Blog
 Page Blog
Blog » Drive 1H – Damme 1H : 1-7

Drive 1H – Damme 1H : 1-7 Door Geert om 13:03 24/04/2009

Op donderdagavond 23 april stond alweer de laatste ontmoeting op de kalender in de herencompetitie. We werden ontvangen te Dendermonde op het op te nemen tegen de eerste ploeg van Drive. In de heenronde werd er een duidelijke 7-1 score neergezet, het zou mooi zijn mochten we dit kunnen overdoen. Het was zo dat voor ons de wedstrijd minder van belang was, Damme kon niet meer degraderen of promoveren. Drive kan theoretisch gezien nog degraderen en zijn dus nog op zoek naar een punt. We speelden met de vaste kern, Dieter, Nick, Chris, Patrick De Soete en ikzelf.

We gingen aan de slag met de dubbels, Chris en Nick namen het op tegen Thierry De Decker (ex-A) en Steve De Ridder. Dieter en ik speelden de 2de dubbel tegen Sven Van Nuffel en Ive De Ruysscher. Dieter en ik gingen geconcentreerd van start, met goed spel kwamen we direct op een mooie voorsprong van een 5-tal punten. We wisten onze concentratie en ons spel vast te houden en wonnen de set met 15-21. In de tweede set lieten we het tempo zakken, onze concentratie uit de eerste set was er niet meer, we brachten dan ook wat geklungel op het terrein. Gevolg, we verloren de 2de set met 21-17. In de derde set moest het terug beter zijn, terug gefocussed en direct hadden we resultaat. We namen opnieuw een mooie voorsprong en liepen zo vlot uit naar de winst, we namen de set met 13-21. Nick en Chris hadden ondertussen de eerste set verloren met 21-15. In de tweede wisten ze nipt de set te pakken met 20-22. In de derde set wisten de broers hoe het spel te spelen en kenden ze weinig problemen meer, ze wonnen vlot met 13-21.

Tussenstand 0-2. Een mooie start en direct wat vertrouwen voor de volgende duels.

Doordat de 3de en 4de dubbel apart moest gespeeld worden, begon ik ondertussen aan mijn enkel tegen Ive De Ruysscher. Patrick en Nick namen het op tegen Geert Troch en Steve De Ridder. In mijn eerste set was het duidelijk dat ik wat in het ritme moest komen. In de dubbel moest ik niet al te veel doen en had dus ook niet geen 100% warm. De eerste set verliep dan ook slecht, ik bewoog niet (goed) en kwam tekort op de meeste shuttles. Toch ging het lang gelijk op, maar kwam aan het einde van de set op achterstand en verloor met 21-18. In de tweede moest het wel beter, Ik nam een goede start en probeerde dat vol te houden, toch liet ik terug het tempo zakken en zo ook mijn voorsprong verkleinen. Naar het einde van set toe gaf ik terug wat gas bij en wist ik de set te winnen met 16-21. Na de 2de set had ik het terug erg moeilijk met de te warme zaal. Ik probeerde dan ook om in de derde set de rally’s kort te houden en een versnelling hoger te spelen zodat ik niet te lang meer moest op het terrein staan. Dit ging aanvankelijk zeer goed, ik nam een vlotte voorsprong en we draaiden op 3-11. In de tweede helft was het noodzaak het tempo vast te houden. Ook dit lukte aardig, ik won de set met 7-21. Ondertussen hadden Patrick en Nick, de eerste set verloren met 21-14. Maar de 2de set wisten ze met dezelfde cijfers te winnen, 14-21. In de derde set namen ze direct een vlotte voorsprong en namen ze de set met 9-21.

Tussenstand 0-4. Een betere score kon niet.

Daarna werd de 4de dubbel gespeeld, Patrick en Dieter speelden tegen Geert Troch en Thierry De Decker. Chris nam het in zijn enkel op tegen Sven Van Nuffel. Chris maakte in de eerste set heel wat directe fouten en moest zo de set toch laten gaan met 21-15. In de tweede set was de wil aanwezig om beter te presteren, echter kreeg Chris het niet voor elkaar. De concentratie was niet optimaal, de frustraties kwamen boven en het mocht niet zijn. Chris verloor ook de 2de set met 21-9 en bracht naar eigen zeggen “een slechte partij“. In de laatste dubbel van het seizoen speelden Dieter en Patrick een bewogen partij. In de eerste set kwamen ze snel op een grote achterstand van 13-3. Toch wisten ze nog mooi terug te komen maar moest toch de set laten gaan met 21-19. In de tweede set kwamen ze terug op achterstand, maar wisten ze iets sneller terug te komen en wonnen ze de set met 21-23. In de derde set kwamen ze alweer op een grote achterstand van 9-2. Opnieuw kwamen onze jongens terug en wisten ze zelfs 17-20 voor te komen. Ze wonnen de partij met 19-21.

Tussenstand 1-5. De overwinning was binnen, het enige doel wat overbleef was een mooi resultaat neerzetten.

Tot slot nam Nick revanche tegen Thierry (in de heenwedstrijd verloor Nick in 2sets) en nam Dieter het op tegen Steve. Dieter ging vlot van start, hij wist direct een goede voorsprong te nemen en had een goede grip op de wedstrijd. De eerste set was dan ook snel voor onze kapitein met 8-21. De tweede set ging Dieter alweer “de lakse toer op”. Wat nonchalant spel en enkele fouten gaven Steve wat moed. Toch wist Dieter op tijd de koers te hervatten en won toch ook de tweede set nipt met 18-21. Nick had in zijn partij geen gemakkelijke tegenstander. Hij ging echter goed van start maar maakte toch enkele onnodige fouten. De eerste set werd heel nipt verloren met 21-19. In de tweede set bleef het spannend tussen beide heren. Nick maakte het spel maar moest opletten voor onnodige fouten. En dit deed hij met succes, hij won de tweede set met 17-21. In de derde set was het licht uit bij Thierry. Het snel bewegen naar de shuttle werd vervangen door stappen en het slaan werd eerder droppen of half slagen. Nick liet er echter geen gras over groeien en ging vol door. De set werd dan ook vlot gewonnen met 9-21.

Eindstand 1-7. Hetzelfde resultaat als in de terugronde en een verdiende overwinning denk ik.

Persoonlijk ben ik vooral blij dat we ruimschoots in de reeks blijven, doordat ikzelf niet alle wedstrijden hebben kunnen meespelen was ik bang voor degradatie. Ik was dan ook zeer opgelucht na de zege tegen Oostende waar het behoud verzekerd werd. Over de dubbelpartij met Dieter moet ik concludering dat we ondertussen een bepaalde routine opgebouwd hebben, wanneer we beiden geconcentreerd op het veld staan kunnen we heel wat, het is echter altijd opletten dat we geen concentratieverlies hebben. Ook nu was dit zo een typische partij. De eerste en derde set spelen we op routine. De tweede stonden we daar en sloegen maar wat. In mijn enkelpartij merkte ik terug het gebrek aan wedstrijdritme en snelheid. De eerste twee sets waren niet goed, de derde was zoals het moest. Ik speelde een hoger tempo en liet hem niet in de set komen, hield druk op alle rally’s.

Hiermee eindigen we als 3de in onze reeks en kunnen we uitkijken naar een volgend seizoen in 3de liga.

Geplaatst onder: Badminton,Heren Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Drive 1H – Damme 1H : 1-7