Blog
 Page Blog
Blog » Eikenlo 1G : Oudegem 1G : 5-3

Eikenlo 1G : Oudegem 1G : 5-3 Door Geert om 21:59 19/11/2012

15 november, de strijd om de 2de plaats in 3de liga B ging van start. We ontvingen Oudegem momenteel 2de in de stand, echter stonden wij maar 2 puntjes achter. Bij winst kwamen we terug op gelijke hoogte. Winnen van Oudegem is echter veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. De heren van Oudegem blinken vooral uit in het heren dubbel. We konden ons volledig team opstellen en speelden met Kim, Kevin, Stijn, Eva, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik gingen de zware opdracht aan om het op te nemen tegen Gert Piqueur en Bart Roels. We begonnen, tegen mijn verwachtingen, goed aan de partij en namen meteen enkele puntjes voorsprong. We wisten deze minimale voorsprong te behouden en wonnen de eerste set zeer nipt met 25-23. Ook in de tweede set konden we redelijk tempo houden, maar kwamen moeilijk onder de druk vandaan. We verloren de tweede set met 14-21. In de derde set konden we eveneens goed bijblijven tot aan de wissel. Daarna probeerden we iets te forceren en daarin maakten we teveel fouten. We verloren de set met 13-21. We speelden een leuke partij, maar niet onze beste dubbel en het moet het wel top zijn willen we dit winnend afsluiten.
De dames, Kim en Eva wisten hun partij ondertussen wel vrij vlot te winnen tegen Nele Guns en Natasja Ledegen, dit met 21-15 en 21-16.

Tussenstand : 1-1. Op de heren dubbel hadden we weinig hoop, we hadden ons “geld” vooral gezet op de enkels en de mixen.

Ikzelf trad als eerste enkel aan tegen Glenn Van Schuerbeeck. Stijn had reeds 2 maal van Glenn gewonnen dit seizoen, het zou dus wel mogelijk kunnen zijn. In de eerste set moest ik toch serieus aanpassen aan het tempo. Het tempo lag behoorlijk hoog en veel tactiek was er niet, precies een training “om ter snelst het punt scoren met een smash”. Geen van beiden liep ver uit en het werd spannend naar mate het einde naderde. Ik moest de set nipt laten schieten met 19-21. In probeerde in de tweede set toch iets meer rond te spelen en dit lukte aardig. Glenn maakte meer fouten en ik kon de set winnen met 21-16. In de derde set werd het vooral de zenuwen onder controle houden. Ik kon uiteindelijk 3-4 punten voorsprong pakken en had daarmee genoeg om de winst te pakken met 21-17.
Stijn mocht het in zijn partij opnemen tegen Bart Roels. Stijn begon zeer matig voor zijn doen. Onnodige fouten en frustraties waren misschien wel de oorzaak tot een achterstand. Toch kwam Stijn nog deels terug maar moest toch de set laten gaan met 21-23. Het sterke spel van Stijn leverde wel iets op, de vermoeidheid bij Bart werd stilaan merkbaar en de tweede set ging dan ook een stuk vlotter. Stijn won de set met 21-13. Ook in de derde set bleef Stijn doorgaan en won de set met 21-14.

Tussenstand : 3-1. 2 nodige wedstrijden waren binnen.

Valentine mocht zich daarna revancheren op Nele Guns. In de heenronde verloor Valentine haar partij, maar daar zat duidelijk meer in volgens haar. Valentine ging goed van start maar verloor de eerste set zeer nipt met 20-22. Ook in de tweede set was het uitermate spannend, maar toch moest Valentine de set laten schieten met 19-21.
Eva mocht het opnemen tegen Petra Mussche (vervanger van dienst). Mits goed spel, wel een haalbare kaart voor Eva. En iedereen weet dat Eva in goede doen is. De eerste set vormde dan ook weinig problemen en werd gewonnen met 21-17. Ook de tweede set ging voortreffelijk en werd met 21-16 binnengehaald. Hiermee waren we al zeker van een gelijkspel, wat op zich al geen slecht resultaat was.

Tussenstand : 4-2. Met nog 2 mixen te gaan lag de winst voor het grijpen.

Kim en ik konden die winst verzekeren door te winnen van Gert en Natasja. Ik probeerde zo agressief mogelijk te starten en weinig lifts weg te geven. We namen een uitermate goede start! In geen tijd stonden we op een 9-1 voorsprong en werd de set uiteindelijk binnengehaald met 21-6. In tweede set waren we voorbereid op meer tegenstand, maar wij bleven het tempo hoog houden. De winst stond op het spel, verslappen was geen optie voor mij. Opnieuw schieten we uit de startblokken en hadden al snel een mooie voorsprong te pakken. We wonnen de set vrij eenvoudig met 21-7. Daarmee was de winst een feit.
Stijn en Valentine mochten het in de 2 mix opnemen tegen Glenn en Petra. Met Glenn aan de overkant heb je altijd een lastige partij, dat zal ook Stijn geweten hebben. De eerste set moesten ze nog nipt laten gaan met 20-22. De tweede set was iets duidelijker en ging met 9-21 naar Oudegem.

Eindstand : 5-3
. Een schitterende overwinning tegen het toch wel sterke Oudegem.

Hiermee komen we terug op een gedeelde 2de plaats en is het behoud praktisch een feit.

Persoonlijke conclusie: In het herendubbel speelden we een redelijke partij. Toch werd vooral Kevin onder druk gezet en werd het moeilijk voor mij om dit te compenseren. Ook over mijn enkel kan ik best tevreden zijn. Mijn spel was nog zeker niet wat het zou moeten zijn, maar de vechtlust was aanwezig. Het gebrek aan ritme werd wel nog eens onderstreept. In het gemengd kan ik niet anders dan tevreden terugblikken. We speelden nagenoeg een foutloze wedstrijd en wonnen zelden zo overtuigend.

Onze volgende wedstrijd is de verre verplaatsing naar Kortrijk om het op te nemen tegen de leider in de stand, Lebad. Wie weet kunnen we daar voor een stunt zorgen?

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G : Oudegem 1G : 5-3