Blog  
 Page Blog
Blog » Gentse 1H – Damme 1H : 4-4

Gentse 1H – Damme 1H : 4-4 Door Geert om 13:05 18/03/2009

Op zondagavond 15 maart 2009 stond de verplaatsing naar Gentse op het programma. Voor de eerste keer dit seizoen konden we op volle sterkte aantreden, doch waren enkele spelers niet helemaal blessure vrij. We speelden met Dieter, Nick, Chris, Patrick en ik.

Na wa opwarmen gingen we van start met de dubbels. Dieter en ik stonden terug op de eerste dubbel en mochten het opnemen tegen de broertjes Jonathan en Patrick Govaerts. Ondertussen namen Nick en Patrick het op tegen Christoph De Haene en Frank Boudry. Dieter en ik speelden niet slecht, maar draaiden niet zoals het moest en speelden te statisch. We verloren de eerst set met 21-16. De tweede set ging het ons niet beter af, ons samenspel was dan iets beter, we maakten teveel directe fouten en hadden geen kans. We verloren de set met 21-13. Nick en Patrick brachten het er beter vanaf en wonnen hun partij in 3 spannende sets. De eerste werd nog verloren met 21-16. De tweede wisten ze nipt te winnen met 19-21. En de derde wonnen ze met 17-21.

Tussenstand : 1-1. Een degelijke start, alles is nog mogelijk.

Mijn tweede dubbel speelde ik met Patrick tegen Steven Verbruggen (ex-A) en Frank Boudry. Chris en Nick namen het deze keer op tegen de broertjes Govaerts. Patrick en ik hadden nog niet eerder samengespeeld dus was het wat aftasten. Het mag gezegd worden Patrick speelde een bere-partij en gaf alles. De eerste set speelden we vrij goed samen en wisten we de set te winnen met 15-21. In de tweede set maakten we echter teveel persoonlijke fouten en moesten we de set laten gaan met 21-14. Na wat tacktische aanwijzingen wisten we in de derde set beter te spelen en konden een voorsprong opbouwen. We wonnen uiteindelijk de derde set vrij eenvoudig met 13-21. Ondertussen waren Chris en Nick nog bezig met hun dubbel. De eerste set moesten ze lang in verlengingen laten gaan met 30-28. In de tweede set waren ze er iets sneller van af en konden ze de set winnen met 20-22. De derde kwamen ze net ietsjes te kort en moesten ze hun meerdere herkennen met 21-15 verlies.

Tussenstand : 2-2. Een terechte tussenstand denk ik, spannende wedstrijden. Op naar de enkels.

Direct na mijn 2de dubbel stond Steven al te popelen om onze enkel aan te vangen, Steven en ik stonden op de eerste enkel. In de eerste set wisten we direct hoe laat het was. Lange rally’s die beslist werden op details. De score liep gelijk op maar naar het einde toe maakte ik toch iets meer foutjes waardoor ik de set verloor met 21-16. In de tweede set aanvankelijk hetzelfde beeld, ik kwam zelfs 17-12 achter en besloot om nog alles eruit te halen met het oog op een derde set. Ik vocht voor ieder punt en maakte de achterstand volledig goed, ik won de set met 18-21. Het gaf me een voldoening om alsnog de set te winnen. Echter wegens de inspanningen en de hogere temperatuur in de zaal stond ik ondertussen met barstende koppijn en mislijkheid op het veld. De concentratie was zoek, de motivatie na de wissel van speelhelft ook. Ik verloor de derde set met 21-5 zonder er dus voor gespeeld te hebben. Het klinkt misschien raar, maar mijn doel was deels bereikt door alsnog de 2de set te kunnen winnen en ik had het gevoel Steven aan te kunnen wanneer het moest.
Ondertussen was ook Nick bezig met zijn enkelpartij tegen Jonathan Govaerts. De eerste set wist Nick te winnen met 16-21. In de tweede moest Nick nipt te duimen leggen en verloor de set in verleningen met 22-20. Toch wist hij zich danig te herpakken en nam in de derde set de maat van Jonathan met 15-21.

Tussenstand : 3-3
. Nog steeds in evenwicht, de laatste enkels zouden de beslissing brengen.

Dieter nam het op tegen Patrick Govaerts, terwijl Chris het opnam tegen Christoph De Haene. Dieter speelde een sterke partij, wist heel veel terug te brengen en maakte het zijn tegenstander op alle vlak moeilijk. De eerste set wist hij te winnen met 12-21. In de tweede set wist Dieter terug een voorsprong op te bouwen maar bracht zichzelf bijna in verlegenheid door deze nog bijna weg te geven op het einde. Toch won hij ook de tweede set met 18-21. Het mag gezegd zijn, Dieter speelde naar mijn gevoel terug op zijn gebruikelijk niveau, waar hij vorige week (tegen Oudegem) daar toch een serieus pak onder zat.
Chris begon zeer matig aan zijn enkel partij, weinig beweging, teveel directe fouten. Chris moest de eerste set steeds tegen een achterstand aankijken en verloor de set met 21-15. In de tweede set ging Chris goed mee, maar wist niet echt een goede voorsprong op te bouwen. Naar het einde toe maakte hij enkele foutjes en was het geloof er niet meer. Hij verloor de set met 21-17.

Eindstand : 4-4
. Over de hele lijn waren we aan elkaar gewaagd, een terechte uitslag vind ik.

Persoonlijk was ik wat teleurgesteld in onze eerste dubbel, zowel Dieter als ik weten dat we een stuk beter kunnen maar toch kwam het er niet uit. Het moet wel gezegd zijn, de broertjes Govaerts zijn van een goed kaliber waar je niet zomaar van wint. De dubbel met Patrick ging beter dan vooraf gedacht, tacktisch waren we sterk en zo haalden we de wedstrijd binnen. Over mijn enkel was ik achteraf teleurgesteld, het niet kunnen vasthouden van de concentratie koste me de partij, het is ook zo dat het al een 4-tal maand geleden was dat ik nog een enkel op niveau gespeeld had. Het gebrek van wedstrijdritme / concentratie in wedstrijden brak me danig op.

Toch pakken we hier een belangrijk punt. Volgende week tegen de Valkaart hopelijk kunnen we dan de 2 punten meebrengen naar huis.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Gentse 1H – Damme 1H : 4-4
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje