Blog » Dijlevallei 2G – Eikenlo 1G : 3-5

Dijlevallei 2G – Eikenlo 1G : 3-5 Door Geert om 21:51 09/10/2014

Zondag 28 september 2014, een nieuw competitieseizoen wordt gestart voor Eikenlo 1G. Dit seizoen werd er voor het eerst in de Eikenlo-geschiedenis aangetreden in 2de liga. De doelstelling voor het seizoen is dus absoluut behoud veilig stellen, wat al een behoorlijke opdracht zal zijn, aangezien er 2 van de 6 ploegen zakken. We openden het seizoen in en tegen Dijlevallei 2G. Ikzelf kende geen enkele speler en had dus totaal geen zicht op onze kansen, we hadden dan ook weinig te verliezen naar mijn gevoel. Ons team bestond uit Kim, Valentine, Anne, Stijn, Kevin en ikzelf.

Kevin en ik speelden de heren dubbel tegen Robin Permentiers en Ruben Sijmens. We gingen goed van start en wisten zelfs een voorsprong te nemen. We stonden lang op enkele punten voorsprong maar lieten toch de set alsnog schieten met 21-19. In de tweede set gingen we een stuk minder van start, ik maakte enkele directe fouten waardoor we meteen op achtervolgen werden aangewezen. We kwamen echter nooit meer terug en verloren de partij met 21-13.
Kim en Anne namen het ondertussen op tegen Helena Cockx en Yanna Holemans. In de eerste set was het terug wat zoeken voor onze dames en werd de set verloren met 21-16. In de tweede set wisten onze dames wel een vuist te maken en konden de set nipt winnen met 21-23. In de beslissende derde set kwamen onze dames toch te kort en moesten de set laten gaan met 21-13.

Tussenstand : 2-0. Meteen was duidelijk dat het zwaar zou worden. Op naar de enkels dan.

Stijn mocht het opnemen als 1ste enkel tegen Josse Van Ussel. Het werd snel duidelijk dat het een fysieke wedstrijd ging worden. Toch wist Stijn de bovenhand te nemen in de rally’s en won de eerste set met 11-21. In de tweede set kreeg Stijn het fysiek moeilijker (hij had immers ook net heren enkel finale gespeeld op het tornooi van Tielt) en bleven de heren aan elkaar gewaagd. Toch kon Stijn nipt de set winnen met 19-21.
Ondertussen kon ook Valentine haar enkel partij aanvatten tegen Helena Cockx. Beide dames waren elkaar waardig en er ontstond al snel een spannende wedstrijd waarbij beide dames af en toe een kleine voorsprong namen. Valentine won de eerste set met 18-21. De tweede set ging naar Helena met 21-18. In de derde set bleef het spannend, maar wist Valentine toch de partij binnen te halen met 19-21.

Tussenstand : 2-2. Terug op gelijke hoogte en wie weet viel er toch iets te halen?

Ikzelf mocht dan enkelen tegen Robin Permentiers. Mijn verwachtingen waren niet al te hoog, maar ik probeerde gewoon veel terug te brengen. In de eerste set leek dit een prima tactiek en mijn tegenstander maakte de nodige fouten. Mijn eigen spel was niet optimaal, maar het bleek genoeg om de eerste set binnen te halen met 18-21. In de tweede set liep geen van beiden ver uit en bleef het spannend. Ik bleef vechten en wist enkele mooie punten te pakken, toch bleef het moeilijk mijn tegenstander in te schatten. Het werd uiteindelijk 20-20 en alles werd mogelijk. Ik zette alles op alles en kon met 2 mooie punten de set en daarmee de wedstrijd winnen met 20-22.
Daarna mocht Anne haar enkel aanvatten tegen Yanna Holemans. Daarin ging Anne goed van start en won de eerste set met 16-21. In de tweede set liep het een stuk minder vlot en enige frustratie kwam boven bij Anne. De set ging dan ook met 21-10 verloren. In de derde set begon Anne terug beter. Ze wist een minieme voorsprong te nemen, maar bleef het moeilijk hebben om echt door te drukken. De spanning nam toe en Anne moest de set laten schieten met 21-19.

Tussenstand : 3-3. Alles was dus nog mogelijk in de mixen.

Valentine en Stijn speelden de eerste mix tegen Ruben Sijmens en Helena Cockx. Kim en ik namen het op tegen Josse Van Ussel en Yanna Holemans. Kim en ik begonnen goed agressief aan de partij en wisten goed druk te zetten. We wonnen de set overtuigend met 11-21. Ook in de tweede set speelden we goed. Maar konden niet meteen een voorsprong nemen. Toch konden we langzaam aan de bovenhand nemen en wonnen we de set met 13-21.
Stijn en Valentine hadden ondertussen ook hun partij afgerond. Daarin waren ze kansloos in de eerste set en verloren ze met 21-12. Ook in de tweede set kwamen Stijn en Valentine op achterstand en werd het 20-15. Toch vochten ze zich terug in de set en wisten deze alsnog miraculeus te winnen met 20-22. In de beslissende derde is bleven Stijn en Valentine alles geven en vochten voor wat ze waard waren. Ze wisten een kleine voorsprong te nemen en wonnen de partij uiteindelijk met 16-21.

Eindstand : 3-5. Meteen een overwinning bij ons debuut in 2de liga en een prachtige manier om het seizoen te openen!

Persoonlijke conclusie: Ik het herendubbel speelden we een dijk van een eerste set, maar konden dit helaas niet omzetten tot winst. De tweede set, maakte ik teveel fouten en speelde ik onder mijn niveau. In het enkel had ik niet veel vertrouwen en had nooit het gevoel echt het spel te kunnen maken. Toch bracht ik meer terug dan mijn tegenstander verwachtte en haalde zo toch mijn partij binnen. In het gemengd stond ik er wel. Ik maakte bijna geen fouten en zat overal snel tussen. We wonnen de mix dan ook overtuigend en terecht in 2 sets.

Zo is de competitie terug van start gegaan en wisten we meteen verrassend te winnen in en tegen Dijlevallei 2G, meteen een mooie prestatie tegen een ploeg die toch een gevestigde waarde is in 2de liga.

Tot slot nog onze harde kern supporter bedanken, Thx Shane! Op naar de volgende wedstrijd!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor Dijlevallei 2G – Eikenlo 1G : 3-5