Blog » Eikenlo 1G – Zwijndrecht 3G : 6-2

Eikenlo 1G – Zwijndrecht 3G : 6-2 Door Geert om 23:33 06/12/2012

Donderdag 6 december, de voorlaatste wedstrijd stond alweer op het programma. We mochten het thuis opnemen tegen Zwijndrecht 3G. In de heenronde speelden we 4-4 gelijk, echter werd Zwijndrecht toen versterkt met invaller Tom Thierens, A speler. Zonder Tom, hadden we toen zeker winst kansen, het werd dan ook nu tijd om dat te bewijzen. Zwijndrecht trad aan met hun vast team B1 spelers. Ook wij konden beschikken over onze vaste kern, Eva, Valentine, Kim, Stijn, Kevin en ikzelf. Na de winst van Oudegem tegen de Pluimplukkers met 6-2, moesten ook wij terug met 6-2 winnen om terug de 2de plaats te veroveren, absoluut geen gemakkelijke opdracht, maar misschien wel haalbaar?

Kevin ondervond enige last in de knie na de training van dinsdag, dus was het toch even afwachten of dit zou lukken. Na een matige opwarming gaf hij toch de voorkeur te spelen. Kevin en ik begonnen onze dubbel tegen Koen De Cauwer en Yves Van Kerckhoven, normaal een haalbare kaart mits goed spel. We begonnen wat matig maar konden toch het overzicht bewaren en wonnen de partij overtuigend in 2 sets, 21-17 en 21-15.
Kim en Eva mochten het opnemen tegen Lisa Van Der Aa en Elicha Van Looy, eveneens geen gemakkelijke partij. De eerste set werd meteen een thriller van formaat, onze dames trokken aan het langste eind en wonnen met 27-25. De tweede ging net iets minder en werd verloren met 15-21. In de derde set gingen onze dames sterk van start. Op een 11-6 voorsprong werd er van kant gewisseld, maar toen ging het mis. Er werden teveel fouten gemaakt en Kim en Eva verloren de partij met 19-21.

Tussenstand 1-1. 1-1 waar het enig geluk wel 2-0 had kunnen staan.

In de eerste enkel mocht ik het opnemen tegen onbekende Glenn Nys. Na een goede opwarming begon ik sterk aan de partij. Ik kon uitermate vlot punten pakken en won de eerste set in geen tijd met 21-6! De tweede set ging ik iets trager van start en kwam op een lichte achterstand. Ik probeerde geforceerd terug te komen maar maakte alleen maar fouten. Mijn achterstand was opgelopen tot 12-17 en had nog weinig hoop op setwinst. Toch kon ik plot terug enkele vlotte punten maken en stond ik terug gelijk op 19-19. Ik won dan ook de set met 21-19.
Stijn mocht het opnieuw opnemen tegen Koen. In de heenronde werd dit een zware 3-setter voor Stijn die hij nipt wist te winnen. Ook nu werd het geen gemakkelijke partij. De eerste set was meteen spannend, maar Stijn wist toch de eerste set te winnen met 21-19. In de tweede set moest Stijn nipt iets meer toegeven en verloor hij de set met 19-21. De derde ging dan opeens een stuk vlotter en werd mooi gewonnen met 21-11.

Tussenstand 3-1. Goed op weg naar winst en 6-2 was nog steeds mogelijk.

Valentine mocht het in haar partij opnemen tegen Lisa. Lisa een jeugdige B1 speler is zeker geen cadeau voor Valentine. Toch speelde onze dame een goede partij en wist ze enkele mooie punten te pakken. Jammer genoeg moest Valentine wel haar meerdere herkennen en de partij laten gaan met 16-21 en 17-21, wat zeker geen slechte score is als C1 tegen een B1 dame!
Eva kon zich voorbereiden op een revanche van de heenronde. Zij mocht het opnieuw opnemen tegen Axelle Van Looy. De eerste set ging verrassend vlot en Eva won de set met 21-13. De tweede set was net iets lastiger, maar dit was voor Eva geen probleem. Ook de tweede set werd gewonnen met 21-17.

Tussenstand 4-2. De winst was bijna binnen, maar of 6-2 mogelijk was, was even afwachten.

Kim en ik mochten het opnemen tegen Yves en Elicha, terwijl Stijn en Valentine speelden tegen Glenn en Axelle. Onze mix ging wat moeizaam van start. We begonnen met enkele fouten en stonden op een kleine achterstand. We konden echter mooi terugkomen en namen vervolgens een kleine voorsprong. We speelden niet altijd even tacktisch maar we wonnen de set wel met 21-16. In de tweede set speelden we zowat hetzelfde spel en wonnen we ook de set vrij vlot met 21-17.
Stijn en Valentine konden ook hun eerste set mooi winnen met 21-16. De tweede set was er even een dipje en werd verloren met 17-21. In de derde set wisten Stijn en Valentine terug hun concentratie te pakken en wonnen ze de partij met 21-15.

Zo stond de 6-2 op het bord en waren we terug verzekerd van de 2de plaats in de reeks.

Persoonlijke conclusie: Kevin en ik wonnen onze dubbel partij en we speelden helemaal niet zo slecht. Het gaf met een goed gevoel nog eens een degelijke dubbel te kunnen winnen. Mijn enkel partij startte ik wat onzeker maar kon al snel goed spel brengen. In de tweede set ging het even moeizaam, gelukkig kon ik me tijd herpakken. In het gemengd speelde ik een goede partij. Ik maakte weinig fouten en kon goed het overzicht bewaren, we wonnen dan ook verdiend onze mix.

Onze laatste wedstrijd is thuis tegen hekkensluiter Lokerse 2G. Om de 2de plaats te verdedigen zal winst noodzakelijk zijn, uiteraard liefst met een hoge score.
Benieuwd of we ons eerste seizoen in liga als 2de kunnen afsluiten, het zou wel een terechte plaats voor het team zijn denk ik.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Zwijndrecht 3G : 6-2