Blog » Eikenlo 1G – Oostrozebeke 1G : 5-3

Eikenlo 1G – Oostrozebeke 1G : 5-3 Door Geert om 19:45 14/10/2014

Op dinsdag 30 september speelden we onze 1ste thuiswedstrijd van het seizoen. We namen het met Mix 1 op tegen Oostrozebeke 1G. Ook zij komen uit 3de liga, maar speelden al eerder in 2de liga. Het beloofde dus geen gemakkelijke avond te worden tegen de voorlopige leider in de reeks. Bij winst kon Eikenlo 1G wel de leiding overnemen en dit al na 2 ontmoetingen! We moesten het nog steeds stellen zonder Kjell en ook Stijn kon zich slechts vrij maken om alleen een enkel te spelen. Ons team bestond uit Kim, Valentine, Anne, Kevin, Stijn en ikzelf.

Kevin en ik openden de dubbel tegen Sam Castelein en Jorge De Cleyn. We openden de partij goed en kwamen meteen een 5-tal punten voor. We konden deze voorsprong lang vasthouden en hadden ook het betere van het spel. We wonnen de eerste set met 21-17. In de tweede set ging het gelijk op en wisten we wel enkele mooie punten te maken maar konden we niet echt een voorsprong nemen. Het bleef spannend, maar uiteindelijk wisten we de set te winnen met 23-21.
Kim en Anne hadden ondertussen hun dubbel afgerond tegen Shauni Goemaere en Elke Vanparys. Ze speelden een goede partij, maar verloren jammer genoeg 2 keer in verlengingen. Het werd 20-22 en 20-22.

Tussenstand : 1-1. Op naar de enkels!

Stijn mocht het in zijn enkel opnemen tegen Sam Castelein. Stijn ondervond wat hinder van een lichte verkoudheid en was niet topfit te noemen. Het beloofde dus een lastige partij te worden, zeker met de wetenschap dat je tegen Sam niet veel mag weg geven. Er werden meteen enkele mooie rally’s neergezet tussen de 2 heren en het beloofde een zware partij te worden voor onze Stijn. Hij speelde naar eigen zeggen niet zijn beste spel en maakte vooral foute keuzes. Hij verloor zijn partij in 2 sets met 17-21 15-21.
Ikzelf moest het opnemen tegen Nico Vanparys. Na een korte opwarming begon ik gretig aan de partij. Ik wist meteen druk te zetten en nam vlot een comfortabele voorsprong. Ik kwam eigenlijk nooit meer in problemen en won de set met 21-12. In de tweede set verwachtte ik een pak meer tegenstand en probeerde zo goed mogelijk te starten. Opnieuw kon ik vrij snel een mooie voorsprong bijeen spelen en leek mijn tegenstander het op te geven. Ik won eenvoudig de tweede set met 21-6.

Tussenstand : 2-2. Beide ploegen hielden elkaar mooi in evenwicht tot nog toe.

Bij de dames mocht Valentine het opnemen tegen Shauni Goemaere. Anne speelde in haar enkel tegen Saar Bentein. Valentine speelde tegen een technisch zeer sterke Shauni, bovendien kon ze nauwelijks Shauni onder druk zetten en was het vooral zelf ondergaan. Ze verloor haar partij in 2 sets met 8-21 9-21.
Anne begon gretig aan haar partij en wist snel een voorsprong te nemen. Toch bleef de spanning er altijd wel een beetje inzitten. Anne won de set met 21-17. In de tweede set liep het net iets minder en werd het wat onrustig. Anne begon de fouten op te stapelen en moest de 2de set laten gaan met 19-21. In de derde set kon Anne gelukkige orde op zaken stellen en wist ze overtuigend de set binnen te halen met 21-10.

Tussenstand : 3-3. Net zoals de vorige keer moesten ook nu de mixen beslissing brengen over de ontmoeting.

Kim en ik mochten het opnemen tegen Jorge en Shauni. Kevin en Anne stonden tegenover Sam en Elke. Kim en ik stonden in de eerste set vrij snel op een achterstand. We werden goed onder druk gezet en kwamen er zelden uit. We verloren de set terecht met 10-21. In de tweede set gingen we zelf meer aanvallender spelen en wisten we wel de punten te maken. We wonnen de tweede set knap met 21-19. Ondertussen hadden Anne en Kevin hun partij gewonnen in 2 sets met 21-19 en 21-16. We waren dus al verzekerd van een gelijkspel, maar een overwinning was uiteraard veel mooier. Kim en ik gingen dan ook vol door in de derde set. Echter was het voor Kim niet evident om met enige kramp in de benen overeind te blijven. We kregen het niet gemakkelijk en vochten voor ieder punt, we konden niet echt een voorsprong nemen en gingen dus naar de verlengingen toe. Daarin kregen we enkele matchpunten tegen, maar wisten deze toch nog weg te werken om uiteindelijk zelf de partij binnen te halen met 23-21.

Eindstand : 5-3. Een zeer nipte overwinning en bovendien een overwinning die ons de eerste plaats bezorgd in het klassement. Dit al na 2 wedstrijden. Hopelijk kunnen we hier nog een tijdje blijven staan om zo snel verzekerd te zijn van het behoud in 2de liga.

Persoonlijke conclusie: In het dubbel speelden Kevin en ik een goede partij. We gingen snel van start en wisten snel een voorsprong bijeen te spelen. Meestal is het andersom en moeten wij even wennen aan het tempo, deze keer konden wij sterk van start gaan wat ons vlot de eerste set opleverde. In mijn enkel kreeg ik weinig tegenstand en won uitermate vlot, ik hield de punten kort en wist zo vrij snel de partij binnen te halen. In het gemengd was het een pak anders. De eerste set stonden we snel onder druk en moesten we iets veranderen om terug in de partij te komen. We vochten ons mooi terug en ook in de derde set wisten we nipt de winst te pakken. Het mooie aan de mix was dat we de partij volledig konden omdraaien en naar ons hand wisten te zetten nadat we de eerste set toch wel wat werden weggespeeld. Een mooie ’turn around’ in de mix! Ik wist overigens alle 3 mijn partijen te winnen, dus kan ik heel tevreden terugkijken naar deze ontmoeting.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Oostrozebeke 1G : 5-3