Blog » Eikenlo 1G – De Mintons 2G : 7-1

Eikenlo 1G – De Mintons 2G : 7-1 Door Geert om 23:28 04/11/2013

Op donderdagavond 31 oktober werden De Mintons verwacht in Eeklo. In de heenronde werd er vlot gewonnen met 2-6, het was vooral zaak om ook nu de 2 punten voor ons te houden. We speelden met ons voltallig team: Kim, Valentine, Anne, Eva, Stijn, Kevin, Shane en ikzelf.

Kevin en ik
speelden de dubbel tegen Wesley Lauwers en Bram De Maesschalck. We begonnen goed aan de partij maar lieten te snel ons aanvallend spel varen voor het defensieve. We kwamen dan ook op achterstand en verloren de set met 17-21. In de tweede set gingen we terug wat aanvallender spelen en zo wisten we wel een voorsprong te creƫren en te behouden. We wonnen de set met 21-19. In de derde set ging het een stuk beter, we maakten weinig fouten en maakten vrij vlot een reeks punten. We wonnen de derde set zeer vlot met 21-10.
Kim en Anne wisten ook deze keer hun partij tegen Evy Van Royen en Dorien Van Havere vlot te winnen in 2 sets. De eerste set werd met 21-12 gewonnen en ook de tweede set ging met 21-12 naar Kim en Anne.

Tussenstand : 2-0. Een mooie start.

In de enkels nam Stijn het op tegen Wesley, Kevin tegen Bram. Stijn ging nog wat aarzelend van start en maakte nog enkele schoonheidsfoutjes, toch won hij nog vlot de eerste set met 21-12. In de tweede set zagen we ongeveer hetzelfde. Stijn overpowerde bij momenten zijn tegenstander, maar maakte ook soms onnodige fouten. Maar ook deze set wist hij mooi te winnen met 21-13.
Kevin ging in zijn enkel sterk van start en won verrassend vlot de eerste set met 21-9. De tweede set ging iets moeizamer maar toch hield Kevin genoeg voorsprong om de set te winnen met 21-16.

Tussenstand : 4-0. De overwinning was zo goed als binnen.

Anne mocht daarna aantreden voor haar enkel tegen Evy. Daarin wist Anne de eerste set te winnen met 21-17. In de tweede set ging het net andersom en werd verloren met 17-21. De frustraties liepen wat op en de derde set ging dan ook naar Evy met 13-21.
Valentine mocht het opnemen tegen Dorien. Ook Valentine wist de eerste set te winnen met 21-16, om daarna nipt de tweede te verliezen met 18-21. De derde set werd vervolgens een spannertje. Valentine wist nipt de set te winnen met 21-18.

Tussenstand : 5-1. De overwinning was binnen, en de mixen moesten nog beginnen.

Voor de gelegenheid speelde Stijn en Eva de eerste mix tegen Bram en Evy, terwijl Shane en Valentine de kans kregen voor een revanche van de heenronde tegen Wesley en Dorien. Stijn en Eva speelden een goede partij en wonnen de partij in 3 zwaar bevochten sets: 21-18, 18-21 en tot namen ze de winst met 21-17.
Ook Shane en Valentine konden deze keer hun partij winnen, dit in 2 sets. De eerste set werd in verlenging beslist met 22-20. De tweede werd nipt gewonnen met 21-19. Een mooi overwinning voor Shane die zo zijn eerste winst in Liga weet te pakken.

Eindstand : 7-1. Een mooie overwinning en een terechte zege denk ik. Op zowat alle vlakken kunnen we stellen dat we toch net iets beter waren. Meteen ook een mooie overwinning na onze 7-1 nederlaag in Antwerpen vorige week.

Persoonlijke conclusie: Ik beperkte me alleen tot het dubbel met Kevin, de eerste set lieten we eigenlijk onnodig verloren gaan. Maar gelukkig wisten we ons wel goed te herpakken in de tweede en derde set. Vooral de laatste set speelden we op een degelijk niveau en lieten we weinig fouten noteren.

Onze volgende wedstrijd is alweer volgende week donderdag, dan verwachten we thuis de Pluimplukkers, die verrasten door te winnen van titelkandidaat Oudegem. We zullen dus zeker op ons hoede moeten zijn en vol aan de bak moeten. Supporters altijd welkom!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Eikenlo 1G – De Mintons 2G : 7-1