Blog » Eikenlo 1G – Lokerse 2G : 6-2

Eikenlo 1G – Lokerse 2G : 6-2 Door Geert om 12:15 23/12/2012

Op donderdag 20 december stond de laatste wedstrijd op het programma in de mix competitie. We mochten het opnemen tegen de laatste in de stand, Lokerse 2G. Lokerse was reeds zeker van degradatie en kan terug met Lokerse 3G de 1ste provinciale gaan onveilig maken. Wij stonden op een gedeelde 2de plaats, om de tweede plaats vast te houden moesten we winnen en liefst zo hoog mogelijk. We gingen de strijd aan met Stijn, Kevin, Eva, Kim, Valentine en ikzelf.

Kevin en ik gingen de dubbel te lijf tegen Davy Van De Putte en Dries De Keukelaere terwijl Kim en Eva het opnamen tegen Caroline Coppieters en Kristel BingĂ©. In onze dubbel konden geen van beide teams een deftige voorsprong bij elkaar sprokkelen. We speelden niet slecht, maar net niet goed genoeg, we verloren de eerste set met 18-21. In de tweede set ging het een stuk vlotter. We brachten meer tempo in de rally’s en wisten zo wel de tweede set te winnen met 21-15. In de derde set maakten vooral wij teveel onnodige fouten en kwamen op een kleine achterstand. Toch wisten we nog gelijk te komen tot 20-20. Daarna hadden Lokeren net iets net-geluk dan wij en verloren we de set met 20-22. Ondertussen hadden de dames ook een 3-setter achter de rug. De eerste set wonnen ze nipt met 21-19. De tweede set werd verloren met 12-21. De derde set wisten we vlot te winnen met 21-12.

Tussenstand : 1-1. Geen slechte tussenstand, al had ik wel het gevoel dat we de herendubbel moesten en konden winnen.

Na het verlies in de dubbel zinde ik op enige wraak in het enkelspel, helaas voor Davy moest hij het tegen mij opnemen. Ik begon nog wat moeizaam aan de partij maar eens ik het spel wat doorhad kwam ik op dreef. De eerste set kon ik winnen met 21-13. In de tweede set kreeg ik nauwelijks punten tegen en won ik overtuigend met 21-6!
Ook Stijn wist ondertussen zijn enkel uitermate vlot te winnen tegen Dries. De eerste set werd 21-14. Ook de tweede set kende Stijn weinig problemen, hij gaf slechts 4 punten weg, 21-4!

Tussenstand : 3-1. De winst kwam dichterbij.

Valentine moest het in haar partij opnemen tegen de sterke Caroline. Valentine liet zich zeker niet zomaar doen en vocht voor ieder punt. Toch was het Caroline die de eerste set won met 14-21. In de tweede set had Valentine wel dat tikkeltje geluk mee en won ze de set met 21-19. In de derde set zagen we toch terug teveel foutjes bij Valentine en ging de set verloren met 13-21.
Eva nam het op tegen Kristel. Eva die haar B2 status kon bevestiging deed dat ook. Ze wist de eerste set te winnen met 21-11. De tweede set ging eveneens naar Eva met 21-15 en won daarmee nog maar eens van een B1 speler dit seizoen.

Tussenstand : 4-2. Een puntje was een feit, ik kon voor de overwinning zorgen in de mix.

Kim en ik speelden de eerste mix tegen Davy en Kristel. De eerste set werd er wat slapjes gespeeld door Lokeren en wisten we dan ook vlotjes binnen te halen met 21-11. In de tweede set lieten wij het tempo wat zakken en maakten we het iets spannender dan het moest zijn. We wonnen we partij wel met 21-17. Kevin en Valentine namen het op tegen Caroline en Dries. De eerste set liep het samenspel nog wat stroef en ging verloren met 14-21. De tweede set wisten ze heel nipt te winnen met 22-20. In de derde set ging het steeds beter en wonnen ze de partij met 21-15.

Eindstand : 6-2. Een mooie overwinning.

Met deze overwinning eindigen we op de 2de plaats in onze reeks. Absoluut een mooi resultaat voor ons eerste seizoen in 3de liga.

Persoonlijke conclusie: Kevin en ik speelden wel al eens beter. Er werden teveel foutjes gemaakt om echt van topniveau te spreken. Ikzelf speelde bij vlagen zeer goed, maar was zeker niet constant top. In het enkel speelde ik sterker dan verwacht, ik kwam nooit in de problemen en had overal vat op. Ook in het gemengd speelden we goed en kwamen we nooit in de problemen.

Hiermee zit de mixcompetitie er alweer op en kijken we nu al uit naar volgend seizoen in 3de liga, kunnen we onze 2de plaats bevestigen?

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Lokerse 2G : 6-2