Blog  
 Page Blog
Blog » De Nekker 1G – Eikenlo 1G : 5-3

De Nekker 1G – Eikenlo 1G : 5-3 Door Geert om 20:43 12/11/2014

Na enkele weken rust was het woensdag 5 november terug aan ons. We moesten het opnemen tegen De Nekker 1G en dat in Mechelen. In de heenronde wisten we vrij vlot 7-1 te winnen en hadden dus goede hoop om 1 punt of meer mee te brengen richting Eeklo. Echter in tegenstelling tot de heenronde kon Anne niet meedoen omdat ze niet tijdig in Mechelen kon geraken. Kjell moest afhaken wegens blessure en aan de kant van de Nekker was Lieve terug fit bevonden. Wij ging de strijd terug aan met Kim, Valentine, Stijn, Kevin en ikzelf.

Kevin en ik begonnen met de dubbel tegen Tom Lenaerts en Wim Dhooge. Dit zou een haalbare kaart kunnen zijn gezien de laatste paar wedstrijden die we reeds speelden. Toch begonnen we niet lekker aan de partij. We maakten veel fouten en hadden weinig zich op de lijnen van het terrein. Door het weinig zicht konden we niet echt snel spelen waardoor we ook te weinig konden aanvallen. We verloren de partij zonder echt kans te hebben op setwinst. Het werd 21-15 en 21-16 voor Tom en Wim.
Ondertussen zat het ook niet echt mee bij onze dames. Kim en Valentine namen het op tegen Charlotte Naessens en Lieve Van Rompaey. Halfweg de eerste set kreeg Valentine een shuttle in haar linkeroog, wat het moeilijk maakte om geconcentreerd verder te spelen. Onze dames bleven vechten maar verloren hun partij met 21-17 en 21-13.

Tussenstand : 2-0.
Meteen een duidelijk verschil dan in de heenronde waar het toen 2-0 voor ons stond.

Stijn mocht dan als eerste heer aantreden tegen Gerrit Scoliers, terwijl ik het nog eens mocht opnemen tegen Tom. Ik wist in de heenronde vrij vlot de maat te nemen van Tom en had dus goede hoop. Ook nu startte ik goed en nam ik meteen enkele punten voorsprong. Ik won de eerste set met 17-21. Ook in de tweede ging ik goed verder, maar kon het net niet afmaken. We kwamen op 20-20 en ik speelde 2 mindere punten waardoor ik de set verloor met 22-20. In de derde set ging het aanvankelijk terug gelijk op. Ik kon pas een voorsprong bemachtigen na het wisselen van de speelhelft. Daarna won ik mooi de set met 13-21.
Intussen had ook Stijn zijn taak volbracht en wist hij zijn partij te winnen met 10-21 en 17-21.

Tussenstand : 2-2. Terug op gelijke hoogte …

Daarna mochten de dames enkelen, Valentine mocht het opnieuw opnemen tegen Lieve. Kim mocht voor het eerst dit seizoen enkelen en nam het op tegen Charlotte. Valentine kreeg steeds meer last van haar oog en hoofdpijn, waardoor een goede match spelen er helaas nooit inzat. Valentine gaf wel alles, maar kon een verlies niet voorkomen. De twee sets, 21-15 en 21-14 waren beiden voor Lieve. In Kim’s enkel was het vooral even zoeken naar het juiste spel. Het was voor Kim al terug een half jaar geleden dat ze nog eens enkel speelde en dat was duidelijk merkbaar. Het bewegen liep niet zo super en ook tacktisch kon het beter. Toch was Kim zeker niet kansloos, maar verloor ze toch de partij in 2 sets met 21-14 en 21-18.

Tussenstand : 4-2. Een gelijkspel was nog maximum haalbaar en dus ook het eerste puntenverlies was een feit.

Stijn en Valentine mochten het in hun mix opnemen tegen Wim en Lieve, terwijl Kim en ik het opnamen tegen Gerrit en Charlotte. Kim en ik gingen goed van start en vochten voor ieder punt. We wonnen toch wel verdiend de eerste set met 16-21. In de tweede set zat het niet echt mee. We kwamen vaak onder druk en konden niet altijd even goed uit de verdediging komen. We verloren de 2de set nipt met 21-19. Alles op de derde set dus. In die derde set bleef het spannend. Geen van beiden kon een deftige voorsprong bekomen en was het dus afwachten. Op het einde van de set waren wij toch net iets beter en wonnen we met 18-21. Ondertussen hadden Valentine en Stijn ook hun partij gespeeld. Zij verloren jammer genoeg in 2 spannende sets met 23-21 en 21-18. Hier zat misschien iets meer in, mocht Valentine met beide ogen de shuttle viseren 🙂

Eindstand : 5-3. Een eerste nederlaag was dan ook een feit. Ik wist op voorhand wel dat het lastig zou worden in Mechelen. Thuis is de Nekker zeker een sterke ploeg en niet te onderschatten. Al had ik wel gehoopt hier een puntje mee te kunnen pakken naar Eeklo.
Toch blijven we voorlopig leider in de reeks en zijn we ondertussen ook mathematish zeker van behoud in 2de liga. We staan momenteel 4 punten voor op de 2de in de stand, Dijlevallei 2G.

Persoonlijke conclusie : Onze dubbel was zeker niet goed. We maakten teveel fouten en liepen eigenlijk steeds achter de feiten aan. We konden ons slecht oriënteren op het terrein en speelden eigenlijk te verdedigend. In mijn enkel speelde ik toch iets beter. Ik nam weinig risico en speelde een redelijke partij. Ik gaf zelf ook weinig weg en kon in de derde set wel het verschil maken. In het gemengd kregen we het vooral moeilijk in de tweede set. We veranderden ongewild ons eigen spel en kwamen hierdoor toch wat in de problemen. Toch herpakten we ons goed en wisten alsnog de winst te pakken.

Onze volgende wedstrijd is op 25 november, thuis tegen directe concurrent Dijlevallei 2G. Bij winst kunnen we de champagne laten knallen en zijn we verzekerd van de titel. Bij een gelijkspel is het nog even afwachten en moeten we nog één punt zien te halen in de 2 overige wedstrijden. Het zal dus een spannende avond worden. Alle supporters op post dus!

Geplaatst onder: Badminton,Mix Competitie   Reacties uitgeschakeld voor De Nekker 1G – Eikenlo 1G : 5-3
 Geen reacties
 

Sorry, Reacties plaatsen is nu niet mogelijk.

Blog menu
Links

Archieven

Andere
RSS
Comments RSS

 

  © Geert De BaetsRSS/XML FeedRSS/XML Feed
Foutje