Blog » Eikenlo 1G – Dijlevallei 2G : 4-4

Eikenlo 1G – Dijlevallei 2G : 4-4 Door Geert om 19:43 01/12/2014

Dinsdag 25 november 2014, een belangrijke datum in de mixcompetitie dit seizoen. Dijlevallei 2G werd in Eeklo verwacht, niets speciaals normaal gezien, ware het niet dat Dijlevallei momenteel onze directe concurrent was in de titel strijd. Als we deze ontmoeting winnen waren we zeker van de titel, ook bij een gelijkspel kan Dijlevallei ons niet meer inhalen, maar dan zouden we nog niet verzekerd zijn van de titel. Het werd dus een belangrijke avond, een avond waar al een tijdje naar uitgekeken werd, althans door de één al wat meer dan de andere. Ikzelf keek uiteraard uit naar de wedstrijd en probeerde dan ook zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Ons team bestond uit Stijn, Kevin, Anne, Valentine, Kim en ikzelf.

Kevin en ikzelf namen het op tegen Ruben Sijmens en Josse Van Ussel in het herendubbel. In de heenronde verloren Kevin en ik de dubbel in Dijlevallei en was het vooral Ruben die een sterke indruk maakte. We waren dus uit op revanche, maar we begonnen vrij moeizaam. De eerste set ging lang gelijk op en in het einde waren wij net de betere, we wonnen met 21-18. In de tweede set ging het een stuk beter, we namen al snel een voorsprong en kwamen niet meer onder druk te staan. We wonnen de tweede vlot met 21-10.
Intussen waren Kim en Anne ook bezig met hun dubbel partij tegen Liesbeth Teuwen en Yanna Holemans. Ook zij waren enigszins uit op revanche, er werd toen nipt verloren in 3 sets. Onze dames waren in ieder geval goed gestart en wonnen de eerste set met 21-18. De tweede set moesten ze prijsgeven met 15-21. Maar ook nu moesten hun meerdere herkennen en verloren ze opnieuw nipt de derde set met 18-21.

Tussenstand : 1-1. We gingen beter van start als in de heenronde, toen stonden we meteen 2-0 achter…

In de herenenkel mocht Stijn het opnemen tegen Ruben, zeker geen gemakkelijke tegenstander. En dat merkte Stijn ook snel, hij kreeg weinig grip op Ruben’s spel. De eerste set verloor Stijn nipt met 18-21. Ook in de tweede set bleven de heren aan elkaar gewaagd, toen wist Stijn wel de bovenhand te nemen en de set nipt te winnen met 21-18. In de derde set gaf geen van beiden toe, ze bleven er vol voor gaan en uiteindelijk kon Stijn de partij winnen in verlenging met 22-20. Mooie prestatie van Stijn!
Ikzelf nam het ondertussen op tegen Josse, ik had een goed gevoel, maar verwachtte een zeer moeilijke partij. Ik begon zeer agressief en kon zo met aanvallend spel snel de punten scoren. Ik won de set verrassend vlot met 21-9. In de tweede set had Josse wel een antwoord op mijn aanvallen en begon ik meer rond te spelen. Daarin maakte ik teveel fouten en stond al snel 2-9 achter. Ik kon mijn achterstand nog wel goed maken, maar verloor toch de set met 18-21. In de derde set probeerde ik terug wat anders te spelen en dat loonde. Ik kon opnieuw een voorsprong pakken en langzaam de partij naar mij toe trekken. Ik won de derde set uiteindelijk met 21-13.

Tussenstand : 3-1. We waren dus goed op weg naar winst …

In de dames enkel mocht Valentine als eerste aantreden tegen Helena Cockx. In de heenronde wist Valentine nipt te winnen van Helena, echter bleek al gauw dat Valentine niet het niveau haalde als toen. Valentine kon weinig inbrengen en verloor de partij met 9-21 en 11-21.
Anne mocht het in haar enkel opnemen tegen Yanna Holemans. Ook Anne was uit op revanche, in haar enkel verloor ze destijd nipt in 3 sets van Yanna. Jammer genoeg was ook Anne niet in de vorm van toen. Anne wist wel enkele mooie punten te maken maar kon een verlies niet vermijden. Anne verloor in 2 sets met 16-21 14-21.

Tussenstand : 3-3
. Zoals wel vaker zouden de mixen de beslissing brengen. We moesten wel beide mixen winnen om kampioen te worden.

Stijn voelde zich onwel en liet zich vervangen door Kevin, hierdoor speelden Kevin en Valentine de eerste mix tegen Josse en Helena. Ons gelegenheidsduo hadden nog niet zoveel samen gespeeld en moesten toch even zoeken. De eerste set ging behoorlijk gelijk op, maar ons duo verloor nipt de set met 21-23. Enige frustratie werd zichtbaar en dit kwam het spel niet ten goede. In de tweede set kwamen Kevin en Valentine langzaam op achterstand en moesten ook de tweede set laten gaan met 14-21.
Winnen was dus niet meer mogelijk, Kim en ik vochten voor een gelijkspel om zo onze voorsprong in de tussenstand niet te verliezen. Kim en ik moesten het in onze partij opnemen tegen Ruben en Liesbeth. Het beloofde zeker geen gemakkelijke partij te worden. Beide duo’s begonnen wat nerveus aan de partij, er werden veel directe fouten gemaakt en geen rally’s gespeeld tot 10-10. Daarna gingen wij iets beter spelen en konden we plots wel de voorsprong pakken. We wonnen de eerste set met 21-12. In de tweede set keken we al snel op een kleine achterstand aan. We konden niet meteen dichterbij komen, maar bleven vechten voor ieder punt. Op 13-16 wisten we dan toch 6 punten op rij te maken en kwamen kort daarna op matchpunt. Het bleef nog even spannend maar we wisten uiteindelijk de partij te winnen met 21-19. Zo haalden we dan toch nog nipt het gelijke spel binnen.

Eindstand : 4-4. Met het gelijke spel zijn we (nog) niet zeker van de titel. Dijlevallei kan ons niet meer inhalen, alleen De nekker kan nog op gelijke hoogte komen in punten en dan eventueel op wedstrijdsaldo winnen. Wij kunnen immers de titel veroveren wanneer we nog 1 punt pakken in de overige 2 wedstrijd of als De nekker ergens een puntje laat liggen. De nekker wordt dan ook met argusogen gevolgd vanaf nu.

Persoonlijke conclusie: In de dubbel met Kevin speelden we beiden een goede partij. We maakten zelf weinig fouten en konden het merendeel van de rally’s domineren. Vooral in de 2de set gaven we weinig kansen weg. In mijn enkel speelde ik een dijk van een eerste set, ik speelde snel en aanvallend en liet geen enkele kans liggen. In de tweede set maakte ik teveel fouten in de opbouw waardoor ik de set verloor. Toch herpakte ik me goed in de derde set en won ik ook wel verdiend de partij. In het gemengd speelden Kim en ik een behoorlijk niveau, ook hier maakten we weinig fouten en wonnen we verdiend de wedstrijd. Ik kijk absoluut tevreden terug naar deze ontmoeting, ik won mijn 3 partijen tegen niet de minste tegenstanders.

Voor onze volgende wedstrijd worden we verwacht in Oostrozebeke, hopelijk kunnen we daar 1 punt meepakken om ons zo te verzekeren van het kampioenschap in 2de liga! Alle supporters welkom!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – Dijlevallei 2G : 4-4