Blog » Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 4-4

Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 4-4 Door Geert om 15:33 31/03/2012

Op donderdagavond 29 maart stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. We mochten het opnemen tegen Pluimlukkers 3G. Zoals steeds met de Pluimplukkers is het spannend afwachten met welke heren ze zullen aantreden. Ook nu was de verrassing groot, ze kwamen aandraven met 3 andere heren dan in de heenronde. Wij speelden daarentegen met onze vaste ploeg, Kevin, Katleen, Kim, Gaƫlle en ikzelf.
Om in de race te blijven voor het kampioenschap, moeten we deze wedstrijd winnen. De druk was dan ook hoog voor iedereen.

Kevin en ik mochten het in de dubbel opnemen tegen Geert Verlinde en Geert GabriĆ«l. Kim en Katleen speelden tegen Seike Waegebaert en Claire Noreillie. Ik was zeker niet optimaal begonnen aan onze dubbel. Enige stress was merkbaar in mijn slagen en in de beweging, gelukkig wist Kevin ons bij momenten recht te houden en konden we toch de eerste set nipt winnen met 21-19. Ook in de tweede set zaten er weinig echte rally’s in. We kwamen op een achterstand maar vochten ons mooi terug. Ook de tweede set wisten we nipt te winnen met 21-19. De dames wisten hun partij een stuk vlotter te winnen, met 21-15 en 21-9 was de winst duidelijk voor ons.

Tussenstand 2-0. Een mooie start

Daarna mocht ik starten met mijn enkel tegen Stijn Eloot. Zowat stijf van de stress en praktisch volledig koud begon ik aan de partij. Het liep voor geen meter. Het eerste punt was nog een redelijke rally, de volgende 5 punten waren directe fouten. Ik speelde ook helemaal niet slim, gevolg zwaar verlies met 10-21. In de tweede set probeerde ik wat meer te doen. Stijn begon foutjes te maken en ik kon optimaal profiteren. Hier en daar won ik al eens een mooie rally en dat gaf me hoop en voldoening. Ik won de tweede set met 21-16. In de derde set ging het al een stukje beter. Ik kwam op voorsprong en vocht voor ieder punt. Uiteindelijk kwam ik op 15-11 voor. Toch kon ik die voorsprong niet behouden en kwam Stijn terug tot 17-17. Daarna wist ik nog enkele mooie, maar vooral belangrijke punten te scoren en won de partij met 21-17. Ondertussen had Katleen ook haar partij erop zitten. Zij nam het op tegen Els Clottens. De eerste set won Katleen zowaar met 22-20. In de tweede set werd het Katleen toch iets te veel en verloor ze met 8-21. Ook in de derde set ging het niet veel beter meer. De derde set werd verloren met 5-21.

Tussenstand 3-1. Nog steeds op schema om minstens een puntje te pakken.

Daarna nam Kevin het op tegen Geert Gabriƫl. Gaƫlle speelde tegen Seike Waegebaert. Kevin speelde in zijn partij meteen zeer aanvallend. Geert wist hier geen antwoord op te vinden en al snel had Kevin een mooie voorsprong bijeen gespeeld. De eerste set werd vlot gewonnen met 21-13. Ook in de tweede ging Kevin goed door. Een goede variatie tussen rondspelen en aanvallen bleef resultaat opleveren. Ook de tweede set werd vlot binnengehaald met 21-11. Gaƫlle speelde in haar partij een zeer goede eerste set. Toch verloor ze de set nipt met 18-21. Ook in de tweede set speelde Gaƫlle goed, maar was het niveau verschil toch net iets te groot. De tweede set werd verloren met 15-21.

Tussenstand 4-2
. Een eerste punt was binnen, op naar de winst in de mixen.

Kim en Kevin namen het op tegen Stijn en Els. Gaƫlle en ik speelden tegen Geert Verlinde en Seike. Gaƫlle en ik begonnen wat moeizaam aan de partij, maar wisten toch bij te blijven. Na een spannend set verloop verloren we de eerste set nipt met 18-21. In de tweede set namen we meteen een mooie voorsprong te nemen. Deze lieten we niet meer gaan en we wonnen de set met 21-16. In de derde set kon geen van beide team een grote voorsprong nemen, we bleven dicht bij elkaar, tot het wisselen van speelhelft. Er werd wat tacktischer gespeeld bij de Pluimplukkers en wij wisten dit niet meer goed te maken. We verloren de derde set met 16-21. Geen nood op zich, normaal wordt gemengd 1 altijd gewonnen, toch? Kim en Kevin wisten vlot de eerste set te winnen met 21-15. In de tweede set werden er plots teveel fouten gemaakt en nam de spanning en de druk toe. De set ging verder in verlengingen, waar Kim en Kevin uiteindelijk verloren met 25-27. In de derde set werd er vervolgens slecht gestart en werd de achterstand te groot. De vechtlust was gebroken en de set werd verloren met 9-21.

Eindstand 4-4. Nochtans zag het er prima uit voor de mixen, terwijl we normaal zo sterk zijn hierin, werd het vanavond 2 keer net niet …

Hierdoor laten we opnieuw een puntje liggen en is hiermee de strijd voor het kampioenschap afgelopen. Lokerse 3G valt niet meer in te halen en is, denk ik terecht, kampioen in 1ste provinciale.
Wij stranden op een mooie 2de plaats, waar ik absoluut voor het seizoen zou voor tekenen, behoud was immers de doelstelling.

Persoonlijke conclusie: Ikzelf had behoorlijk wat last van de zenuwen en was bovendien niet optimaal fit. Dit was al snel merkbaar in de dubbel, waar vooral Kevin sterk speelde. In mijn enkel ging ik vooral door op karakter en vechtlust, al lukte zeker niet alles. De voldoening was dan ook groot toen ik de partij won. De teleurstelling waarop ik de partij won was echter ook vrij groot. Ik speelde, naar mijn gevoel, een zeer belabberde wedstrijd. In het gemengd werd vooral het gebrek aan matchritme duidelijk bij mijn partner. Toch wisten we 3 sets te halen, maar moesten we jammer genoeg de partij laten gaan.

Onze volgende wedstrijd is op 12 april, dan worden we verwacht in Dendermonde. We nemen het op tegen Drive, al is de competitie voor zowel Drive als onszelf gespeeld en is het enkel nog voor de statistieken.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Pluimplukkers 3G : 4-4