Blog » Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 6-2

Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 6-2 Door Geert om 23:30 06/09/2012

Na een lange vakantie was het terug zover, de start van een gloednieuw seizoen. Na onze onverwachtse promotie, mochten we aantreden in 3de liga. Er werd gezocht naar versterking in ons gemengd team en dit werd gevonden. Met de komst van Eva Jacobs, Valentine Sonnevile en Stijn Eloot hebben we een evenwichtig team, 3 dames, 3 heren. Ons doel is echter ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, behoud in liga zou een topseizoen betekenen. Met het “kleine” Eeklo moeten we het opnemen tegen kleppers zoals Pluimplukkers, Lebad, Zwijndrecht, ploegen die ook in nationale aantreden. Een zware reeks waar we zullen proberen ons vel duur te verkopen. Met een team vol strijdlustige spelers gaan we de strijd aan, op donderdag 6 september 2012 mochten we ons debuut maken en ontvingen we Pluimplukkers 3G. Ons team bestond uit Kevin, Kim, Eva, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik moesten het opnemen tegen Kris Dendoncker en Arno Temmerman. Terwijl Kim en Valentine speelden tegen Leen Vangroenweghe en Bieke Vandecaveye. Kevin en ik gingen wat nerveus van start maar we wisten toch steeds enkele puntjes voorsprong te behouden. We wonnen de eerste set met 21-17. In de tweede set kwamen we al snel 4-tal punten achter en kregen we het moeilijk. We wisten echter onze achterstand te beperken en konden met enig geluk nog langszijkomen, we wonnen de tweede set nipt met 21-19. Onze dames maakten er direct een driesetter van, dit om het samenspel wat te trainen vermoedelijk 😉  Ze wisten de eerste set te winnen met 21-15. De tweede set ging verloren met 17-21. De derde set werd opnieuw gewonnen met 21-15

Tussenstand 2-0. Zo stonden we meteen op een mooie voorsprong en kregen we langzaam hoop op een punt.

In de enkels speelden Kevin en Ik gelijktijdig. Ik moest het opnemen tegen Arno Temmerman, Kevin tegen Livio Osayade. Ik probeerde zo goed mogelijk te starten, maar kwam direct op een 1-3 achterstand. Daarna was ik vertrokken en kon ik vlot enkele punten pakken. Ik pauzeerde even op 11-4 en liet het tempo wat zakken, ik won de set vrij soepel met 21-11. In de tweede set was ik terug vrij goed gestart, ik kwam op een 8-2 voorsprong en pauzeerde op 11-4, daarna liet ik even de concentratie glippen en wist Arno terug te komen tot 13-8 door enkele directe fouten van mij. Toch kwam ik nooit in de problemen en won de partij gemakkelijker dan verwacht met 21-10. Kevin, nog niet optimaal in vorm, moest zijn partij laten gaan met 2 keer 15-21.

Tussenstand 3-1. Het leek wel hetzelfde scenario op te gaan als zoveel keer vorig seizoen.

De dames enkel dan. Onze nieuwkomers Eva en Valentine mochten het opnemen tegen respectievelijk Leen Vangroenweghe en Silke Eloot. Eva, vorige weekend nog goed voor een finale plaats DE C1 op het tornooi van Plumula, moest het deze keer opnemen tegen een B1 dame. Iets wat ze niet zo goed zag zitten, pakte toch goed uit en Eva wist de eerste set mooi te winnen met 21-10. In de tweede set leek het even fout te gaan na een verkeerde uitval, maar niets was minder waar, ons Eva ging schitterend verder en won haar partij met 21-15. Valentine had het iets moeilijker, de eerste set ging verloren met 16-21. Ze wist haar uitermate goed te herpakken en won de tweede set met 21-15. Ook in de derde set zagen we bij vlagen een schitterende Valentine. Ze won haar partij met 21-15. Gejuich op alle “eikenlo”-banken, een ongeziene gebeurtenis, beide dames enkel wedstrijden werden gewonnen! Chapeau dames!

Tussenstand 5-1. De overwinning was reeds een feit nog voor we begonnen met de mixen, ongezien! We konden dan ook volledig zonder druk mixen en zo de score proberen opdrijven.

Kevin en Kim speelden tegen Kris en Bieke, Eva en ik namen het op tegen Livio en Silke. Eva en ik hadden niets te verliezen, onze eerste mix samen. We gingen snoeihard van start en namen een 11-3 voorsprong. Ik probeerde toch het tempo hoog te houden en weinig te laten liggen om het samenspel wat vertrouwen te geven. We wonnen de eerste set met 21-4! De tweede set ging iets minder vlot, maar toch kwamen we nooit in problemen. We wonnen verdiend de partij met 21-16. Onze eerste samen-winst was binnen en een goed gevoel bleef achter. Kim en Kevin hadden een zwaardere partij, Kris een uitermate solide speler samen met de mix ervaring van Bieke kan alleen maar een sterk koppel zijn. Toch moesten Kim en Kevin niet onderdoen en wonnen ze de eerste set met 21-19. De tweede set ging nipt verloren met 18-21. In de derde set moesten broer en zus toch hun meerdere herkennen en verloren de partij met 16-21.

Eindstand: 6-2!
Wat een overwinning, een verlies dat zeker niet ingecalculeerd was bij het team van de Pluimplukkers.

Persoonlijke conclusie: Als kapitein kan ik niet anders dan supertevreden zijn. Een glansrijke overwinning en onze nieuwkomers deden meteen waarvoor we ze gehaald hebben, winnen! Dat beloofd alleen maar spektakel in de komende wedstrijden. Ook over mijn persoonlijke prestaties mag ik niet klagen. In het dubbel ging het toch uitermate stroef en kwam ik moeilijk los. In het enkel ging het meteen een stuk beter en wist ik op redelijk niveau te spelen. Ook in het mix ging het goed, al was het niet een al te zware partij, maar ideaal om wat te groeien in de competitie. Ik wist meteen alle drie mijn wedstrijden te winnen, wat meteen een mooie opsteker is voor de komende wedstrijden.

Onze volgende wedstrijd is op 17 september, dan worden we om 20u verwacht in Oudegem.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 6-2