Blog » Latem 2H – Damme 1H : 4-4

Latem 2H – Damme 1H : 4-4 Door Geert om 19:49 23/04/2010

Op donderdagavond 22 april werden we verwacht in Latem. Het was een belangrijke avond, indien we wonnen waren we verzekerd van behoud, bij gelijkspel of verlies was het afwachten wat Waregem ging doen bij De Valkaart. We speelden ondertussen met de vaste kern: Dieter, Nick, Kevin en ikzelf.

We begonnen zoals gebruikelijk met de dubbels. Kevin en ik gingen van start tegen Manuel Pauwels en Geoffrey Lamont. Dieter en Nick speelden tegen de broers Karel & Bert Sioncke. Kevin en ik gingen alweer matig van start en kwamen op een kleine achterstand, toch wisten we terug op voorsprong te komen na een aantal goede rally’s. Aan het einde maakten we uiteindelijk toch enkele fouten waardoor we de set verloren met 21-19. In de tweede set ging we iets agressiever van start, we namen een kleine voorsprong die we verder konden uitbouwen. We wonnen de set eigenlijk vrij gemakkelijk met 12-21. In de derde set ging het terug gelijk op. We konden geen voorsprong nemen en maakten uiteindelijk terug enkele foutjes waardoor we ook de derde set verloren met 21-18. Ondertussen wisten Nick en Dieter wel te winnen in 2 sets met 18-21 en 21-23.

Tussenstand 1-1. Een degelijke start.

De volgende dubbels waren Kevin en ik tegen de broers Sioncke, terwijl Nick en Dieter het opnamen tegen Laurens Pluquet en Wout Coessens. Na enkele rally’s merkten Kevin en ik dat het een totaal andere partij was dan de vorige, meer snelheid, meer rally’s. Een spel wat we beiden graag spelen. We gingen goed mee in de rally’s en wisten het overzicht te bewaren, zonder veel problemen namen we een voorsprong en gingen we naar het einde van de set, hier werd het nog even spannend maar we wonnen de set uiteindelijk met 19-21. In de tweede set ging het nog niets iets vlotter, we wisten tactisch goed te spelen en zelf weinig fouten te maken, hierdoor kwamen we terug op een mooie voorsprong en wonnen we de set met 21-23. Ondertussen hadden Nick en Dieter ook hun wedstrijd gewonnen, ook deze keer wisten de heren de klus in 2 sets te klaren, dit maal met 17-21 en 20-22.

Tussenstand 1-3. Een zeer mooie uitgangspositie voor de enkelpartijen.

Ook deze keer stond ik als eerste heer opgesteld door de kapitein, terwijl hij zichzelf op nummer 2 had gezet. Ik nam het op tegen Karel Sioncke, terwijl Dieter speelde tegen Geoffrey Lamont. (Een wissel tenopzichte van de heenronde, waar ik tegen Geoffrey speelde (en won), en Dieter tegen Karel speelde (waarbij Dieter toen nipt verloor)). In mijn enkel partij begon ik vrij goed, ik behaalde al snel een 1-7 voosprong zonder echt te moeten doorspelen. Ik liet het tempo wat zakken waardoor Karel wat kon terugkomen, toch liep ik nog uit naar 10-17. Hierna liet ik het tempo terug zakken en kwamen we uiteindelijk op 20-20. Na terug een paar punten concentratie won ik de set met 21-23. In de tweede set probeer ik de concentratie vast te houden. Dit lukte me aardig, ik stond een 4-tal punten voor en kon wist deze gemakkelijk vast te houden. Tot op het punt dat we in discussie gingen in verband met de score, na ongeveer een 10 minuten rust en totaal koud te hebben hervatten we de set. Ik verloor de set dan ook logischerwijs met 18-21. In de derde set was ik op mijn hoede voor de onsportiviteit en speelde vervolgens een tempo hoger. Ik maakte al snel een mooie voorsprong en domineerde zowat op ieder vlak. Zonder echt volluit te moeten gaan kwam ik vlot op een 6-14 voorsprong. Het was me duidelijk dat Karel geen gevaar meer was en speelde de set uitermate rustig uit. Ik domineerde de volledige set en won verdiend met 16-21. Ondertussen had Dieter zijn partij vrij zwaar verloren in 2 sets met twee maal 21-12.

Tussenstand 2-4. Al verzekerd van punt, wat op zich al een mooie uitslag was.

Nick nam het vervolgens terug op tegen Laurens Pluquet. Kevin speelde deze keer tegen Wout Coessens. Nick kreeg het in zijn partij terug zwaar te verduren tegen de snelle Laurens. De eerste set wist Nick teveel persoonlijke fouten te maken en moest de set laten gaan met 21-13. In de tweede set ging het niet veel beter, Nick kwam op een 20-13 achterstand. Toch wist Nick terug te komen tot een 20-20. Jammer genoeg maakte Nick 2 foutjes en verloor de set met 22-20. Kevin wist in zijn partij de eerste set goed te spelen en voldoende te variëren. Hij won de eerste set met 15-21. De tweede set ging net iets te rustig en onderging Kevin het spel van Wout. De set ging met 21-12 naar Wout. In de derde set kwam Kevin opnieuw op een kleine achterstand. Toch wist hij na het wisselen een mooie reeks van 6 punten te maken. Jammer genoeg was dan ook de kous af en verloor Kevin de set met 21-18.

Eindstand 4-4. Een uitslag waar we vooraf zeker tevreden mee waren geweest, toch is het enigszins jammer dat we niet meer uit de enkels wisten te halen.

Persoonlijke conclusie: De eerste dubbel met Kevin speelden we beiden veel te traag na een matige opwarming, met als gevolg dat we teveel het spel van de tegenstand ondergingen. In onze tweede dubbel was dit een stuk beter, we speelden zeker nog niet ons beste spel, maar het was toch al een stuk beter dan de eerste dubbel. In mijn enkel had ik normaal de partij in 2 sets gemakkelijk moeten kunnen winnen. Dit was op zich ook perfect mogelijk geweest, ware het niet dat we genoodzaakt waren het spel een 10-tal minuten stil te leggen. In de derde set speelde ik vervolgens een tempo hoger en wist volledig te domineren zonder echt voluit te moeten gaan.

Aangezien Waregem met 6-2 verloor van de Valkaart waren we  dus verzekerd van het behoud in 3de liga.
Als afsluiter van het seizoen spelen we zondag 25 april thuis tegen Oostende.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Latem 2H – Damme 1H : 4-4