Blog
 Page Blog
Blog » OBTC 1H – Damme 1H : 2-6

OBTC 1H – Damme 1H : 2-6 Door Geert om 20:52 22/02/2010

Op zaterdagavond 20 februari stond onze eerste echte verplaatsing op het programma. We werden verwacht in Oostende om het op te nemen tegen OBTC, een ploeg waarmee we al enkele jaren in de reeks zitten. Dus niet echt een verrassende tegenstander, echter wel een ploeg waar we zeker nu punten moeten kunnen tegen nemen. Onze ploeg bestond uit de vaste 4, Nick, Chris, Dieter en ikzelf.

We begonnen met de dubbels, Dieter en ik namen het op tegen Geert Legein en Alex Bleyaert. Chris en Nick speelden tegen Willem De Vos en partner.
Dieter en ik begonnen alweer moeizaam aan de partij, na nogthans een goede opwarming speelden we te defensief en absoluut niet snel genoeg. De persoonlijke fouten die we daarboven maakten was er te veel aan. We verloren de eerste set vrij kansloos met 21-14. In de tweede set ging het een stuk beter, minder fouten, hoger tempo. Toch was het moeilijk een voorsprong te nemen. We kwamen niet los en verloren ook de tweede set, zij het wel in verlengingen met 23-21. Ondertussen hadden onze broers een vlotte winst geboekt in 2sets. Zij wonnen met 17-21 en 14-21.

Tussenstand 1-1. Niet slecht gestart, maar de volgende twee dubbels waren uiteraard cruciaal.

Voor de verandering werd er geopteerd om af te wijken van onze vaste koppels, Dieter en Chris speelden ditmaal tegen Peter Jacques en partner, terwijl Nick en ik het opnieuw opnamen tegen Geert Legein en Alex Bleyaert. Het tempo in onze partij lag deze keer een stuk hoger, we draaiden vlot en konden goed in de aanval blijven. We kwamen verdiend op een kleine voorsprong die we goed konden vasthouden. We wonnen de eerste set met 18-21. In de tweede set was het een zaak om geconcentreerd te blijven en om de druk op de ketel te houden. We gingen zeer goed van start, we namen direct een 5 tal punten voorsprong en speelden de set koelbloedig uit. We wonnen de set met 15-21. Ondertussen hadden Dieter en Chris de eerste set nipt gewonnen met 20-22 en de tweede set verloren met 21-15. Het werd duidelijk voor de heren dat er nu eens moest doorgespeeld worden zodat we comfortabel konden starten met de enkels. En zo geschiedde, onze heren namen een vlotte voorsprong en kwamen nooit meer in gevaar. Ze wonnen de set met 13-21.

Tussenstand 1-3. Een mooie tussenstand en meteen een goed gevoel om de enkels in te gaan.

Ikzelf stond in voor de eerste enkel tegen Willem De Vos, Nick nam het als 2de enkel op tegen Geert Legein. Mijn tegenstander, Willem is een typische spelers waarvan je denkt, hier win ik wel even van, maar daar zit net het gevaar. Ik was dus op mijn hoede en probeerde een goede wedstrijd te spelen. In de eerste set ging ik zeer moeizaam van start. We pauzeerden even op een 11-10 achterstand, daarna trok ik het tempo wat omhoog en ging meer rondspelen. Ik won de set vervolgens vrij gemakkelijk met 13-21. In de tweede set speelde ik terug iets te terughoudend, ik zorgde ervoor dat ik niet op achterstand kwam, maar nam ook geen grote voorsprong. Toch kon ik de set winnen met 18-21. Intussen had Nick zijn wedstrijd nipt verloren. In de eerste set verloor Nick nipt met 21-19. In de tweede set stond Nick zwaar achter, toch kwam hij nog terug, maar moest uiteindelijk toch de set laten gaan met 21-17.

Tussenstand 2-4. Een punt was ondertussen een feit, het was aan mijn ploegmakkers om dat punt te verdubbelen.

De derde enkel werd gespeeld door Dieter, hij nam het op tegen Alex Bleyaert. Chris stond als laatste op het programma, hij nam het op tegen Peter Jacques. Dieter begon, zoals wel vaker de laatste tijd, flauw aan de partij. Na een 10-tal punten begon de wedstrijd en wist Dieter een mooie reeks punten te maken, genoeg voor winst in de eerste set met 16-21. De tweede set, bijgestaan door enkele Prince koekjes, ging terug traag op gang. Toch wist Dieter een kleine voorsprong te nemen en deze langzaam uit te bouwen. Zo wist hij toch vlot de set te winnen met 14-21. Ondertussen had ook Chris zijn partij naar behoren afgewerkt. Zonder echt spectaculair te spelen wist Chris de eerste set vlot te winnen met 16-21. De tweede set was net iets spannender, toch wist Chris het hoofd koel te houden en ook de tweede set te winnen met 18-21.

Eindstand 2-6. Onze eerste overwinning van het seizoen was een feit!

Persoonlijk conclusie: In de dubbel met Dieter vond ik mezelf niet echt slecht spelen. Het was niet gemakkelijk daar we bijna geen rally’s konden spelen om echt in de wedstrijd te komen. Dit was wel beter in de dubbel met Nick, we konden meer en meer rally’s maken en deze ook winnen. Zo kreeg ik wat meer ritme en ging het steeds beter draaien. In mijn enkel was het ook moeilijk om op tempo te komen. Eens op dreef speelde ik zoals het moet, weinig fouten, degelijk tempo. In de tweede set was het terug wat moeilijk op gang komen, maar dit is een te kort aan wedstrijdritme en fitheid denk ik, ik hoop dan ook dat dit de komende weken steeds beter gaat. Toch ben ik blij met de winst tegen een tegenstander waar het altijd voor oppassen is.

Wat leerden we onze eerste uitwedstrijd :
– Onze uit reputatie mag niet onderschat worden, we wonnen tot nog toe alle verplaatsingen die we maakten !
– Chris kwam met een zeer gevatte en een meer dan ware quote: “nu we hier toch zijn kunnen we zowel winnen“.
– Een pakje mini prince koeken kan soms wonderen doen in een 3de enkel partij.
– Frituur Isabelle is niet altijd geopend.

Onze volgende wedstrijd is zondagmorgen 14 maart uit naar de Valkaart, eens zien of we daar onze uit reputatie waar kunnen maken en ook daar 2 punten kunnen weghalen!

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor OBTC 1H – Damme 1H : 2-6