Blog
 Page Blog
Blog » Eikenlo 1G – Drop Merchtem 1G : 6-2

Eikenlo 1G – Drop Merchtem 1G : 6-2 Door Geert om 21:15 17/12/2013

Donderdag 12 december, alweer de laatste mix competitie match. We mochten Drop Merchtem verwachten in Eeklo. In de heenronde speelden we daar 4-4 gelijk, maar speelde ik zeker geen top partij in het dubbelspel. Door het onverwachts puntenverlies van Oudegem kregen wij dus alsnog een kans om kampioen te spelen. Al werd het ons zeker niet gemakkelijk gemaakt. We moesten winnen van Merchtem met 7-1 om zeker te zijn van de titel, bij een kleinere overwinning werden we afhankelijk van wat Oudegem zal presteren in hun laatste wedstrijd tegen de Mintons. Wij gingen dus absoluut voor iedere wedstrijd en gingen de strijd aan met Kim, Anne, Stijn, Kevin, Kjell en ikzelf.

Kjell en ik begonnen met de dubbel tegen Jef Buckinx en Wim Seghers. Ik zelf kon zeer moeizaam bewegen en was het dus maar de vraag of dit een haalbare partij zou worden. We begonnen matig aan de eerste set en konden geen degelijke voorsprong nemen. Toch wisten we de eerste set te winnen met 23-21. In de tweede set gingen we een stuk beter van start, we kwamen al snel op een 7-2 voorsprong en bleven werken voor onze punten. Zo konden we ook de tweede set winnen met 21-16.
Intussen hadden ook Kim en Anne hun partij gewonnen tegen Tina Bauweleers en Kelsey Pepermans. De eerste set ging uitermate vlot naar onze dames met 21-9. In de tweede set kwam hier en daar wat stress bij kijken, maar ook deze wisten ze te winnen, ditmaal met 21-19.

Tussenstand : 2-0. Een goede start, maar we waren er nog lang niet…

Bij de herenenkels had ik de vaste opstelling van Merchtem verwacht, in dat geval zou Kevin het opnemen tegen Guido Geraerts en Stijn tegen Jef. Echter werden we enigszins verrast en wisselde Merchtem hun opstelling, Jef speelde de eerste enkel terwijl Guido op 2 stond. Gezien ik wat last had van mijn onderrug liet ik het enkelen over aan Kevin en Stijn. Kevin speelde de eerste enkel tegen Jef, terwijl Stijn het opnam tegen Guido.
Stijn kende weinig problemen in zijn partij en liet duidelijk verstaan een klasse hoger te staan dan Guido momenteel. Stijn won de partij met 21-6 en 21-12.
Kevin had het, zoals verwacht, een pak moeilijker tegen Jef. Ook het feit dat hij de wedstrijd praktisch zeker moest winnen om kampioen te zijn bracht de nodige druk met zich mee. Rondspelen zat er niet echt in en Kevin ging resoluut voor de directe punten, met de nodig fouten als gevolg. Hij wist zijn goede spel niet boven te halen en verloor de partij met 12-21 en 10-21.

Tussenstand : 3-1. In principe nog steeds op schema, maar dan moesten wel alle andere partijen gewonnen worden. Dit zou zeker een zware taak worden, gezien de sterke dames van Merchtem.

Kim werd als eerste dames enkel opgesteld, als “opoffering”. Echter heeft Kim, eens ze in goede doen is, zeker een kans op winst. Ze mocht het opnemen tegen Tina. In de eerste set wist ze Tina goed onder druk te zetten, maar maakte zelf toch iets teveel foutjes, waardoor ze de set verloor met 18-21. In de tweede set zagen we hetzelfde spelbeeld, beide dames gingen voluit en er werden heel wat leuke rally’s gespeeld. Kim ging diep en won de set met 23-21. In de derde set ging het aanvankelijk nog goed op, maar toch kon ze niet voorkomen dat Tina op een voorsprong kwam. Kim werd op fysiek afgetroefd en verloor de derde set met 10-21.
Anne mocht het dan opnemen tegen Kelsey, normaal een haalbaar kaart voor onze 1ste enkeldame. Toch kwam bij onze ervaren Anne ook enige stress kijken. Dat was duidelijk merkbaar in haar spel en Anne verloor de eerste set met 19-21. In de tweede set ging ze een stuk beter van start en liet ze Kelsey niet meer dichter komen. Anne won de set overtuigend met 21-9. Daarna was de strijdlust bij Kelsey enigszins verdwenen en ging Anne lekker door op haar tempo. De derde set was voor Anne met 21-6.

Tussenstand : 4-2. Hiermee werden we afhankelijk van het resultaat Mintons-Oudegem, toch was het nog belangrijk om ook beide mixen te proberen binnen halen.

Ikzelf liet me wisselen door Stijn, waardoor Stijn en Kim voor het eerst samen speelden. Zij mochten het opnemen tegen Guido Geraerts en Tina Bauweleers. De zware aanvallen van Stijn waren duidelijk een probleem voor Guido in het enkelspel, dus had ik vertrouwen in de mix. De eerste set speelden Kim en Stijn goed samen en wisten ze de set te winnen met 21-19. In de tweede set kon ons duo hun goede lijn verder zetten en wisten ze ook deze set te winnen met 21-18.
In de tweede mix, liet Kevin zich vervangen door Kjell. De ervaring van Kjell is van ontelbare waarde en samen met Anne konden we bijna die partij niet verliezen. Ons kers vers duo stelde niet teleur en wist hun partij in 2 sets te winnen met 21-16 en 21-17. Een absoluut mooi resultaat tegen de niet te onderschatten Wim en Kelsey.

Eindstand : 6-2. Met deze eindstand waren we niet zeker van de titel, maar lag alle druk wel bij Oudegem. Enkel bij een 0-8 overwinning in de Mintons, konden zij zich kampioen kronen, alle andere resultaten waren goed om zelf kampioen te worden.
Het werd dus even spannend afwachten …

Persoonlijke conclusie: Aangezien ikzelf moeizaam kon bewegen, was ik verrast dat we toch de dubbel gewonnen hebben. Kjell en ik speelden zeker niet onze beste wedstrijd, maar waren wel effectief in wat we deden. Meer dan ooit was het resultaat heilig deze keer, de opluchting was dan ook groot eens we de wedstrijd binnen hadden.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Drop Merchtem 1G : 6-2