Blog » Eikenlo 1G – Drive 1G : 5-3

Eikenlo 1G – Drive 1G : 5-3 Door Geert om 19:49 27/12/2011

Donderdag 22 december stond onze 2de thuiswedstrijd op het programma. Na 4 uitwedstrijden en 1 thuiswedstrijden stonden we op een 3de plaats in de stand, met 2 wedstrijden minder dan de meeste andere teams. Bij winst konden we de 2de plaats innemen, wat een zeer mooie doelstelling was. We mochten het opnemen tegen Drive, voor mij zowat de onbekende uit de reeks. Ikzelf had nog nooit tegen de spelers van drive gespeeld (op uitzondering van 1 speler, waar ik zo’n 5 jaar geleden eens tegen gespeeld heb). Het werd dus afwachten. Kevin, Katleen, Kim, Gaëlle en ik gingen voluit.

Kevin en ik gingen van start met de dubbel tegen Steve De Ridder en Bart Tourné. Kim en Katleen speelden ondertussen tegen Lynn Huyck en Saartje Vermeir. Kevin en ik gingen wat onrustig van start. We maakten te veel onnodige fouten voor goed te zijn, toch bleef de score gelijk en konden we op het einde van de set toch iets forceren en wonnen we met 21-15. In de tweede ging het niet veel beter, toch bleven we aan de goede kant van de score en wonnen met 21-16.
Ondertussen hadden de dames ook hun partij afgerond met 21-17 en een 21-9!

Tussenstand : 2-0. Een goede start.

Daarna nam ik het op tegen Steve in mijn enkel. Ik had nog niet eerder tegen Steve gespeeld dus was het even afwachten. Ik begon zeer nerveus aan de partij en bewoog als gevolg heel slecht. Toch kwam ik enkele punten op voorsprong en kon ik vrij eenvoudig de eerste set binnen halen met 21-13. In de tweede ging het aanvankelijk goed verder, ik kon een voorsprong nemen van een 4-tal punten, maar kon nooit echt doordrukken. Zo bleef het spannend, toch won ik de partij met 21-18.
Ondertussen had Katleen haar enkel afgerond. Ze verloor haar partij met 16-21 en 15-21, maar had er wel ene van haar betere partijen opzitten. Zo is het duidelijk dat training toch beterschap brengt 🙂

Tussenstand : 3-1. Een misschien te verwachten tussenstand, maar dus mooi op schema voorlopig.

Kevin mocht het dan opnemen tegen Bart, het is Kevin’s laatste partij als B2 tegen een B1. Kevin speelde een uitstekende eerste set, met goede variatie en doelgerichte aanvallen wist Kevin de eerste set vlot binnen te halen met 21-15. Echter in de 2de set wist Kevin zijn goede niveau niet vast te houden. Een beetje concentratie verlies bracht hem meteen op een 10-tal punten achterstand. Set twee werd weggegeven met 8-21. Vol aan de bak dus in set 3, hier zagen we bij momenten goede punten. Toch waren er teveel directe en onnodige fouten en werd het steeds achtervolgen voor Kevin. Uiteindelijk verloor hij de partij met 15-21.
Gaëlle nam het in haar partij op tegen Saartje, na haar uitstekende partij en Beveren was het dus afwachten of ze haar niveau zou kunnen evenaren. In de eerste set zagen we maar een schim van haar spel in Beveren. De set werd in geen tijd verloren met 7-21. De tweede set ging een stuk beter, maar toch was het net niet genoeg voor winst. De partij ging verloren met 16-21.

Tussenstand : 3-3. De mixen gingen beslissen …

Kevin en Kim speelden tegen Bart en Lynn, terwijl Gaëlle en ik het opnamen tegen Nick Heyvaert en Saartje. Ik ging in mijn mix zeer geconcentreerd van start, met het oog om de partij te kunnen winnen en zo 2 punten thuis te houden. Ik slaagde aardig in mijn opzet en speelde zeer aanvallend. Het bracht ons op een mooie voorsprong en het werd vooral een zaak van volhouden. We wonnen de set met 21-13. In de tweede set probeerde ik Gaëlle te kalmeren en mezelf terug op koers te zetten. Dit lukte vrij aardig en we namen opnieuw een mooie voorsprong. We wonnen de partij met 21-12 in de tweede set. Intussen hadden Kim en Kevin ook hun partij gewonnen tegen Bart en Lynn met 21-16 en 21-14.

Eindstand : 5-3. Gelukkig zijn we niet slecht in de mixen en daar draait de competitie tenslotte om … 🙂

Persoonlijke conclusie: Onze heren dubbel ging vrij goed, we speelden zeker niet ons beste spel, maar wisten wel overtuigend de partij binnen te halen. In mijn enkel had ik vooral last van de thuis-stress … Het niveau van mijn tegenspeler was zeker niet slecht, maar met degelijk spel zou ik de partij gemakkelijker moeten kunnen winnen. In het gemengd ging het wel een stuk beter, ik kon vlot mijn spel spelen en zo kwamen we nooit echt in de problemen.

Onze volgende wedstrijd is donderdag 29 december, dan nemen we het thuis op tegen 4Ghent. Voor ons eigenlijk een beetje een “alles of niets” wedstrijd. Momenteel staan we op een 2de plaats. Bij winst doen we in principe nog mee voor het kampioenschap (niet dat we titel ambities hadden, maar je weet nooit hoever we kunnen komen). Bij verlies zit het seizoen er op, dan denk ik niet dat we nog meedoen voor het kampioenschap en degraderen zullen we niet meer doen. Kom dus zeker supporteren, het beloofd een spannende partij partij te worden met de strijd om de 2de plaats.

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Drive 1G : 5-3