, wat eigenlijk heel frustrerend werd. Wanneer ik er fit zou staan, was dit een 100% winst en konden we met de volle 2 punten vertrekken uit Oudegem. Jammer, hopelijk is iedereen terug snel in orde en kunnen we optimaal strijden in de terugmatch.

Onze volgende wedstrijd laat niet lang op zich wachten, hopelijk is er dan iets minder blessureleed. Volgende week donderdag verwachten we Lebad in Eeklo.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Oudegem 1G – Eikenlo 1G : 4-4