Blog » Eikenlo 1G – Lebad 2G : 6-2

Eikenlo 1G – Lebad 2G : 6-2 Door Geert om 19:12 28/10/2014

Op dinsdag 21 oktober waren we reeds in de helft van de competitie en stond alweer de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Lebad 2G kwam op bezoek in Eeklo, in de heenronde wisten we 1-7 te winnen, echter moet wel gezegd dat Lebad een gebrek had aan dames. Deze keer waren alle dames van Lebad paraat en ook de heren waren er klaar voor. Aan onze kant moesten we het jammer genoeg stellen zonder Kjell en ook Stijn kon er niet bij zijn. Kevin en ik moesten de klus dus klaren wat de heren betrof, Kim, Anne en Valentine gingen de dames van Lebad aanpakken.

Kevin en ik mocht het opnemen tegen Michiel Normon en Thibaut Vanneste. We begonnen goed aan de partij en ging in een hoog tempo van start. Onze tegenstanders maakten teveel fouten en wij profiteerden optimaal. We wonnen de eerste set met 21-10. In de tweede set gingen de heren van Lebad een stuk agressiever spelen, toch hadden Kevin en ik steeds een kleine voorsprong in handen en wisten we de set te winnen met 21-15.
Ondertussen hadden ook de dames hun partij afgerond, Anne en Kim speelden tegen Kimberly Lowie en versterking vanuit het eerste team, Elke Biesbrouck. Onze dames wisten vriend en vijand te verrassen en wonnen de eerste set nipt met 22-20. Ook in de tweede set speelden onze dames de pannen van het dak en wisten hun stunt van de avond neer te zetten door de partij binnen te halen met 21-16!

Tussenstand : 2-0. Een zeer mooie tussenstand om de avond te starten.

Kevin mocht het daarna opnemen tegen Michiel in zijn enkelpartij. Ondertussen nam ik het op tegen Thibaut. In de heenronde had ik het betere van het spel, echter liet ik Thibaut alsnog terugkomen in de match. Ik was dan ook op mijn hoede nu, en zou blijven doorgaan. Ik kon ook deze keer opnieuw de bovenhand nemen in de rally’s en een voorsprong opbouwen. Ik won de eerste set met 21-9. Ook in de tweede set kon ik vrij gemakkelijk de punten maken, ook mede door de vele fouten bij Thibaut. Ik bleef echter druk zetten en won ook deze set vlot met 21-10.
Kevin had het in zijn partij een stuk lastiger tegen Michiel. De eerste set verloor hij met 16-21. In tweede set had Kevin het spel van Michiel ongeveer door en wist hij de set binnen te halen met 21-16. In de derde set ging Kevin goed verder en ook deze set wist hij te winnen met 21-14.

Tussenstand : 4-0. Een schitterende tussenstand en opnieuw lag de volle winst binnen handbereik.

Valentine mocht het in haar enkel opnemen tegen Elke, niet echt een cadeau. Onze dame gaf alles, maar het niveauverschil was echter te groot waardoor Valentine verloor in 2 sets met 8-21 en 16-21.
De hoop lag bij Anne om ons opnieuw de winst te bezorgen. Anne nam het in haar enkel op tegen Stefanie Lateur. De eerst set speelde Anne vrij goed en won ze met 21-15. In de tweede set liep het net mis door enkele kleine foutjes op het einde van de set. Ze verloor de tweede set met 18-21. In de derde set wist ze echter wel orde op zaken te stellen en won ze overtuigend met 21-11.

Tussenstand : 5-1
. Daarmee was de winst alweer binnen en konden we de score alleen maar groter maken in de mixen.

Kim en ik namen het in de eerste mix op tegen Michiel en Kimberly, terwijl Kevin en Anne speelden tegen Thibaut en Stefanie.
In onze mix kregen we het niet gemakkelijk. We speelden nauwelijks rally’s en alles werd beslist in een paar slagen. Iedere hoge shuttle werd genadeloos afgemaakt, wat het moeilijk maakte om iets op te bouwen. We verloren de eerste set nipt met 20-22. In de tweede set weten we toch ons eigen spel iets vlakker te houden en wonnen we de set nipt met 21-18. In de derde set bleef het spannend, tot na het wisselen van de speelhelft. Daarna konden wij enkele punten op rij scoren en wonnen zo de derde set met 21-15.
Ondertussen hadden Kevin en Anne ook hun partij afgerond in 3 sets. De eerste set moesten ze nipt aan Lebad laten met 18-21. In de tweede set ging het duidelijk een pak beter en wonnen ze de set met 21-12. In de derde set bleef het echter opnieuw spannend en moesten ze nipt hun meerdere erkennen in Thibaut en Stefanie die de set pakten met 18-21. Dit was meteen goed voor de eerste verloren mixwedstrijd van het seizoen.

Eindstand : 6-2. Opnieuw een mooie overwinning, hiermee blijven we ongeslagen en bovendien nog steeds 1ste in de reeks. We staan zelfs helemaal niet slecht voor het kampioenschap, momenteel staan we 4 punten los en kunnen we de titel al verzekeren wanneer we de volgende 2 wedstrijden weten te winnen. Het zou een absolute stunt zijn om als debuterende ploeg in 2de liga, meteen kampioen te spelen. We hebben in ieder geval niets te verliezen en kunnen er volledig voor gaan.

Persoonlijke conclusie: De dubbel met Kevin ging opnieuw lekker. We spelen de laatste tijd op een mooi tempo en weten onze eigen fouten te beperken. Ook deze keer was het zo. We speelden goed en kwamen daardoor eigenlijk niet in de problemen. Ook in mijn enkel ging het lekker, ik kon snel enkele goede punten pakken en het geloof bij Thibaut zakte naar mate de wedstrijd vorderde. In het gemengd kregen we het toch knap lastig, er zaten weinig rally’s in de wedstrijd en we moesten zeer tactisch te werk gaan. We bleven echter doorzetten en wonnen zo toch knap de partij.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Lebad 2G : 6-2